Arta vs. Arta

Arta?

Arta.

Arta?

Arta?

QED

Advertisements

6 Responses

 1. Diferenta este motivatia care sta in spatele realizarii acestor doua lucrari. A picta in stil cubist fara a intelege rationamentul care a condus spre un anume limbaj plastic, inseamna doar a realiza arta decorativa. Primii cubisti (printre care, pe atunci, Marcel Duchamp, mai aproape de a fi ‘parintele artei moderne’ decat Picasso) erau interesati de ultimele descoperiri in matematica ,in special geometriile neeuclidiene . O teorie imagina o lume cu patru dimensiuni, in timp ce lumea tridimensionala ar fi doar o umbra a acesteia, la fel cum umbrele lumii tridimensionale sunt bidimensionale. Teoria a fost destul de seducatoare pentru a inspira o generatie de artisti sa incerce sa picteze acea lume cvadridimensionala. Cubismul nu este ‘aiurea’ din ratiuni estetice, ci din cauza ca incerca sa infatiseze o lume in care totul se afla si se petrece in acelasi timp. Probabil,majoritatea imitatorilor moderni trec cu vederea acest unic sens al cubismului. La fel ca arta lui Duchamp de mai tarziu, nu este o arta care cauta sa fie privita, o imagine care se ofera, ci care cere sa fie cautata ideea pe care o ilustreaza. Este un semn, un nod, un simbol, un manifest, pentru o idee; spre a intelege o asemenea lucrare, privirea nu este de ajuns.
  Totusi, parerea mea despre cubism: vizual, e o porcarie:D o ratacire a artei intre chichite intelectuale

 2. Sunt total de acord.

  Ce doream sa demonstrez este exact faptul ca, necunoscand motivele, poti interpreta simplist.

  Vizual… cubismul e izbitor de… contraestetic.

 3. mde. adica eu sunt un cacat de contribuabil care nici macar nu intelege de ce da banu. niiiiice!

 4. da de platit, platesc, si inca mult prea mult

 5. Pai aia facem toti. Nu platim numai arta… platim popi, platim parazite care se impuie numai ca sa ia bani de la stat, platim parlamentari care nu se ocupa de interesele noastre, platim pe aia care au aprobat raliul, platim pe aia care au aprobat valiza Vuitton pe monumentul Pompierilor… La cate alte tampenii platim, zau ca daca pun arta pe lista neagra ca nr. 1 pentru plati aiurea… macar arta e ceva subiectiv… dar RESTUL? Alea sunt clare, evidente, si tot le platim degeaba. Eu le-as rezolva intai pe alea, situatie in care restul s-ar rezolva de la sine. Ia gandeste-te… daca aveam un guvern ok… se mai intampla chestia asta?

  Pai nu se intampla.

 6. Dap. Platim paraziti. Unii se dau intelectuali, altii artisti, altii neajutorati, toti au cate o scuza, dar de fapt sunt niste paraziti imputiti, care nu au facut pus o caramida peste alta (la figurat … ) in viata lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: