Datoria ca membru UE

Ca membru UE, fiecare roman are datoria sa renunte anual la 4 kg de aparatura elecronica si electrica.” Cica. Sa mori, tu, UE, ca trebe io sa arunc numa’ 4 kile de electrocasnice pe an! Pai ia sa facem un calcul.

Eu am in casa asa: masina de spalat (vreo 80 de kile), combina frigorifica (vreo 60 de kile), aragazul nu-i electro desi e casnic deci nu-l pun la socoteala (iar electro nu vreau sa cumpar, ca am auzit ca-s de nesquick si se defecteaza repede partea de “electro”) si in rest, marafeturi gen mixer, robot de bucatarie, masina de facut paine, cuptor cu microunde, prajitor de paine, sandwich maker si asa mai departe, tot soiul de cacatzele care au impreuna maxim 20 kile, plus televizorul cu statie si boxe, si alea maxim 20 de kile. Asta inseamna ca am cam 180 de kile de electrocasnice. Care au media de viata MAXIMA (alea mari!) de 10 ani (restul de cam 2, daca le folosesti zi de zi si cam 4, 5, daca le lasi sa zaca si doar le stergi de praf – sau nu). Ceea ce inseamna, la un calcul simplu, ca in mod normal arunc vreo 18 kile anual. Daca as arunca numai 4 kile anual ar insemna ca s-a dat timpul inapoi, cand se fabricau produse fara moarte, sa tina 45 de ani, ca 45 de ani fac 180 de kile impartit la 4 kile. Si am uitat sa adaug aparatele de aer conditionat la kilele astea. Whatever. Ati prins ideea.

Si cica, odata cu acea campanie de mediu de care aflam INTOTDEAUNA POST-FACTUM, de bine ce e mediatizata, care cica ar aduna ce aruncam pe strada, romanii au aruncat cam 100 g pe cap de locuitor. Departe pana si de alea 4 kile.

Ideea e ca eu, care as avea de aruncat (si arunc, ce draci sa fac cu ele daca-s stricate???) 18 kile de electrocasnice moarte, nu sunt printre oamenii bogati. Sunt undeva la mijlocul clasei de mijloc, nici nu chitzai de foame dar nici nu-mi permit prea mult lux. Apai aia care trebe sa arunce 4 kile pe an ar trebui sa aiba cam patruj’ de kile de electrocasnice in casa, adica taiem din start ori masina de spalat, ori frigiderul, ori pe amandoua si punem un frigider mai mic. Pai propozitia de la care am plecat era asta: “Ca membru UE, fiecare roman are datoria sa renunte anual la 4 kg de aparatura elecronica si electrica.“Asa sarac lipit pamantului are datoria sa fie un membru UE?

S-au gandit vreodata aia care s-au mirat ca s-au aruncat asa putine chestii ca poate oamenii nu au ce arunca?

In situatia asta, romanii si-au depasit planul la saracie, asteptam o bonificatie in salam cu E-uri, neaparat marca frantuzeasca. Sau macar un iaurt din ala ieftin, de-i place si ii prieste soacrei celei mai acre.

Advertisements

One Response

  1. Cur cacat. Sau cur jegos, dupa preferinte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: