De ce nu pot sa fac cronica pentru concertul Judas Priest

Greu sa fii parinte. E bataie de cap sa fii om cu copil, mai ales daca esti femeie si mai ales daca e mic. Exact in weekendurile cand se intampla sa fie vreun concert pe care ai vrea sa-l vezi, cu mici exceptii, soacra pleaca la tara, cumnata la casa pe care si-o construieste, nasa e ocupata, vecina pleaca nush pe unde si prietena din copilarie nu e acasa. Sa nu vina careva sa zica “pai daca n-a fost planificat…” – si cand e planificat se intampla, statistic, fix la fel. Pe testate.

Asa ca am facut sedinta de familie si am decis ca la aproape 1 an si 6 luni e suficient de mare incat sa o putem lua cu noi. O s-o tina ta-su in carca sau, daca ne lasa aia la poarta, luam carutul cu noi, sa poata sa stea jos. Si stam mai in spate, sa nu-i bubuie urechile de la zgomot, facem cu randul pana in fata. Asa ca spalam copila pe picioare, ca batuse balconul pe genunchi si era plina de praf, facem cate un dus, pregatim un biberon pentru drum, scutece, servetele umede, tot tacamul, si ne urnim catre Romexpo, sa ajungem din vreme la B’ESTFEST Aftershock, sa nu-i ratam pe Judas Priest. Sa vedem/ascultam ceva istorie.

Dupa traficul infect avem bafta de parcarea pe jumate goala de langa Sofitel, asezata chiar in spatele scenei. Ne parcam, ne echipam cu carutul si pornim spre intrarea care era in partea cealalta a Sofitelului. Pe drum, ma gandeam ca, draci, nu ma lasa sa intru cu carutul, il duc naibii inapoi la masina si cu asta basta. Ajungem la intrare, la una dintre case:

Buna ziua, am venit cu asta mica, se poate intra cu carutul?

Unde sa intrati?

(La tine-n sufragerie! Crezi ca veneam la casa de bilete a lu’ Emag!c Entertainment sa te-ntreb daca am voie in Pavilionul Central sau venisem… la B’ESTFEST 2008???) “La concert, bineinteles…

Cu carutul nu stiu daca aveti voie, cred ca aveti, dar trebuie sa-i platiti bilet…

Cat este?” (Credeam ca au vreun bilet din ala la jumate, sfert, whatever, de copil, asa, sa nu iroseasca un loc de pomana, cum e la hoteluri, la muzee, in tren…)

90 RON, biletul intreg

Poate sunt eu ciudata, dar mi se pare absurd sa platesti bilet pentru un copil de 1 an jumate. E evident ca am venit sa vad EU concertul Judas Priest. E evident ca fi-mea nu intelege nimic din ce se intampla la un concert. E evident ca am venit cu ea nu ca sa-i tzapesc pe ei de un loc, ci pentru ca, in mama ma-sii de treaba, n-am avut cu cin’ s-o las. Si tu, angajata lobotoma a lu’ Emag!c Entertainment, vanzatoare responsabila de bilete la B’ESTFEST 2008, esti vigilenta si nu ma lasi sa intru cu un copil de 1 an jumate decat daca platesc un bilet intreg, dar nici macar nu-ti trece prin cap sa ma pui sa semnez o hartie ca intru cu copilul pe propria raspundere. Ea trebuia doar sa vanda bilete, nu trebuia sa gandeasca, nu trebuia sa se comporte amabil, asa cum te porti cu un client (daca vin la rock si cumpar un bilet, atentie, se cheama ca sunt client!), nu trebuia sa incerce sa fie problem-solving (nush cati nebuni or fi venit ca mine, cu plozi asa mici dupa ei), nu. Ea trebuia doar sa stea pe fese in ghereta, ca functionarul public, si sa vanda biletele.

Eu sunt convinsa ca daca as fi insistat sa-si cheme vreun sef, ar fi inteles, ea sau seful, pana la urma, absurdul situatiei. Dar mi-era deja cheful dus si ma apucasera nervii. N-avea sens sa ma enervez si mai tare. Sau poate ca o fi cum a zis Piticu soferitei de-o astepta copilul acasa si tragea chei pe jeep… “ce cauti tu la concert”? Ce cautam eu la concert de nebuna cu plod de 1 an jumate cu mine? Trebuia sa stau acasa cu un sac in cap…

Asa ca au pierdut si cei 90 de RON pe care i-as fi dat pentru mine, dar si pe mine la vreunul din urmatoarele concerte organizate de Emag!c Entertainment.

M-am dus la niste prieteni acasa unde am stat la povesti iar fi-mea a avut ocazia sa mangaie doi dobermanni si sa vada un bloodhound. 1-0 pentru ea.

Advertisements

3 Responses

  1. […] De remarcat 3 chestii: Thunderstorm (they kick ass!), Primal Fear a fost o deschidere excelenta la Judas Priest, organizare de nota 9 pentru Emag!c Entertainment (au o singura bila neagra). […]

  2. Eh, ai ratat ceva, dar nu foarte mult. Nu m-a dat pe spate sunetul, dar asta poate pentru ca vin de la Manowar, de la bulgari, unde a fost super sunet. Vocea nu se auzea prea clar la judas, insa la Ross the Boss s-a auzit bine totul.

    Zilele astea voi pune pe site-ul meu poze de la ultimele concerte. Momentan e in lucru.

  3. […] și principalul motiv – am scris mai demult, cu năduf, despre cum m-am întors acasă cu plod cu tot, fără să pot vedea Judas Priest la B’EST FESTul lui Emag…. După cum unii își amintesc, o lobotomă de la casa de bilete voia să mă pună să plătesc […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: