Nu ne-au prostit pe toti! Mai exista o speranta!

Scriam “Dupa ce ne-au facut de cacat prin europa, ne-au prostit sa ne si solidarizam cu ei“. Ei bine, i-am gasit pe unii care nu au pus botul la discriminare, campanii sociale si altele.

E vorba de romani din Italia, pe care ii afecteaza direct situatia de acolo. Surprinzator, ei nu pun problema in termeni de tigani sau nu ci in termeni de legal sau nu.

Textul lor se gaseste aici, dar il redau si eu:

Români, trebuie să apărăm drepturile şi imaginea noastră de persoane cinstite şi oneste. În Italia suntem peste un milion care suferim din cauza unor netrebnici şi delicvenţi, infractori fără scrupule ce aruncă cu noroi în noi, cei care muncim cinstit, respectăm legile ţării în care am ales să emigrăm şi încercăm să ne integrăm în modul cel mai onorabil.
De asemenea, nu mai putem suporta ca opinia publică italiană să ne fie mereu defavorabilă, judecându-ne în baza câtorva inadaptaţi care nu reprezintă în nici un mod cultura şi ţara din care venim şi care sunt total nedemni de a fi numiţi „români”!

Prin acest protest cerem atât Guvernului României cât şi Guvernului Italiei să trimită în ţară toţi infractorii ce încalcă legile în Italia, pentru a fi judecaţi şi a-şi ispăşi pedeapsa. Considerăm legile italiene mult prea permisive şi ineficiente în faţa acestor delincvenţi înrăiţi ce ne pătează imaginea. Nu există nici o raţiune în baza căreia cetăţenii români care trăiesc în spiritul legalităţii să sufere din cauza acestor scursuri ale societăţii! Nu mai putem trece cu vederea abuzurile şi nesimţirea lor!

Deci totusi se poate. Felicitari lor.

Advertisements

2 Responses

  1. Ma pergateam sa fac p postare impotriva rasismului.
    Dar comunicatul este scris cu bun-simt:
    Infractorii, cetateni romani sunt problema Romaniei, asa ca sa ni-i luam acasă.
    Super-corect!

  2. 😀
    despre asta este vorba – nu de rasa, religie, sex ci de lege si atitudinea fata de lege

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: