O groapa de la Distrigaz Sud

Gresesc. Nu e o groapa, ci groapA. ACEA groapa, THE groapa. Daca vroiau sa faca mai mult rau cu o singura groapa de 2×2 metri, nu le iesea. Cred ca au descoperit locul in care pot face cel mai mult rau traficului din Bucuresti.

E vorba Stirbei Voda, in dreptul Pracului Cismigiu (chiar inainte de Sala Palatului). Acolo au tras Distrigaz Sud, aka Gas de France, o groapa, pe banda centrala din cele oarecum trei ale strazii, iar pe cele doua parti ale gropii au ramas cate trei sferturi de banda, cat sa fii obligat sa treci cu 10km/h pe acolo.

Rezultatul? Stati jos?

La pranz, la ora 12:00, coada spre centru pornea de la Academia Militara – adica pe tronsoanele Academiei – Eroilor – Berzei – Cismigiu. 3 benzi bara la bara, 30 de minute. Iar dupa groapa liber ca-n palma.

La ora 5, identic – desi de obicei la ora asta, coada e spre CARTIERE  (Drumul Taberei in cazul de fata), NU SPRE CENTRU! Ba ca sa fie totul futut iremediabil, Schitu Magureanu, care da in Stirebi si mai functioneaza uneori ca ruta alternativa, e in renovare bombardat si era blocat pana la podul Izvor.

Am sunat la colshienteru distrigaz sud, unde mi-a zis unu nervos ca ei au autorizatie si sa nu mai sun la el ca el nu are treaba ci sa sun la reclamatii generale; mi-a lasat un numar unde evident nu raspunde nimeni.

Nervos in continuare, am sunat la primarie, la singurul numar gasit pe net, unde bineinteles ca nu raspundea nimeni, ca doar ei rup usa la 3 si oricum ii doare in cur de noi astia, cetatenii cu pretentii, care ii deranjam pe ei astia, functionarii primariei.

Ca tot vorbeam de primarie, nea Oprescu, atentie! De cand ma stiu in Bucuresti, umbla o vorba cam asa “Sa-mi bag pula in ________” – spatiu completat pe rand cu Halaicu, Lis, Basescu, Videanu. Ghici cine urmeaza? Ca luna de miere s-a cam terminat!

Revenind, sa facem si “the aftermath”:

Daca in permanenta sunt prinsi in trafic aproximativ 1000 de oameni in 500 masini, care petrec cate 30 de minute in trafic in loc de 5 10 (sa fim rezonabili), timp de o ora se pierd in trafic cate 20 minute x 2000 oameni, iar timp de 10 ore 10 x 20 minute x 2000 oameni = 400.000 minute = 6666.66 ore = 277 zile.

Daca groapa cu pricina ramane acolo o saptamana (5 zile lucratoare), asta inseamna aproape 4 ani de viata. E ca si cum am executa o persoana in varsta de 61 ani, care are speranta de viata de 65.

Bine, nu o facem cu pistolul, o facem cu groapa, dar de unde stau eu, tot crima se vede.

Parerea mea.

PS: Am sunat si la Politia Rutiera, unde mi-a raspuns un nene destul de civilizat, care a spus ca vor sesiza primaria, chit ca nu crede ca se va intampla ceva, dar macar ei sa isi faca treaba.  Azi sun si la primarie si poate o punem si de o plangere scrisa.

PS2: Din pacate nu e un caz izolat. Orice idiot face gauri si fute traficul complet cand si cum vrea el – vezi aici exemplu, cum desi politia chiar a functionat in ziua respectiva, alti nesimtiti au reusit sa futa traficul pe alocuri, evident cu gropane in strazi proaspat asfaltate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: