Cum ne-a facut PSD-ul din vorbe (din nou)

Totusi, daca m-as (re)apuca de politica, as face-o la PSD, pentru ca macar la ei functioneaza jucaria.

Asadar, ei cu aliatii liberali si pcisti, au facut un gest electoral: au scos niste persoane la judecata, inainte de algeri, si inca inainte de alea uninominale. Au facut ei cumva, incat la camera unu si-a dat singur pe tava imunitatea, altu (Nastase) nu, iar la senat au iesit toti ca urmariti.

Victorieeeeeee! Dar numai pe urmatoarele 3 luni, pana o sa ia din nou loc in urmatorul parlament, cu urmatoarele imunitati, cand tot circul si avizul pentru cercetarea penala o ia de la capat. Bun si asta, am inteles ideea.

In paralel, PSD vine cu o propunere de desfiintare a imunitatii parlamentare. Way to go PSD! Singurul partid! Dusmanii au ramas in offsaid, zic si ei ca sustin in linii mari ideea, ca doar sunt si ei anticoruptie.

Ca outcome general, PSD si-a protejat un om prin imunitate, timp in care a facut cel mai mare circ (si cred eu si cel mai mare efect de imagine). Aproape la fel de paradoxal ca romanica.

Pentru cine totusi crede in sinceritatea demersului PSD, probabil scenariul va fi cam asa: Iliescu & co nu va fi de acord, va trage de timp, spune deja ca asta trebe facut dupa alegeri. Geoana va iesi cu cererea, dupa inca vreo 3-4 forumuri de lamurire a problemei. Iar Iliescu va spune ca deja e la 3 zile de alegeri, deci nu se poate, iar Geoana si Iliescu se vor imbratisa, pentru a sustine efortul partidului, cazand intr-un final de acord, avand atat beneficiul cererii de anulare a imunitatii, cat si beneficiul pretiosului zambet iliescian.

Toate astea vin insa si cu un mic  “pricetag” pentru PSD – au facut tot ce puteau sa il salveze pe Nastase de pierderea imunitatii, chiar daca au avut o extraordinara prezenta de spirit sa iasa pe plus.

De unde vine intrebarea: si totusi, ce e cu Nastase? De ce imunitatea lui inseamna atat de mult, nu doar pentru el, ci si pentru intregul partid? Desi nu mai e de ceva vreme liderul “pe fata”? Deductia rezonabila ar fi ca dosarul lui il implica nu doar pe el ci si pe fooooarte multi altii, unul fiind Serban Mihailescu, aa Micky Spaga, dar si multi altii, poate chiar surse de finantare esentiale pentru partid, ca altfel il lasau pe Nastase in curu gol lerej pana acuma (tot suntem natie de tradatori). Si probabil ii implica pe toti intr-o forma imediata, de vreme ce nu si-au permis nici macar 3 luni de pierdere a imunitatii, pana la “Gigi Gogu Reales, la al ICSULEA congres”

Din cate am maiauzit, Nastase are un colegiu la tara, lipsit de atacurile uzuale prin tv, presa, net, cu primari majoritari PSD, carfe controleaza foarte bine situatia. Iar asta nu face decat sa ma intreb ce e totusi asa de grav? De ceatata determinare?

Iar pe cealalta parte, nu pot sa nu apreciez modul de lucru al PSD. Daca tot ar fi sa (re)intru in politica, parca as prefera o masinarie buna decat una proasta.

Parerea mea.

Advertisements

One Response

  1. Cred ca singurul motiv pentru care democratia “functioneaza” e ca se schimba des guvernantii/legiuitorii si nu au timp sa isi infiga adanc radacinile ambitiei.

    In cazul asta, cred ca un random number generator ar avea rezultate similare, iar un program care calculeaza un scor al candidatilor ar fi cu mult peste.

    Macar calculatorul nu poate fi cumparat cu sarmale, mici, bere si matanii.

    Articolu’ asta m-a intristat mult:
    http://richarddawkins.net/article,3037,n,n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: