Stiati ca…?

Stiati ca, in Romania, exista legea 9/2008 care modifica si completeaza legea 205/2004 pentru protectia animalelor, care incadreaza abandonul animalelor ca infractiune, pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei noi?

E bine?

E bine.

Dar…

Gandul.info)

Asa traiesc acesti copii nedoriti... (sursa: Gandul.info)

Stiati ca, in Romania, desi se militeaza cu dintii stransi impotriva avortului, multe persoane dorind chiar sa-l interzica, nimeni nu trateaza suficient de serios sau, mai rau, se arata indiferenti fata de problema abandonului maternal, considerand-o minora?

Stiati ca, in Romania, abandonul copiilor nu se pedepseste in niciun fel? Nici macar cu decaderea totala din drepturile parintesti?

Stiati ca, in Romania, orice javra infecta care si-a lepadat nou-nascutul in maternitate si s-a carat fara s-o mai intereseze soarta lui, poate sa hartuiasca eventualii parinti adoptivi ai copilului respectiv, pentru ca statul nu protejeaza identitatea acestora si, mai mult, legea cere ca parintele biologic al copilului abandonat sa isi dea… acordul pentru adoptie?

Stiati ca, in Romania, un covarsitor procent majoritar dintre copiii abandonati si institutionalizati sfarsesc ca aurolaci, talhari si cersetori?

Stiati ca, in Romania, popii ortodocsi considera ca este mai rau ca un copil sa nu fie botezat decat sa fie adoptat de o familie de alta religie?

E bine?

10 Responses

 1. Oare e cineva care să răspundă cu da? Biserica Ortodoxă Română şi mulţi dintre susţinătorii săi înverşunaţi se comportă uneori într-un mod uluitor, în sensul cel mai rău al cuvântului. Nu cred că ei trebuie să fie principalii parteneri de dialog în orice fel de discuţie privind politicile sociale din ţara noastră.

 2. Eu sun de acord cu tine, dar uite ca… senzatia mea e ca traim intr-un stat sa zicem 80% laic. Restul e BOR. Dar nu asta incercam eu sa subliniez, desi am “parapon” pe popi.

  Vreau sa spun ca este ireal cum se fac legile in tara asta si cum se stabilesc prioritatile. Este ireal cum oamenii nu vad padurea de copaci. Vorbeai la tine in blog de responsabilizare… pai imagineaza-ti ca au la dispozitie avortul si tot abandoneaza copii!!!

  Iar statul, in loc sa-i pedepseasca in vreun fel, le mai da si drepturi! Le da dreptul sa evalueze si sa isi exprime acordul sau dezacordul cu privire la familia adoptiva a copilului pe care l-au parasit cu nepasare crasa. Este INCREDIBIL. Cu majuscule si bold.

  Cum se poate obtine o responsabilizare impotriva abandonului, in primul si in primul rand? Nu de alta… dar copiii abandonati sunt nascuti deja…

 3. Sa abandonezi un animalutz de pe orice treapta a evolutiei intr-un mediu in care nu se poate descurca/intretine/trai singur este mai grav decat sa-l omori in chinuri; oricat ai fi de sadic nu poti inventa si lungii chinurile incat macar sa te apropii de ceea ce pateste un catel/copil pana moare sau se adapteaza, devenind maidanezul/aurolacul urat de toti.
  Sa permita unui astfel de imbecil (abandonatoru’) sa umble liber, ba sa mai aibe si drepturi, inclusiv ala de vot este crima cu premeditare, nu doar la adresa acelor animalutze abandonate ci la adresa intregii natii.
  La asa ceva conlucreaza religiile (de inteles, fiindca toate se bazeaza pe frica si suferinta- incercati sa va inchipuiti o biserica fara nefericiti- acea biserica are 0 enoriasi!) si statul care se bazeaza pe manipularea prostimii. Inchipuiti-va ca de maine se institue dreptul de vot castigat in urma unor minime cerinte- obligativitate a 4 clase primare PE BUNE, adeca scriere, citire, tabla inmultirii si spirit civic- confirmate printr-un exament CORECT de maturitate si ganditi-va cati din politicienii si popii lumii asteia ar mai avea vre-o putere?

 4. Stiati ca in Romania unele asistente fac legea in maternitati? Sa declare ca un copil al unei mame singure este parasit si sa externeze mama fara copil, in ciuda dorintei acesteia de a-l lua acasa? Ca prefera sa incredinteze copilul statului in loc sa il lase mamei si sa il plaseze in grija unei asistente maternale fara sa instiinteze mama?
  Ca timp de o luna au lasat mama sa viziteze micutul in spital doar cateva minute pe zi si intr-o zi cand mama s-a dus sa isi vada copilul sa afle ca a fost dat?
  Sa treaca apoi prin cosmarul de a-si vedea copilul doar o ora o data pe luna, ca apoi sa afle ca a murit copilul ei, in timp ce cererea ei de a i se incredinta micutul sa nu fie luata in considerare?
  Micutul se odihneste acum pe aleea necunoscutilor dintr-un cimitir din Constanta, alaturi de zeci de alti micuti… Avea aproape 4 luni cand a murit in urma unei lovituri foarte puternice la cap (autopsia a stabilit ca avea un cheag imens de sange pe creier) si il chema Denis Florin. Nu a apucat sa fie botezat, tocmai ne pregateam de botez, noi urmand sa fim nasii. Desi am sperat sa se faca dreptate, sistemul a invins.

 5. Cum… sa declare un copil al unei mame singure ca este… parasit??? Nu ma socheaza multe, adica sunt destul de obisnuita sa vad/aud de abuzuri oribile la tot pasul, dar ceea ce povestesti tu imi este… pur si simplu imposibil sa concep! Adica au considerat ele, de la sine putere, ca acel copil nu trebuia sa fie luat acasa de mama lui, care l-a purtat si l-a nascut, din sangele ei si trupul ei, pentru ca nu era… maritata??? Si, in plus, i l-au si omorat???

  Nu se poate face nimic pentru a pedepsi asistentele respective?

 6. Din pacate, nu. Cazul a fost musamalizat, ca de altfel foarte multe altele. Mama avea la momentul acela 19 ani.
  L-am tinut pe Denis in brate inainte sa fie dat in grija asistentei maternale. O comoara de copil, frumos si cuminte. Apoi nu am mai reusit sa il vad. Doar mama avea parte de o ora la o luna o data. Apoi a murit…
  Mama a fost instiintata doar in ziua in care urma sa fie inmormantat… Culmea ironiei…de catre cei de la Directia pentru protectia copilului…

 7. Si totusi, ce motiv au invocat? Cum au decis oroarea asta? De la ce a pornit?

 8. cine stie cum se face declararbea unui abandon si totodata decaderea din drepturile parintesti ?am avut in casa o fata de 19 ani care avea un bebelus,,statea la mine de cand a nascut iar dupa 4 luni si-a abandonat bebelsul si a fugit,am adus-o inapoi dar dupa 2 zile a fugit din nou,,ma sfatuieste cineva ce trebuie sa fac?

 9. am uitat,ma puteti contacta la adresa de yahoo msg adyramo2008,,multumesc anticipat!

 10. Eu nu cunosc nicio lege care sa se ocupe de chestia asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: