Popeasca scurta – IPS Daniel si tamaia “fake”

Daca zic vreodata “popa patentat” sa ma credeti pe cuvant, nici macar nu e insulta – IPS Daniel cel ciudat de preafericit detine… brevetul de inventator (patent, da, deci popa patentat) al unui nou procedeu de obtinere a… tamaiei! La ce dracu’ ii trebe brevet, nush, sa nu-i fure careva inventia? Tare. Ce sa faci cu procedeul de preparare a tamaiei daca nu esti popa? A… comert cu produsul inmiresmuitor catre prostii care cumpara, comert care trebuie sa fie desfasurat de BOR? Am inteles, ok, e vorba de banuti, deci sigur, e nevoie de patent.

Dar hai sa analizam felul in care IPS a devenit preafericit cand a constatat ca tamaia e la fel de sfanta si inmiresmuitoare – a inlocuit smirna cu rasina si a adaugat in amestec ceva plante aromatice pe care eu una le folosesc la mancare sau la gonit moliile din dulap, adica busuioc, levantica si menta.

Prea(ciudatde)fericitule Daniel, stiam ca numai zeii chinezilor sunt permisivi la faze din astea, adica ei, chinezii, zic ca daca zeul cutare tot nu exista sau ar putea sa nu existe dar noi (chinezii) il simbolizam si ne rugam la el, nici ofranda nu trebe sa existe neaparat sau sa fie pe bune, ci o simbolizam si basta… adica nu dam zeului bani, de exemplu, de aur, merg si aia de arama coclita, daca ii fatzuim cu niste crom, asa, cat sa luceasca si sa semene. Nu stiam ca si al nostru e la fel de relaxat cand e vorba sa te prefaci ca faci o chestie pentru El…

Plus ca eu parca tin minte ca Dumnezeu a dat niste instructiuni precise cu privire la tamaia de folosit la slujbe… ah, Preafericitule, mare nefericire va fi pe capul tau… sau ca sa faci niscai profit e permis? O fi… Mare e Dumnezeu.

Advertisements

2 Responses

  1. Da, nenea, cum spui tu…Numai ca titularul brevetului nu e popa ci Mitropolia din Iasi. Nu face popa bani pe tamaie, nu te teme. Oricum, indignarea e la moda, asa ca go on, fii indignat de domnu’ popa. Daca mai vrei un subiect zi-o pe aia cu faptul ca Biserica Catolica a actualizat lista de pacate, google it, e mai tare decat asta!

  2. Sunt tanti, nu nenea.

    Iar popa e tovarasu’, nu domnu’.

    Aia cu lista de pacate e veche si nu Catolicii ma dor pe mine, ca nu-s indoctrinatorii majoritari in RO. Cand or ajunge, atunci am sa ma iau de ei.

    Ce nu pricepeti voi, astia pripitii, este ca nu nu CREDINTA am eu probleme, ci cu zarafii din temple si mincinosii cu barba si patrafir care exploateaza prostia crunta a multimii enoriasilor si care vor sa isi exercite influenta in STAT, unde NU AU CE CAUTA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: