Alta previziune apocaliptica

Ziarele noastre maretze si de inalt profesionalism jurnalistic gem azi (bineinteles toate odata, ca se iau ca mioarele unele dupa celelalte) de stirea apocaliptica si de ultima ora (adica publicata in Pravda pe 6 august 2008, acu’ aproape o luna) conform careia un presupus si/sau obscur om de stiinta rus, Eduard Drobisevski, ar fi afirmat ca Jupiter o sa bubuie, ca satelitii lui or sa bubuie, ma rog, dracu’ stie ce o sa bubuie, si bubuielnita o sa traga o mandrete de iarna nucleara peste biosfera pamantului, asa ca o sa crapam armaghedonic cu totii. In cam zece ani de acuma.

Trebuie sa mentionez ca numele presupusului si/sau obscurului savant e de negasit pe Google, cu exceptia acestei unice povesti alarmiste de presa cacacioasa si avida de senzational, fie el si inventat. Cercetatorul din Sankt Petersburg nu apare nicaieri cu vreo lucrare stiintifica, cu vreo conferinta, mentiune pe vreo lista la vreo universitate, cu macar o chestie, orice, care sa ma faca sa cred ca apartine de tagma oamenilor de stiinta “pe bune”. Va amintiti de “Gelsomino in Tara Mincinosilor“, tara in care exista o uica publicatie numita “Desavarsitul Mincinos“, unde se publicau exclusiv stiri inventate? Gianni Rodari a fost un vizionar… Zau… Spre asa ceva ne indreptam.

Mie una, toata tarasenia imi aminteste de Hâncu, sceleratul prezicator de cutremure devastatoare care, desigur, nu s-au produs. Iar de la “Odiseea Spatiala” a lui Arthur C. Clarke si pana la realitate e cale lunga.

Sunt curioasa in cat timp or sa se trezeasca Martorii lui Iehova si alti creduli similari sa croncane ca uite, ei au avut dreptate, Isus VINE!

Advertisements

13 Responses

 1. Bate si ala Campii. Recent Jupiter (daca despre el e vorba) a fost lovit de un meteorit care ar fi pulveriat pamantul cu totul, explozia a avut forta intregului arsenal nuclear de pe pamant x 600 (parca 6 erau, dar sigur erau sute) si Jupiter nu a avut nici pe dracu.

  Mai interesant insa e ca daca prin absurd ar disparea Jupiter, ne-am trezi bombardati de tot soiu de comete si meteoriti, pt jupiter are talentul sa le traga spre el, din cauza gravitatiei enorme, si protezeaja centrul sistemului solar. Adica la noi ajung mult mai putini bolovani cosmici.

  Deci iarna nucleara e o previziune superoptimista. Parerea mea.

 2. Sfarsitu lumii vine de cand exista lumea si pana acuma. In fiecare an se gaseste cate un destept, in fiecare zi cineva prezice sfarsitul. Culmea e ca poate intr-o zi cineva o sa nimereasca si o sa iasa de cel mai mare profet 😀

 3. @cms

  Sa vezi ce misto o fi de profetu ala dupa sfarstiu lumii, ca ramane singur, fara aplaudaci.

 4. Messa, ti-am comentat apocalipsa la mine pe blog.
  Iti citez doar finalul, k raspuns la ce-ai scris tu la sfarsitu’ povestii:

  “…Ca cam asa suna aberatia cu iz de studiu stintific.
  Nu stau sa analizez cu minimele mele cunostinte de ce cred ca previziunea si intreaga stire e o facatura, cautati si voi pe net.
  Io am treaba cu ce zice Messa, si bine zice:

  Sunt curioasa in cat timp or sa se trezeasca Martorii lui Iehova si alti creduli similari sa croncane ca uite, ei au avut dreptate, Isus VINE!

  Acuma sa luam la purecat ideea de Apocalipsa Biblica, fiindca orice previziune de genul asta este legata de diversele factiuni crestine de ultima carte din Noul Testament, Apocalipsa, ie zact cum banuieste si amica mea.
  In Noul Testament se afirma ca a doua aratare a lui Messia va avea loc in timpul vietii crestinilor de acum 2000 de ani:

  (Matei 16:28) Adevarat graiesc voua: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea pe Fiul Omului, venind in imparatia Sa.

  (Marcu 9:1) Si le zicea lor: Adevarat graiesc voua ca sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, pana ce nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu, venind intru putere.

  (Luca 9:27) Cu adevarat insa spun voua: Sunt unii, dintre cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, pana ce nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu.

  Deci NU azi, Nu maine, NU peste o suta sau o mie de ani!
  A FOST si s-a dus!
  Apocalipsa a fost scrisa ultima (din scrierile care adunate formeaza Biblia) si adaugata la Biblie ca urmare a necesitatii unor noi profetii despre venirea lui Messia, dar se pare ca a capatat multiple utilitati.”

 5. ASA E, SFIRSITUL VINE ODATA, DUPA CARE VA FI BINE. CEL MAI BINE AR FI SA MERGEM IN INTIMPINAREA INCEPUTULUI. DAR PTR CEI CARE AU SCRIS ACEASTA TIMPENIE CU JUPITER CHIAR A VENIT SFIRSITUL, PE 8 8 2008.

 6. @Tiberiu
  Coreeeeeect! Si se pare ca fiara era si ea in viata chiar la vremea respectiva, numele fiarei fiind NERO (nu burneru’, ci imparatu:D), iar numarul fiarei fiind o interpretare numerologica a numelui fiarei.

 7. @ Nastase Mihail – ia un antipiretic, iti trebuie…

 8. uhu, deci mai au si altii in casa cartea cu gelsomino, acum nu se mai gaseste. nici macar in biblioteci. a fost preferata mea in copilarie.

 9. Da, mai, si Cipolino!

 10. bla bla ce atatea explozii ma ca astia din ziua de azi nu stiu ce sa mai scoata si ei ca sa castige 1 ban …
  om de stiinta rus, Eduard Drobisevski
  de asta nici naiba nu a auzit il cauti peste tot si nu dai de el :))
  mai ales ca om de stiinta :)))
  ma mir cum de nu zice ca o sa explodeze Luna si o sa avem 1000000000000 de ani numa furtuni pe pamant :-@ de praf ^^^

 11. http://www.libertatea.ro/stire/pamantul-ras-din-univers-212986.html
  aici este stirea din libertatea :)))

  Care odisee spatiala?
  La inceputul articolului m-am cam speriat de perspectivele sumbre … bla, bla, bla, …, insa m-am linistit repede cind am vazut ca autoarea a mentionat “Odiseea spatiala” a lui Arthur C. Clarke. Care odisee, 2001 sau 2010 ? Daca nici de cele mai cunoscute romane SF n-a auzit, si isi permite sa le citeze, imi inchipui ce documentare “competenta” a facut. Stati calm fratilor, nu va fi nici un dezastru. Nici in 10 ani, nici in 1000. Mai vorbim noi.

 12. dar aici poate sa mai fie problema si nibiru
  poate fi vorba de nibiru care schimba multe apropiinduse de sistemul nostru solar si care trece pe langa jupiter dar nah 😛 :)) nu murim noi asa usor cand avem atatia oameni de stiinta =))

 13. [My bad. Comentasem o tampenie. E prea dimineata. Scuze, Anakin.]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: