Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Iar ajung la ministrul sanatatii altora, si nu a romanilor, dl. Nicolalaescu. Dupa multele dumisale dume, comise consecvent de-a lungul si de-a latul activitatii sale ministeriale, dl. Nicolalaescu s-a gandit sa dea bine la public (sau rau, ma rog, este inca destul de neclar ce si cum gandeste ministrul sanatatii) si a alcatuit niste condoleante pline de compasiune colegiala pentru medicul de familie omorat de un cetatean exasperat (si cu o doaga lipsa) pentru ca sora respectivului cetatean nu si-a primit la timp medicamentele compensate.

Nu vreau sa se inteleaga cumva ca moartea medicului n-ar fi o drama, pentru ca este. Nici ca nebunul ala care a sarit cu cutitul ar fi avut dreptate, pentru ca nimic nu justifica o crima. Dar, nu pot sa nu-i dau 100% dreptate Elei Dobre, care a scris un editorial pe tema asta in Realitatea Romaneasca.

Ma intreb, daca infectia aia de asistenta care era sa-mi sufoce copila in spital n-ar fi reusit sa ii curete caile aeriene de laptele regurgitat si fii-mea nu ar mai fi fost azi… m-ar fi condolat Nicolalaescu, asigurandu-ma pe mine si pe toti parintii romani care se tem de maternitati mai rau ca de dracu’, “ca sunt solidar cu ei, le impartasesc indignarea, le impartasesc supararea si ii asigur de tot sprijinul meu pentru ca acest caz sa ramana singular“, asa cum a spus medicilor? Probabil ca nu. Probabil ca orice incercare a mea ulterioara de a demonstra malpraxisul ar fi fost frumos inabusita, ca doar corb la corb nu scoate ochii… Probabil ca mi s-ar fi spus ca a fost un accident sau, de ce nu, ca a fost vina mea.

Cea mai cumplita chestie care i se poate intampla cuiva in Romania e sa aiba nevoie de medici si spitale. Ca uneori ai bafta si dai de acele exceptii care te fac sa nu-ti pierzi respectul pentru halatele albe, vernil si bleu, asta e altceva… mi-as dori sa fie reguli, nu exceptii. Dar cand chiar ministrul e asa cum e, ce poti cere?

Pai poti cere celui de sus sa te tina sanatos si orice boala ai avea sa se poata trata ambulatoriu, cu aspirina si paracetamol, ca alea se dau fara reteta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: