Scutirea la control! Intrebari retorice

Masura cu “filtrul chiulangiilor” si verificarea autenticitatii scutirilor de catre Politie ma face cumva sa mi se ridice parul in cap. Ori noi am crescut intr-un fel de rai, in care era posibil sa mai scapam de mufa porcina si rautatea din incompetenta de a fi dascal a profei de chimie, ori copiii de acum sunt chiar ei niste draci care isi fac singuri viata curiculara sa devina iad pe pamant.

Sa ajungem in punctul in care parintii sa nu-si poata controla defel copiii, care sa nu aiba nici cea mai mica retinere de a chiuli regulat si de a trece pe la ore sporadic? Ce e asta si de unde vine?

Sa ajungem in punctul in care elevii sa fie adusi inapoi la ore cu potera? Ca la armata, cu arcanul? Chiar asa idioata si neinteresanta e scoala zilelor noastre? Trebuie sa incep sa-mi fac totusi planuri de emigrare intr-o tara cu sistem de invatamant care chiar atrage copiii la cursuri? Exista asa ceva?

Sa ajungem in punctul in care sa ne verificam copiii la fiecare pas? Atata lipsa de incredere si atata devalmasie si lipsa a autoritatii parentale si a competentei profesorale a adus libertatea lui ’89?

Advertisements

3 Responses

  1. Hai sa dam mana cu mana……si sa ne mutam pe Luna.

  2. este trist… dar din pacate la asta s-a ajuns 😦

  3. La asta s-a ajuns si ma intreb unde merge in continuare – ideea e ca fiecare generatie e ceva mai rebela si mai aiurea decat cea anterioara si totusi, lumea evolueaza ok. Ma intreb daca nu cumva ma ingrijorez de fazele astea pentru ca nu mai am 18 ani, sau chiar am motive sa ma ingrijorez…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: