Intelectualii de Oxford

Am fost recent la o nunta, unde m-am intalnit cu un prieten din timpul facultatii. Omul era proaspat intors de la studii din Anglia, la Oxford, mar om, mare caracter.

M-au surprins aerele de mare intelectual. Atat de mari, incat nu mai stia sa vorbeasca kestii dinastea normale pe care le vorbesc oamenii pe la nunti. Pana si fazele cand era orb de beat si cauta sticla de vin prin frigider (pre-oxford, evident) i s-au sters din creier. “Cine, eu? Ceeee? Ce sticla? Ce vin?”. Mda.

Si, temele astea care ne tot freaca pe noi, zi de zi, cum ar fi locurile de parcare, cum ar fi bordurile, cum ar fi politia rutiera, siguranta cetateanului, erau neinteresante. Ca doar ei la Oxford nu a probleme dinastea, ei traiesc in alte sfere.

Bun, nu e nici primul nici ultimul caruia i se urca scolile si intelectualismele la cap. Dar intrebarea ramane tot acolo: scolile au fost facute (si platite de contribuabili) pentru ca unii sa isi ridice nasu prea sus, sau ca sa fie mai destepti decat noi si sa ne ajute sa ne rezolvam problemele? Cum ar fi traficul, traficul, traficul, locurile de parcare, criminalitatea, inflatia samd?

One Response

  1. “Cine, eu? Ceeee? Ce sticla? Ce vin?” E clar, imi iau gandu’ de la Oxford =))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: