50% pozitive, 50% negative

Inca o aberatie a alesilor nostri: senatul a decis IN UNANIMITATE ca de acum incolo trebuie sa vedem si sa auzim la jurnalele de stiri 50% stiri pozitive si 50% stiri negative. Argumentul principal fiind ca vedem prea multe “stirile de la ora 5” si ca nu face bina la caputu poporului roman. OK, sa zicem ca ar fi o problema, sa zicem ca ar fi bine sa o si rezolvam, dar in nici un caz asa.

Si asta din 3 motive.

1. Pentru ca pana la urma eu sunt singurul care decid ce vreau si ce nu vreau sa vad, aud, citesc. Este o libertate care imi apartine, si de care vreau sa ma bucur. Poate si pentru ca incerc sa vad, sa aud si sa citesc doar stirile (pe care le consider eu) pozitive si nu am chef sa imi bage cineva pe gat 50% stiri negative, pt ca asa au decis niste paraziti incompetenti. Este motivul pentru care nu ma uit la stirile de la ora 5, dar asta e ALEGEREA mea, nu este obligatia impusa de senat, camera derutatilor sau vreo alta adunatura.

2. Pentru ca nu se poate masura. Adica evaluarea stirilor in negative si pozitive e o chestiune relativa. Daca domnii senatori nu au auzit inca de acceptarea diversitatii de opinii ca un fapt fundamental al democratiei, poate ar fi bine sa dispara de acolo. Ceea ce e pozitiv sau negativ, bine sau rau depinde in primul rand de atitudinile subiective ale fiecarui om; singurul loc unde avem o certitudine (chiar si asta pe undeva subiectiva) este ca fiecare om este liber sa faca si sa creada ce vrea, atata vreme cat nu lezeaza libertatea altora. Asta inseamna ca nu exista delict de opinie, exista doar opinii diferite, si fiecare este liber sa aleaga ce este mai bine pentru el – sau macar ceea ce crede el ca e mai bine, chiar daca nu are dreptate.

3. Pentru ca educatia si autoeducatia este sarcina fiecaruia dintre noi. Din pacate prea multi parinti au senzatia ca scoala (care oricum e o mare varza) inlocuieste 100% educatia pe care o vor da ei copiilor. Da sunt de acord ratingul stirilor de la ora 5 si a serialului elodia sunt un deficit de civilizatie, dar asta nu se amelioreaza printr-o lege care spune exact in ce procente ce anume trebuie sa vad la TV. Civilizatia este un fenomen social, si daca noi atat putem acum, cam asta e. OK, putem incerca sa INCURAJAM sau sa DESCURAJAM unele comportamente, dar nu le putem interzice si nu putem reglementa. Altfel ajungem direct in Orwell. Si daca credem ca un comportament este gresit (de ex sa te uiti la stirile cu crime si babe violate) atunci putem incerca sa CONVINGEM, nu sa IMPUNEM. Nota bene aici petru Radio Guerilla, campania (sau preocuparea, zic ei) “S-a tampit poporul cu televizorul”

Cu toata tenta de aberatie a legii, nu pot zice ca ma surprinde prea tare. Ceea ce m-a surprins totusi (pozitiv) este atitudinea CNA (pe care ii consider destul de incuiati) – care au reactionat imediat explicand ca asa ceva este neaplicabil.

Si m-a mai surpins negativ sa aflu ca unul din initiatorii legii este liberalul Ghise, inhaitat cu Funar. Parca ghise era liberal, si parca exista o doctrina liberala, care parca este fix in conflict cu o interventie brutala de genul asteia. Exista insa si un angajament al d-lui senator de colaborare cu securitatea, angajament pe care colegii lui liberali l-au iertat, desi pe alti colegi liberali i-au dat afara pe tema asta. De ce oare?

O intrebare pt senatori: daca doamne fereste ne trezim intr-o situatie de catastrofa, razboi samd, cum facem cu legea asta? spunem ca X a murit, dar cel putin zimbea in timp ce s-a intamplat nefericitul eveniment? Si de Craciun, cum se face? Avem musai stiri cu crime violuri si alte alea pentru “o perceptie echilibrata asupra societatii”?

3 Responses

  1. […] 2 ipoteze: – de prosti; pur si simplu nu erau capabil sa inteleaga, ceea ce nu e surprinzator – vezi legea cu 50% pozitive si 50% negative – de lasi – turcii aveau nevoie de un popor vasal, docil, care sa nu ridice probleme; si doar e […]

  2. Legea asta pe langa faptul ca e abracadanta mai este si stupida.Oricum mi se rupe ca eu de vreo 2 ani nu ma mai uit la TV si sa sti ca e o optiunea foarte convenabila. 🙂

    p.s:imi plac mult articolele postate pe blog,tineti-o tot asa.

  3. […] de vaza al peneleului (acelasi care a sustinut impreuna cu frunar, alt scapat de la balamuc, legea cu stirile 50% pozitive si 50% negative), sa povesteasca cum si el a fost tinta unor atacuri […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: