Analfabetismul, pripeala si crestinismul

Am avut deunazi un vizitator analfabet, pripit si crestin. Care s-a gandit… ma rog, gandit e mult spus, sa infiereze “frustata cu injuraturi” pe care gura si tastele lui nu le pot reproduce, din pudoare profund crestina, desigur, pe blogul (nu blocul, crestinule) propriu.

Sa luam pe rand postarea crestinului analfabet si pripit si sa o desfacem in paragrafe:

La inceput era Messa

Nu stiu daca esti la curent, crestine, ca nickname-ul meu nu are nicio legatura cu messa crestina, ci cu imparateasa maritata la varsta frageda cu Claudius cel de varsta inaintata, si anume Messalina. Daca asta te-a atras sa dai click, imi pare rau ca te-am indus in asemenea eroare.

… am dat de dansa pe un bloc care il citesc tot mai des comentand la un articol, comentariul mi s-a parut aiurea si anume era vorba de geografia pe care mai nou nu o invata “nimeni” dar probabil nu se invata geografia (pe care parinti multor habarnisti o stiu si interesant tot atatea ore de geografie faceau si pe vremuri). Deci cei care trec prin scoala in ziua de azi nu stiu geografie si Messa considera ca un lucru rau este ca se face Religie (de parca o invata cineva si pe aia).

Dansa? Mhm, in fine. Si “care pe care” se scrie “pe care”, nu “care”. Greu.

Subiectul la care face referire crestinul este aici. In replica, eu am spus exact asta: “Minunat. Geografia e complexa, mai, cu atatea schimbari, modificari, chestii… ce, credeti ca e usor? Lasa, ca la scoala se face religie, asta e tot ce conteaza.” Nici mai mult, nici mai putin.

In traducere, pentru pripiti, asta inseamna ca scoala noastra sufera de lipsa de profesori competenti, ca programa e proasta (si e cu totul alta decat cea de acum 20 de ani) si ca, in loc ca oamenii sa fie preocupati de faptul ca de pe bancile scolilor actuale ies numai oi si vite a caror singura cultura este cea de cartier si a caror singura educatie este cea a YM-ului si a strazii, oamenii sunt scandalizati de o solicitare normala, si anume pastrarea scolii in limite laice, religia fiind responsabilitatea parinteasca, nu statala. Oamenii se lupta pentru religia din scoli, ignorad complet faptul ca in scolile romanesti nu se mai face demult carte.

Am intrat si eu pe blog-ul Messe-i sa vad totusi ce poate sa-i debiteze capul unui om care nu are “frica de Dumnezeu” si am gasit cam ce ma si asteptam … articole de frustata cu injuraturi pe care probabil nu ar trebui sa le exemplific aici … colac peste pupaza vad ca are in tag cloud “Religie” (mare … mare).

Lasand la o parte ca frica de Dumnezeu este cea mai mare tampenie religioasa a tuturor timpurilor, pentru ca prin frica au fost controlate masele si impiedicat progresul atata amar de vreme, crestinul nici macar nu a reusit sa faca diferenta intre postarile mele si ale lui Mogre. Ambele postari catre care a dat link pripitul ii apartin lui Mogre. Integral.

Mogre, iti comunic pe aceasta ca esti o frustrata cu injuraturi.

Crestinul nu a realizat ca frustrata lui e cel mult frustrat. Injuraturi… ai sa vezi cand vine Mogre relaxat din Bulgaria, dupa ce va face plaja la poponeata goala. Nu de alta, dar ca sa-si elibereze frustrarile. E miraculos ce poate face o poponeata goala in nisip in sensul asta.

In articolele din clasa Religie

Tot la clasa ajungem, veeezi? E categorie, nu clasa.

ne spune ca s-a pus sa citeasca Biblia Ortodoxa pe care nici nu o mai are prin casa asa ca o citeste online (daca ar avea vre-un folos din citit … dar citeste sa aiba ce critica desi e in totala necunostinta de cauza). Incearca sa citesti manualul C++ si sa-l comentezi ai sa observi ca desi scrie negru pe alb … si citezi de acolo … habar n-ai despre ce vorbesti si probabil ca pe undeva mai scrie si alte informatii despre ce citai.

Nu comentez faptul ca manualul de C++ ti se pare o chestie groaznic de complexa. Nici nu ma mir, inca n-ai reusit sa te descurci prin capcanele limbii romane…

La ce-mi trebuie cartea in casa daca e online? Mai usor de citit, mai usor de cautat, mai usor de facut corelatii incrucisate… plus ca, daca as cumpara Biblia ortodoxa, ar insemna sa platesc pentru ea, ceea ce nu ar fi bai, dar banii mei ar merge la editura arhiepiscopopiei, chestie cu care nu pot sa fiu de acord… cu banii mei se platesc deja destui popi, de la buget, asadar refuz sa le cumpar publicatiile. Prefer Harry Potter (care, spre ciuda popilor, a depasit Biblia la numarul de exemplare vandute – Harry Potter este acum cartea cartilor, bestsellerul tuturor timpurilor…).

Spre deosebire de cei care citesc fara sa inteleaga o iota, ca si crestinul nostru analfabet si pripit (nu faptul ca e crestin e buba, ci faptul ca e analfabet si pripit), eu citesc incercand sa inteleg, citesc analizand, citesc cate putin si analizand, cautand interpretari alternative, judecand daca sunt acceptabile sau nu – cu alte cuvinte, Biblia nu e o carte de noptiera, asa ca o studiez citind-o. Si o citesc comparat, in paralel cu cate doua variante in franceza si in engleza (adica citesc aceeasi chestie de 5 ori in 3 limbi).

Asta se numeste dorinta de a cunoaste.

Asta nu implica neaparat negarea divinitatii, dar poate implica negarea inspiratiei divine a multora dintre cei care au contribuit la ea. O wikipedia nemoderata de acum mii de ani.

Coloseni, capitolul 2, versetele 18 si 19:

18. Nimeni să nu vă smulgă biruinţa printr-o prefăcută smerenie şi printr-o făţarnică închinare la îngeri, încercând să pătrundă în cele ce n-a văzut, şi îngâmfându-se zadarnic cu închipuirea lui trupească,
19. În loc să se ţină strâns de capul de la care trupul tot, – prin încheieturi şi legături, îndestulându-se şi întocmindu-se S, sporeşte în creşterea lui Dumnezeu.

Insasi Biblia indeamna sa ne tinem strans de CAP, sa gandim, nu sa ne prefacem aiurea ca ne rugam, desi nu stim nimic concret… pentru ca:

Romani, capitolul 2, versetele 13-15:

13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptaţi.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,
16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.

Articolul despre Adam si Eva mi-a pus capac … pentru ca s-a pus sa citeasca biblia incepand cu vechiul testament si deja pe la capitolul 3 a si tras concluzia “Adam si Eva au avut doi copii pe Cain si Abel care au facut copii … cu mama lor EVAWRONG!!!

E scris tot de Mogre si este o evidenta ironie la adresa habotniciei, desi nu exclude ipoteza cosangvinizarii (asta, daca ar lua de bun creationismul). Bineinteles, la inceput nu au fost “Adam” si “Eva”. E simplu ca buna-ziua, daca pe lume erau la inceput numai Adam si Eva, cum explici triburile care traiesc si astazi in zonele inca neexplorate “cu piciorul” ale Terrei? Au zburat pana acolo? Sau, mai simplu (ca de trburile alea este foarte posibil ca analfabetul crestin sa nu fi auzit) – cum au ajuns oameni in… Australia, de exemplu? Facand pluta pe spate in timpul potopului?

Dupa cum o sa vedeti (daca va intereseaza) in biblie la capitolul 5 (nu a reusit probabil sa parcurga atat biblia) scrie clar:

Geneza, Capitolul 5

3. Adam a trăit două sute treizeci de ani şi atunci i s-a născut un fiu după asemănarea sa şi, după chipul său şi i-a pus numele Set.
4. Zilele pe care le-a trăit Adam după naşterea lui Set au fost şapte sute de ani şi i s-au născut fii şi fiice.
5. Iar de toate, zilele vieţii lui Adam au fost nouă sute treizeci de ani şi apoi a murit.

Am ajuns la Regi, cartea a doua, in care David cel mic si rau, acum mare si proaspat ajuns, face diverse chestii (printre altele, insemineaza un numar mare de femei, cu exceptia fiicei lui Saul, care a facut misto de el ca a dansat si i s-au vazut toate cele pe sub efod si el s-a razbunat “nedaruindu-i” niciun copil, adica refuzand sa aiba contacte sexuale cu ea, logic, avea destule la indemana) si e deosebit de fatarnic, bocindu-si crestineste dusmanii ca sa impresioneze poporul.

Revenind, cu ce e relevanta varsta venerabila la care a ajuns mitologicul Adam pentru infirmarea ipotezei ca fii lui au facut copii cu mama lor, Eva? Plus ca nu e ceva deosebit, la fel au facut si fiicele lui Lot, dupa ce si-au imbatat tatal – copii cu el… deci aici Biblia ar fi chiar consecventa.

Logica crestina – daca Adam a trait mult, Cain si Abel nu puteau sa faca copii cu mama lor, Eva – oare pentru ca i-ar fi snopit Adam cu nuiaua?

Sa va fie invatatura de minte, mireanul (adica credinciosul care nu este PREOT) nu are voie sa interpreteze Biblia (cum fac toti de exista n religii) Biblia o interpreteaza preotii la predici (mai dute Messa si la biserica) pentru ca ei au studiat biblia (nu au citit pe ici si colo si si-au dat aere).

Isus nu era prea incantat de popi. Isus imi place oarecum (sa vad concluzia finala dupa ce termin Cartea):

Matei, capitolul 23, versetele 6-10:

6. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi,
7. Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi.
8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.
9. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.
10. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos.

Isus a spus deci sa nu ne numim reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant, si sa gandim lucrurile noi insine. Fara invatatori, fara popi (rabi).

Crestinul analfabet si pripit nu este asadar bun crestin, pentru ca nu asculta indemnurile lui Isus si pupa mainile popilor, plecand orbeste urechea la minciunile acestor farisei care se autointituleaza “parinti” si “invatatori”.

Eva fiind din coasta lui Adam (ii este inrudita cred) copii lor care au fost cativa (daca a trait 930 de ani) a avut timp sa aiba tot fii si fiice. Acesti fii si fiice sunt a doua generatie din care ne tragem si noi … da stiu ca erau frati si surori …

Cu alte cuvinte, e ok sa ne impreunam cu fratii… dar nu cu parintii, desi fiicele lui Lot au facut-o si Dumnezeu nu a parut sa se supere…

Cu asta, am incheiat de analizat mesajul crestinului analfabet si pripit si il trimit la scoala (du cratima te) si ii doresc sa invete lectia atat de pretioasa a… rabdarii. Care implica atentie la detalii, analiza, sinteza.

Advertisements

42 Responses

 1. Analfabetu’ biblic nu mi-o aprobat nici acu’ postarea asa ca-i raspund acia la mancatoru’ de rahat preotesc; iata p[ostarea care asteap[ta de o juma’ de zi aprobarea:

  ###

  De Tiberiu Popescu in data Aug 15, 2008 | Reply
  Comentariul tau asteapta sa fie aprobat.

  A gresit Messa domnule, fratii s-au reprodus cu surorile, deci tot incestuosi se numeste ca erau.
  Eva era clona cu schimmbare de sex (ADN identic, oare de unde atunci diversitatea de ADN-uri- sa-ti explic tehnologia clonarii? Probabil de la “Facerea (Geneza)- Capitolul 6
  1. Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
  2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit….
  4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.”
  Si uite asa ni se confirma ce stiam de aici:
  Facerea (Geneza)- Capitolul 3
  “22. Şi a zis Domnul Dumnezeu: “Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!…”, adeca Dumnezeu nu este UNUL, exista o populatie de Dumnezei!

  Da’ uite ca recitind Capitolul 4, constat ca Messa n-a gresit, lui Adam nu i se nascuse nici-o fica pana la:

  “17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.”
  Deci Cain ori a babardit-o cu muma-sa, ori pe o fica a Dumnezului (pai pamantenii sa fi placut doar fiilor, ori Dumnezeu nu face decat baieti (apropo, cu cine-i face, are o Doamna-Dumnezeeasca sau se cloneaza?)??? :-))) ###

 2. Logic ca nu ti-a aprobat commentul.

  Asta e din ala care ori nu citeste, ori daca citeste nu pricepe.

 3. Mai nasol e daca pricepe! :-))))

 4. Ce stim noi despre Isus e creatia apostolului Pavel

  http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=7829

 5. Dar nu-i asa ca-i placut sa bagi crestinul analfabet si pripit in dilema, dandu-i sa mestece exact ceea ce el pretinde ca e total adevarat?

 6. nu am aprobat comentariile pentru ca nu am avut timp de internet pana acum 5 minute …
  Este exact cum spuneam =) degeaba interpretezi ceea ce citesti … sunt oameni care au scris carti dupa indelungi studii asupra cartilor sfinte … ce-i care le-au studiat chiar inteleg ceea ce scrie acolo.

  Despre Adam si Eva ti-am spus doar ca au avut Fii si Fiice (nu doar pe Cain si Abel) si nu era nevoie sa aiba copii cu mama lor … oricum daca asta s-ar fi intamplat ar fi scris acolo probabil si ma contraziceai …

  La inceput era Messa (nu ma refeream la aia cu Cercurile si Urina) ma refeream direct la tine si am inceput asa din cauza titlului Geneza …

  Ar fi multe de comentat dar pur si simplu n-am timp, nu are rost sa te mai critic pentru simplul fapt ca sigur nu intelegi ceea ce citesti =)) daca ai asculta si tu predicile preotilor, ai citi niste carti putin mai pe intelesul credinciosilor ar fi mult mai bine decat sa te apuci de capul tau sa critici

 7. Doamne, omule, pune mana pe carti si citeste!!! O “messa” este o slujba catolica, nu are nicio legatura cu “MISA”!!!

  Tu nu intelegi ceea ce citesti pentru ca nu citesti nimic!!!

  Auzi, sa confunzi messa cu MISA!!!

  Incredibil…

 8. Omule Munteanu Lucian, ce este de interpretat la insiruirea unei genealogii, de genu’: “pe pamant era doar muma si tatucu’; muma m-o fatat pe mine si pe frati-mio, dupe care io-i luai gatu’ lu’ frati-mio, facui repede 4 copii (apare intrebarea, pentru cei ce nu cred ca tot ce zboara e comestibil, CUM FACUI IO COPIII sau CU CINE?), dupe care, muma cu tatucu’ o facut 2 gemeni, apoi o fata, apoi…”???

  Iar mai incolo afli ca in afara de oameni mai existau copiii lui Dumnezeu, care obisnuiau sa se-nperecheze cu noi pamanteni.

  Normal ca apar variantele de raspuns:

  1- clone, pe aceeasi tehnologie ca producerea Evei (pentru cei dusi doar la biserica, scoala facandu-se-n I-Net-Caffe- CLONARE: un proces de duplicare -nu de reproducere- , in urma caruia rezulta un material genetic identic , care nu este insa obtinut prin mijloace sexuale.)

  2- futut tip incest (in varianta mea, deductibila din cursu’ povestii biblice- Cain o futut-o pe muma-sa- Eva, in varianta care-o preferi tu, presupunand ca scribalau’ biblic era putin beat sau avea Alzheimer + era amic cu tanti Sclee Rozsa, deci de bun-simt ca se descurca greu cu cronologia- obsedatu’ Cain o futut-o cu pula pe sora-sa; nu stiu cum vezi tu lucrurile da’ mie mie egal; de mi-ar trece prin capu’ de sus sau jos sa-mi fut mama sau sora m-as sinucide rapid; se pare ca la tine surorile ie OK la pat; banuiesc ca n-ai sora sau, dreacu’ stie, oi fi vre-unu’ d-aia…)

  3- futai Dumnezeiesc – acu’ inteleg io de ce babele si mosii prin Ardeal folosesc zisa: “Futa-te Dumnezeu”, stiu ei ce stiu, au frecventat scoalele de dumineca de se faceau p[e vremuri l;a beserica; (presupunerea futaiului asta devine din pasajul:

  Facerea (Geneza)- Capitolul 6
  1. Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
  2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit….
  4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.”

  de unde se deduce logic ca Dumnezeii cei mici nu si-o prea tineau in pantaloni sau dupe caz nu se puteau abtine sa se deschiloteze cand vedeau pamanteni…)

  Vin-o tu c-o varianta normala si ne-ai convins, ca nici noi nu suntem fani de incesturi si futaiuri cu creaturi neomenesti.

 9. imi pare rau pentru greseala facuta dar nu indeajuns incat sa citesc ceva ce chiar nu imi va fi de folos … sunt destule religii si fiind nascut si crescut ortodox nu prea are rost sa citesc … mult despre altele.
  Ce-l mai mare pacat eu as putea sa pun ca este renuntarea la o religie in favoarea alteia …

 10. Lucian, te rog sa incerci sa nu-mi iei in nume de rau faptul ca eu, personal, cred ca OMUL are datoria sa invete cat mai mult in viata asta. Asta ne deosebeste de animale – faptul ca gandim, ca ne punem intrebari, ca incercam sa intelegem, sa aflam mai multe.

  Chestia cu semnificatia cuvantului “messa” nu tine de renuntarea la ortodoxie, e pur si simplu o chestiune de cultura generala. Asa cum si cunoasterea Bibliei este, chiar daca te nasti intr-o familie de musulmani. Asa cum si cunoasterea Coranului este tot cultura generala.

  Daca nu detii macar bazele unei culturi generale, esti ca omul cu talantul ingropat, care nu a facut nimic cu el, l-a irosit si a pierdut vremea…

  Dumezeu NE-A DAT inteligenta si capacitate de invatare si rationare. De ce sa nu le folosim?

 11. o sa vin cu o varianta probabil … dar trebuie sa ma documentez si eu putin … oricum nu va asteptati sa dati mana cu Dumnezeu (ca sa vedeti ca exista) este alegerea fiecaruia daca crede sau nu … totusi va dau un sfat … in loc sa cititi biblia (sau daca o cititi totusi) sa cititi si interpretari ale acesteia de la cei care au studiat problemele care apar si nu vi se par normale (in ziua de azi, dupa ce noul testament este cartea cu noile reguli pe care trebuie sa le respectam) probabil chiar si dumnezeu si-a dat seama ca a gresit si a revenit asupra regulilor (patch 2.0)

 12. Lucian, eu cred in Dumnezeu, dar nu in cel absurd si crud descris in multe din versetele biblice.

  Uite: click aici.

  Daca as crede ca Biblia este scrisa sub influenta divina si ca reprezinta corect adevarul, nu as putea sa cred in Dumnezeu, l-as renega.

 13. Messa e cultura generala si faptul ca tu citind biblia nu ti-ai dat seama ca Adam si Eva mai aveau si alti copii, aia nu e de cultura generala? n-am auzit despre Messa in viata mea … nu am tangenta cu catolicismul … spunemi tu de pe unde ar fi trebuit sa stiu despre Messa?

 14. Tu nu intelegi ca postarea aia e scrisa de Mogre?

  In alta ordine de idei, daca fii lui Adam si Eva s-au impreunat cu fiicele, tot incest se cheama ca este si tot cosangvinizare. Nu schimba cu prea mult mesajul.

  Despre “messa” puteai auzi si daca ascultai muzica 🙂 (Puccini, Verdi…); despre messa puteai afla si daca citeai carti gen Pardaillan si Fausta… cred ca si in Cei Trei Muschetari apare menionat cuvantul asta.

  Mai precis, aflai sigur de undeva, DACA citeai.

  Si, daca citeai indeajuns, ai fi aflat mult mai multe lucruri. Mult, mult mai multe.

 15. Bre, de fapt ce dezbatem acia, daca Cain o futut-o pe ma-sa sau pe sora-sa?
  Chiar conteaza?
  Gresala lui Dumnezeu ca nu i-o starpit neamu’ si-o asteptat pana la Noe.
  Acuma, daca ma uit la ce face omenirea pe pamant, incep sa-mi explic DE CE; urmarile unei consangvinizari prea stranse si repetate (frati cu frati, veri cu veri, unchi cu nepoate, de-a lungu’ a n generatii) dau handicapuri majore; intrebarea care apare este DE UNDE VARIETATEA GENETICA; si iara ajungem la singura explicatie logica (daca luam de bune povestile biblice), micii Dumnezei ce s-or dedat la sex cu omenirea.

  Raman la parerea ca Biblia este o compilatie de texte disparate si neacordate intr-un mesaj coerent; de aici discrepantele si fracturile intru-logica si bun-simt.

 16. http://www.okey.ro/index.php/despre-sfinta-lumina-de-la-ierusalim/2007/04/04/

  Asa cum nu a putut nimeni sa fie sigur ca Iisus era fiul lui Dumnezeu pana cand nu l-au rastignit, tot asa nu o sa stii cine are dreptate pana cand o sa fie prea tarziu

  Cum spuneam pe alt blog despre ceva ce am citit mai demult si chiar are logica:
  Ce pierdeti daca Darwin a avut dreptate? – Nimic!
  Ce pierdeti daca Dumnezeu nu exista? – Nimic!
  Ce pierdeti daca Dumnezeu exista? – TOTUL!!!

  http://mortu.eu/duminica-biserica.html#comment-1148

 17. Nu cred 🙂 Dumnezeu ar fi mandru de cei care gandesc 🙂

 18. “Ce pierdeti daca Dumnezeu exista? – TOTUL!!!”

  Adica ce vrei sa spui? Sa credem de FRICA? Vaaai, daca nu cred si El chiar exista? Pai atunci mai bine sa cred!

  Eu prefer sa il respect pe Dumnezeu. Si sa nu-i insult inteligenta in modul pe care il descrii.

 19. Era sa uit:

  “Ce-l mai mare pacat eu as putea sa pun ca este renuntarea la o religie in favoarea alteia …”

  Cel mai mare pacat? Poti argumenta, te rog?

  Cit despre “messa”, mesă sau misă (in nici un caz MISA), este vorba de LITURGHIA catolica sau luterana. Imi vine greu sa cred ca nu ai vazut / auzit nici macar o data o stire la radio / tv despre messa / mesa / misa papala oficiata cu ocazia Pastelui / Craciunului.

  De asemenea, misa se mai refera la o compoziţie muzicală polifonică pentru cor si solisti, scrisă pe textul liturghiei, care se cântă în timpul serviciului religios catolic. Misa funebra = requiem.

 20. “Ce pierdeti daca Dumnezeu nu exista? – Nimic!
  Ce pierdeti daca Dumnezeu exista? – TOTUL!!!”

  Nu pariul lui Pascal din noooouuu (yawn). E printre cele mai seci metode. Placa asta o aud din liceu, linsa din zbor si aruncata triumfator in fata ateului/scepticului infect cu o expresie de satisfactie pioasa : “na, ce mai zici acum!”. Ce sa zic, imi dau palme sa-mi revin din revelatie. Maine este prima zi din restul vietii mele. O, am trait in intuneric.

 21. Guzgane, nu mai folosi expresii pompoase, gen “Pariul lui Pascal”, ca pui crestinul nostru intr-o situatie tragica! Nu stie despre ce e vorba si e obstinat impotriva cititului si informarii, va crede ca vorbesti despre cine stie ce, plus ca pariurile sunt blamate de Biblie… 🙂 🙂 🙂

 22. Tanarul Munteanu Lucian, on August 16th, 2008 at 9:55 pm Said:

  ### http://www.okey.ro/index.php/despre-sfinta-lumina-de-la-ierusalim/2007/04/04/

  Asa cum nu a putut nimeni sa fie sigur ca Iisus era fiul lui Dumnezeu pana cand nu l-au rastignit, tot asa nu o sa stii cine are dreptate pana cand o sa fie prea tarziu

  Cum spuneam pe alt blog despre ceva ce am citit mai demult si chiar are logica:
  Ce pierdeti daca Darwin a avut dreptate? – Nimic!
  Ce pierdeti daca Dumnezeu nu exista? – Nimic!
  Ce pierdeti daca Dumnezeu exista? – TOTUL!!!

  http://mortu.eu/duminica-biserica.html#comment-1148 ###

  S-o luam pe rand; ne trimiti la textu’ ala care cica argumenteaza invierea; ia mai ceteste odata; stii cum suna?
  Ca cam asa:

  1- la anu’ zero tu-ti faci o laba

  2- la 300 de ani distanta Sfîntul Chiril al Ierusalimului povesteste cum ai futut o femeie

  3- la 600 de ani de la fericitu’ exercitiu fizic Eusebiu de Cezareea povesteste cum ai futut tu cea mai faina fomeie

  4- la 1100‑1200 de ani distanta se povesteste cum cea mai faina fomeie s-o rugat de tine s-o futi, dovada fiind “o coloană de marmură crăpată de erectia Sfintei Puli venită din cer la uşa Pizdei frumusetii, acolo unde se ruga ea sa i-o tragi”

  5- la 2008 ani distanta de frecarea fara partener, cei ce-or ajuns sa creada in sfintenia erectiei tale povestesc la randu’ lor ca “…am văzut cîteva persoane cărora li s-a relevat Sfînta Pulă. În fiecare an, erectia Sfintei Puli scoala instantaneu şi unele putzulici de mireni din Biserica Sfîntului Erector. Unii clerici, după ce li se invartoseaza, o păstrează tzapana şi ajung cu ea, fără să se stingă, în ţara lor de origine. …”, ne-a mai spus Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Iaşilor. :-)))

  Bre, in toata scrierea de la primu’ link nu exista pomenita NICI-O DOVADA a scularii Hristosului din morti!

  Booon!
  Mai departe.

  Ceva dovezi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu?

  Nada!
  Nici-una!

  Pot sa-ti aduc eu dovada ca NU a sustinut NICIODATA ca este; a spus ca El este Mesia; scrie asta de zeci de ori in Biblie.
  STII ce-i aia Mesia?
  Unsul, ultimul urmaş pe tronul lui David. Cel ce trebuia, datorita genealogiei sa conduca Israelul; d-aia a si murit; fiindca ii uzurpa pe romani; voia conducerea evreimii, nu din postura de rabin-sef ci din cea de REGE!
  De-aia si parodia cu incoronarea cu spini.

  Spre finalu’ postului tau, ne mai dai un link, catre alt post al domniei tale care atesta ca nu cunosti Biblia; Dumnezeu a ordonat tinerea SABATULUI, sambata e ziua Sfanta, nu duminica, cum au hotarat ereticii de popi; se pomeneste sabatul in zeci de locuri in Biblie, Iisus o fo’ dat jos de pe cruce sambata-noaptea da’ tu, ca adept-satanist al dracilor de popi de-or facut la loc bisericile tarabe si-si fac negotzul spurcat in ele, serbezi prima zi din saptamana, nu a saptea!

  Cine-a zis ca nu exista Dumnezeu?
  EXISTA!
  Da’ n-are nici-o legatura cu negotzul numit crestinism, Iisus a gonit comerciantii din Templu, popii crestini nu-ngroapa nici mortii fara sa castige banu’-okiu’-dreacului! SATANISTILOR care sunteti voi!

 23. Evident ca analfabetu’ spune ca pentru interpretarea “corecta” trebuie sa mergem la preoti.

  Auzi ce, draga aberant, islamul e adevarat, ma intelegi tu? E adevarat, insa n-ai fost tu niciodata la vreun Imam sa iti explice.

  Cu “argumentul” asta poti dovedi orice. 🙂

 24. Credinciosului aberant:

  Pariul lui TLP

  Să presupunem că există un zeu care te trimite în cel mai minunat rai posibil dacă ai suficient curaj şi suficientă onestitate intelectuală încât să nu crezi în el sau în alt zeu.
  În caz contrar, te trimite în cel mai oribil iad posibil, incomparabil de rău *

  Dacă accepţi pariul, nu pierzi nimic: ai şansa la cea mai frumoasă viaţă post mortem, precum şi la o viaţă liniştită, raţională, sinceră, lipsită de griji în această lume.
  Dacă respingi pariul, rişti cea mai naşpa experienţă de după moarte.

  Joci?

 25. Nu am vazut un argument original din partea credinciosilor fundamentalisti de sute de ani, sa nu ne asteptam acum 🙂

 26. (off topic):… de unde probabil și cuvântul mezalianță ( fr.- mezalliance),… probabil.

 27. mda sunteti chiar rasuflati, chiar va spun sincer ca ar trebui sa cititi explicatii si carti bisericesti pentru ca biblia nu o sa o intelegeti niciodata …
  Dumnezeu a ordonat tinerea sabatului in vechiul testament si religiile care recunosc vechiul testament ca si suport tin inca sabat-ul … in noul testament nu se mai “ordona” tinerea sabatului.
  Ar fi un subiect destul de interesant de discutat chiar si in cazul in care chiar si analfabeţii ştiu scrie si citii … asta daca cei care nu sunt atât de analfabeţi ar vorbi ca oamenii nu precum birjarii ….

 28. Birjarii nu sunt oameni? 😮

 29. era doar o expresie, oricum sunt sigur ca isi cam da lumea seama ca ma refeream doar la limbajul indecent sau mai mult decat indecent fiind chiar un sacrilegiu (pentru cei care cred in Dumnezeu – chiar si daca nu este ortodox, catolic, n^n)

 30. Cum sa fie sacrilegiu, omule – Dumnezeu a facut respectivele organe! In vechime JURAU pe ele!!! Unde e sacrilegiul?

 31. nu e sacrilegiu sa spui pula sau fut
  dar cand spui …. de sfinti cum a spus Tiberiu … ce rost mai are sa mai discuti daca este sau nu …

 32. Atunci te rog refera-te strict la Tiberiu, nu la restul participantilor la conversatie.

 33. @Munteanu Lucian

  “mda sunteti chiar rasuflati, chiar va spun sincer ca ar trebui sa cititi explicatii si carti bisericesti pentru ca biblia nu o sa o intelegeti niciodata …
  Dumnezeu a ordonat tinerea sabatului in vechiul testament si religiile care recunosc vechiul testament ca si suport tin inca sabat-ul … in noul testament nu se mai “ordona” tinerea sabatului.
  Ar fi un subiect destul de interesant de discutat chiar si in cazul in care chiar si analfabeţii ştiu scrie si citii … asta daca cei care nu sunt atât de analfabeţi ar vorbi ca oamenii nu precum birjarii ….”

  Ipocriti mai mari k popii crestini mai rar; cum puii mei poti scrie asta si sa te mai numesti crestin???
  Adica, futa-i bunu’-Dumnezeu de pagani, Vechiu’ Testament e caduc, cu tot cu Pacatu’ Primordial, cu tot cu cele 10 porunci?
  Bre satanistilor, sper pentru voi sa nu iezicste iad ca o sa va perpeliti la cazanu’ vesnic aprins de-o sa va iasa okii k la melci!
  La ce pula lui Zevedeu nu-l scoateti pe Vechiu’ Testament din Biblie daca nu mai conteaza?
  Sau nu mai conteaza nimic din Biblie, conteaza doar aberatiile popesti, prin care-si certifica bijnitzu’, tarabele din biserici, taxele de botez si inmormantare, burtile, incultura, grobianismu’, dispretuirea intregii omeniri si slavirea satanei-ban???
  Umflatilor care nu va mai satura Dumnezeu decat cand va umple gura cu pamant si va trimite la cazanu’ cu smoala!
  Bre, sacrilegiu e ca existati voi, care negati Vechiu’ Testament, care este baza credintei crestine; mai popi imbecili, daca negati Tora, vi s-a dus pe pula tot esafodaju’ pe care va bazati aberatiile, adio pacat originar, adio si-un praz verde- Sodoma, Gomora, poptopu’, se duc drecului Leviticu’, Deuteronomu’, Ecclesiastu’, pica tot fundamentu’ pe care ati scris cartiile voastre ce trebuie sa va argumenteze harmesenia intru-diavolu’-banet si mandria scarnava ca va face sa urati tot ce nu intelegeti.
  Va faceti intre voi sfinti unii pe altii, de-o ajuns orice pitic futacios si repede-varsatoriu-de-sanje-nevinovat (vezi Fane-Babanu’) sa fie sanctificat, da’ negati pe Dumnezeu’ Vechiului Testament, inchinandu-va la Dumnezei inventati si la chip-cioplit?

  Iisus o sa se-arate iara pe pamant k sa va mai goneasc-odata din biserici cu biciu’, cum ati mai patit-o acu’ 2000 de ani; v-ati pregati sa-l kilariti iara?

  Piei satana!

 34. Ups…

  Cui pe cui?

 35. :-))))

  De data asta, la noua coborare pe pamant a mesianicului Iisus, Il vor kilari din nou, dar nu vor folosi cuie + cruce; io zic ca-lL baga la parnaie, cum c-a incalcat nu-s ce lege (caz in care avem sanse maxime sa ne facem in loc de semnu’ “crucii”, caci asta-i arma crimei pe care noi o slavim zilnic, deci avem sanse maxime sa ne facem semnu’ “pulii”, caci v-a fi violat sigur la bulau) sau, va ajunge pur-si-simplu la spitalu’ de smintiti, unde va muri drogat (oare in acest caz ce semn ne facem, “camasutza cu manecutze luuungi” sau cel al “seringii”?)!

  Acu’ pe bune, inchipuiti-va ca vine unu’ si zice: “Io sunt Messia, am venit sa va salvez!”.

  Ce credeti ca pateste, cei mai chititi sa-l kilareasca fiind, va dati seama, fix popii-bijnitzari (realizati ca aia pierd in ambele cazuri, si daca-i Iisus pe bune- iar ii ia la biciuit si le strica tarabele, k acum 2000 de ani, si daca nu-i pe bune, caz in care excrocu’ de se da drept Iisus incearca sa le preia afacerea cu taxa pe frica, prostie si bigotism!)???

  Credeti ca la o eventuala reintrupare a Iisusului, are vre-o sansa sa scape viu?

 36. Mai, daca face repede cateva minuni… poate scapa.

 37. Bre, la cati excroci gen david coperfield iezicsta nu se vede Iisusu’ din lanu’ de falsi-profetzi!

 38. Probabil pe asta se bazeaza si Martorii lu’ Iehova cand pretind ca a venit deja.

 39. Aha, p-asta n-o stiam; pai atunci pe cand apocalipsa?

 40. E, au mai prezis-o ei de vreo cateva ori, sunt verze. Nu-s de luat in zeama.

 41. Nimeni nu stie cand va fi sfarsitul. Doar Dumnezeu.
  Si tocmai pentru ca sa ne traim viata cum ne-o traim in felul nostru, asa cum ales.

 42. …Nasty! traiasca habotnicia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: