Cine eşti tu, măi Bancă?

“Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, si intentioneaza sa contacteze si Ministerul de Interne pentru a gasi o solutie de introducere, in codul penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit, a declarat presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea” – zice standard.ro. WHAT? Bai, ARB, cine sunteti voi, ma? Asociatia alora care ma tin la coada, nu le merge sistemu’, colega e la buda si asa mai departe? Astia sunteti voi, ma? Va simtiti denigrati, ma?

Care e diferenta, adica cine si cum stabileste, ma, diferenta intre “denigrare” si plangere, nemultumire exprimata, relatarea unei experiente negative reale? Ai? Aud? Ia, mucles, ca si asa ati aparut ca ciupercile otravitoare dupa ploaie peste tot prin oras, voi si farmaciile si asa-zisele cazinouri.

Nu, chiar nu se poate asa ceva, trebuie sa ma car de aici cat de curand. In tara asta numai hotii si prostii pot sa traiasca fara sa se imbolnaveasca de inima, sa le creasca tensiunea si sa faca accident vascular cerebral. Iar eu am intentia sa traiesc mai mult decat media romanilor.

Later edit: am inteles ca treaba asta a plecat tot de la idiotenia alora care lucreaza la banci, care s-au apucat sa trimita SMS-uri cum ca bancile concurente dau faliment, ca e criza, ceea ce e naspa ca zvon, ca daca vede romanul verde o duda din asta, de frica sa nu-i dispara agonisita, se duce si scoate repede toti banii, ceea ce chiar duce la falimente pe banda si, mai rau, se pot omori oamenii intre ei. Daca toata lumea ar da buzna sa-si scoata lovelele din banci ar crapa tot sistemul bancar si ar fi chiar criza. Adica din aia pe bune.

In orice caz, cuvantul “denigrare” are un sens extrem de larg, asa ca, daca vor sa bage duda aia in codul penal (ceea ce ar fi ok in contextul cu SMS-urile alea de care am zis, ca e, vorba lui Mogre, “de penal si de-o bataie” sa zvonui chestii care pot declansa o criza bancara) trebuie sa fie atenti sa o defineasca in asa fel incat eu sa-mi pot pastra dreptul sa zic despre diversele banci, prospere, de altfel, la cat s-au raspandit si de care ma lovesc adesea, ca-s de cacat.

Bineinteles, Vigilante Spam n-a inteles nimic din chestia asta…

Advertisements

2 Responses

 1. Las’ ca i-au zis-o vre-o 2, unul pe lung:

  Mai Iulian, inteleg ca esti in plina campanie electorala, dar abtinete de la chestiuni care ( cu buna stiinta ) le faci doar pentru a atrage “prostimea” de partea ta. Ceea ce a spus Isarescu se refera strict la “raspandacii” angajati ai bancilor/ institutiilor financiare…….Asadar, revino cu picioarele pe pamant, si nu-ti mai fa campanie bazandu-te pe labilitatea multora dintre cititorii tai. Nu mai da circ poporului aiurea.

  altu’ scurt si la obect:

  Domnule Iulian, cred ca uitati un “amanunt elementar”:
  Dupa ce bancile isi “jecmanesc” clientii si acestia ajung sa nu isi mai poata plati ratele (de… nu am bani sa fac la un wc-u public, dar imi iau unul de portelan in rate…) cine le bate cu paru’ la usa sa recupereze creditele????

  Nu cumva Urban si asociatii???

  :-)))))

 2. cine ii Banca adica cine sunt banii ?

  uita aici

  http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: