Large Hadron Collider si indoctrinarea prostimii

Orice om cu bun simt se intreaba uimit de ce populatia s-a panicat “dominoic” la auzul speculatiilor pseudoapocaliptice lansate de niste imbecili din categoria Hâncu a propos de LHC si CERN. Eu, cand am citit despre duda asta prima oara, acum vreo cateva luni, in afara de faptul ca imi place la nebunie denumirea (suna foarte StarTrekish) m-am dus la unu’ mai citit ca mine (Mogre) si l-am intrebat – omule, gaurile negre pot aparea pe bune si ne pot papa pe toti cu masinaria asta, sau ele se afla exclusiv in capul unui hoaxer hâncian? Iar Mogre mi-a explicat de ce nu e niciun pericol si basta. Am uitat de Large Hadron Collider. Dar a revenit in forta, cu predictii, cu idioti, cu habarnisti, cu tambalau si demonstratii.

Si acuma imi dau seama ca sta o majoritate de fraieri cu sufletul la gura, poate si fara somn noaptea asta, tremurandu-le chilotii pe ei de spaima ca murim, fratilor, ne inghite gaura neagra din LHC, maineeee! Si se mai ia la reinterpretat (pentru a cata oara?) un catren al lui Nostradamus:

Migrés, migrés de Genefue trestous,
Saturne d’or en fer se changera,
Le contre Raypoz exterminera tous,
Auant l’aruent le Ciel signes fera

Pai da. Oamenii sunt asa prosti si asa fricosi, asa le e de teama si asa urasc ei chestiile pe care nu le inteleg, incat au fost capabili de cele mai oribile porcarii inca din cele mai vechi timpuri. Toate violentele se nasc din frica de necunoscut. Prin cruzime, umanoidul incearca sa-si ostoiasca frica. Prin cruzimi inimaginabile homo sapiens incearca sa-si calmeze frici inimaginabile. Nu-i chiar asa sapiens, s-ar zice.

Si, in aceste conditii, din manualele de biologie LIPSESTE IN PREZENT TEORIA EVOLUTIEI! Darwin nu mai este in cartile de pe care invata copiii nostri. Care maine vor ajunge sa nu mai inteleaga si sa nu mai stie nimic. Decat, poate, “Tatal nostru”, pentru ca manualele de RELIGIE care, mai nou, se invata in scolile statului laic Romania, exista cateva zeci de referiri la rugaciune ca izbavire, solutie la examene, voodoo pentru castiguri si note mari si asa mai departe. Iar cei care nu se roaga sunt calcati de masina, desigur.

Si cum sa ma mir eu ca umanoizii se cutremura de frica lui LHC si a experimentului de maine?

Cum sa ma mir ca oamenii resping stiinta in favoarea religiei si atat?

Nu ma mai mir, dar MA DUC maine, miercuri 10 septembrie, pe str. G-ral Berthelot, la Ministerul Invatamantului (ma rog, al “Educatiei si Cercetarii” – !!!), la ora 14:00, sa cer ca indoctrinarea religioasa in scolile romanesti sa inceteze. Voi fi acolo, alaturi de Asociatia Umanista Romana.

Iar acum ma duc sa ma culc, ca mi-e somn. Si stiu ca lumea nu se termina maine.

2 Responses

 1. Speriatii astia n-au invatat la scoala de legea conservarii energiei, aia care zice ca cat bagi, atata scoti?
  In LHC se consuma niste amarati de MWh, mult mai putin decat la Hirosima, parexamplu (“CERN estimates that the annual power consumption for the collider will be about 800,000 megawatt hours (MWh).”, deci 800 de mii intr-un an intreg de rulare a experimentului!).
  Nici teoria cu E=mc2 nu ne ajuta fiindca sunt doar niste milioane de ciocniri deci masele aflate-n treaba sunt infime , masa protonului fiind ~10 la -27 kg.

  La liceu am aflat ca pentru o gaura negra e nevoie de exagerat de multa masa, muuult mai multa decat avem in tot sistemu’ nostru solar!
  Deci, de unde energia si masa pentru a crea o gaura neagra?
  Booon, sa presupunem ca totusi putem genera energia necesara creari ei, si importam din galaxie ceva masa deficitara. O gaura neagra nu poate functiona de la sine, fara sa se alimenteze cu enorm de multa energie; de unde o va lua dupa ce, sa spunem ca din greseala, o vom crea?

 2. Mi s-a aratat astazi. Bizonii, cand aud de masa, se gandesc la mobila, nu la ce zici tu. Si cand zici tu de exagerat de multa masa, in capetele lor ies mese exagerat de mari., eventual cam cat pamantul, fara sa aibe o problema ca mesele e plate si pamantul rotund

  Cat despre modul in care energia poate deveni masa si invers, asta e motiv de perplex.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: