Intelectuali de mahala

Dupa atata frecat de scandalul ICR NY, Romania, Patapievici, Neagoe, Antihi etc am aflat ca Patapievici ne facea prin 96 in ultimul hal. OK, am mai aflat ca s-a si dezis de scriereile cu pricina, de cand a ajuns la ciolan.

Am mai primit si reactii ca oricum Patapievici avea dreptate, ca noi ca natie suntem asa si pe dincolo, pana si eu subscriu la asta, da totusi argumentu? Adica ala a scris o carte fara sa explice de ce crede diverse kestii, doar ca asa considera? Ca a stabilit el? Pai stabileala era pe vremea lu impuscatu, cand ceasca zicea ca e asa, iar denis patapievici undeva “in the chain of command” prelua ca e asa si zicea mai departe.

Pe  vremea noastra insa, se ARGUMENTEAZA. Adica spui:

Privit la raze X, trupul poporului român abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii (Patapievici, Politice)

pentru ca: argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente, argumente. argumente,

Adica explici de ce spui asta. Pe cat posibil stiintific, mai ales daca esti un intelectual rasat.

Well, din cate mi-am dat seama, Patapievici nu face asta. Doar spune ca suntem prosti, de la inaltimea intelectului sau evident “superior”. Dupa care ne miram ca neaGoe ne spune tot asta – ca suntem prosti, ca nu intelegem arta lui uro-obscena, repet, de prosti ce suntem. Dupa care ma mir eu de capul meu, ca sustinatorii lu Pata /  neaGoe / ICR zic ce zic dupa care ne spun ca suntem prosti, ca nu intelegem.

Ce fel de intelectuali sunteti voi? Parca argumentul, ratiunea erau armele principale ale intelectualului rasat, finut, alea alea. Nu texte de genul “asha zic io, daca inghiti bine, daca nu te injur

Aaaaa, era sa uit. Sunteti intelectuali romani. Might Explain.

De fapt radacina raului merge mai adanc, pe vremea lui ceasca. Aparatul represiv avea pe langa componenta de forta, adica aia care te luau de-acasa cu dacia 1310 neagra, o componenta “intelectuala” – aia care te luau, te infierau in sedinte de partid, in ziare, in reviste si te faceau de tot cacatul, la ordinul partidului, de te ocolea lumea pe strada, daca nu cumva aveai arest la domiciliu.

Eu ii numesc intelectuali de mahala – cum primeau ordin, te luau la suturi, scopul lor fiind clar sa te faca de cacat. Nu contau argumente, nu ascultau argumente, nu ii interesa, doar imporscau cacat. Si acum ia cautati cati dintre faimosii intelectuali de marca, finantati de noi prin intermediul ICR, au fost pe la UTC, pe la “Scanteia Tineretului” si alte locsoare dinastea dulci in timpul comunismului.

In mod absolut ironic, pentru o documentatie serioasa recomand in special materialele emise in ultima vreme de “prietenii” lui Felix. Spun ironic, pentru ca nu m-as fi asteptat fix de la ei, ci fix de la portocalii. Dar lucrurile si interesele s-au sucit in asemenea hal in romanika noastra, ca mai avem putin si baietii lui Felix vor deveni campioni la deconspirari de securisti. HAHAHAHAHA!

Reiau concluzia, cu date noi: Daca marii intelectuali de acuma sunt aia invatati injure fara sa argumenteze, de ce m-as astepta la epigonii lor sa fie altfel? Nu sunt, te injura si ei, pentru ca, in mod evident, argumentul nu intra in dotarea lor. Doar insulta.

PS: Trebuie sa recunosc, ca nici eu nu sunt cel mai mare fan al poporului roman. Am si scris oaresce materiale prin facultate, in care evidentiam defecte majore ale romanilor, de fiecare data incercand sa argumentez, iar concluzia negativa sa fie o deductie logica in baza unor argumente, nu “ca asha vrea mushkiu meu central”.

PS2: Apropo de cum s-au grupat fostii securisti, credeti ca intamplator Ghise, colaborator auto-denuntat, unul din liderii PNL, este “starul” PNL la Realitatea lui Vantu? Si oare intamplator Mona/Eva/Dana Musca, era cate pe ce sa candideze la PDL dar nu a candidat pt ca dupa o saptamana in care au sondat apele, s-au prins ca ar face rau partidului, fapt pentru care probabil mai asteapta o legislatura?

Hai sa nu ii transformama nici pe unii nici pe altii in sfintisori, ca nu e cazul.

Parerea mea.

Advertisements

14 Responses

 1. Ai avut curiozitatea sa citesti tot ce scrie Patapievici in cartea aia? Te iei dupa niste chestii scoase de context de nu-s ce scormonitor, care nu a vrut sa inteleaga nimic…

  Am luat “Politice” din biblioteca – cred ca n-am mai deschis-o de vreo zece ani, cand am citit-o prima ora – si am cautat fragmentul respectiv (e la pagina 63, a avut grija sa scrie toata idiosfera chestia asta). Sunt argumente, exista un context, are un sens…

  Altul decat vreti voi sa intelegeti (ba chiar foarte aproape de cele pe care le folosesti si tu uneori).

 2. Completare la ce ziceam mai sus.

  Politice a aparut prin ’86, iar fragmentul respectiv e extras din niste scrisori pe care i le-a trimis prin ’90, la Paris, lui Alexandru Paleologu. Cea cu pricina a fost scrisa imediat dupa mineriada din ’90, iar intr-o nota de subsol, Patapievici spune ca respectivele excese de limbaj erau date de agitatia momentului si ca nu mai e, in totalitate, de acord cu ele.

  Deci:
  – Nu-s din ’96, ci din ’90.
  – Nu s-a dezis cand a ajuns la ciolan, ci a zis din prima motivele pentru care a scris asa.
  – “Politice” fiind o coletie de editoriale, scrisori etc. nu cred ca argumentul “explicatiilor stiintifice” sta in picioare. Nu e un tratat filosofic sau un manual.

 3. @Mihai G

  Lucrezi cumva la ICR, brigada de guerilla digitala?

 4. Bula Plesu-Liiceanu-Patapievici
  +Am luat “Politice” din biblioteca+
  Să ţii “Politice” în bibliotecă! Acest anonim mihai g. aparţine grupului ideologic Plesu-Liiceanu-Patapievici, un exemplu de “group stupidity”. “When people start paying too much attention to what others in the group think, that usually spells disaster. That’s how we get stock-market bubbles, which are a classic example of group stupidity”. (James Surowiecki).

 5. […] “Politice” din biblioteca+ , vezi un comentariu la  postarea “Intelectuali de mahala”, https://elucubratie.wordpress.com/2008/09/03/intelectuali-de-mahala/  […]

 6. blog stupidologic…mai degraba. un senin domn in varsta ce are impresia ca nu stie cat e de bou

 7. :-)))))
  Am senzatia c-are senzatia ca e idiologic.
  Oricum, normal ca omu’ se mira, cum dreaci sa ti politicele langa pavel curut, sandra brown si pestele de sticla de pe mileu’ cu struguri?
  Oare carpeta cu rapirea si-o fi dat-o jos ultima oara cand o zugravit in calciovekio (care nu stie, ie turtureii aia facuti pe tavan, de se asorteaza cu persanu’ de la cisnadie) !??
  Cre-ca-i vecinu’ meu, de-i zicem flipar si-i tot fur romania-mareatza din cutia postala, sa cac pisicile pe ea. :-)))

 8. o vorba pentru aceasta ‘resurectie mareata”, “gena 54” este pricina acestor “elite intelectuale”.

 9. Despre un blogger al “maicii rusii”, urdumheit
  Prima fază din atacul Rusiei pe blogosfera românească este descrisă aici : http://blogideologic.wordpress.com/2008/07/24/rusnaci-incearca-sa-infiltreze-blogosfera-romaneasca/
  Acum au evoluat, şi la fel cum Vladimir Putin încearcă să aproprie pentru Rusia moştenirea istorică a lui Ştefan cel Mare, Rusia încearcă să îşi aproprie şi ortodoxia românească prin ortodoxismul de pe blogurile
  http://filida.wordpress.com
  http://dorinfather.wordpress.com/
  foarte fin realizate, au progresat faţă de modelul iniţial de blog rus- român Tiraspol, lasă impresia că sunt bloguri româneşti autentice.

 10. […] Nah, ca faza io m-am simtit bine, de fapt. Ca oricum am declarat ca renunt la titlul de intelectual. […]

 11. […] asta sunt eu, care nu o ard la icr pe bani publici si care pe deasupra nici macar nu sunt intelectual, ca doar am renuntat de bunavoie la acest […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: