Cel mai ieftin ASUS cu ecran “normal”

Notebook Asus X51L-AP139L, 160GB, 2GB

Notebook Asus X51L-AP139L, 160GB, 2GB

Uite ca nu am terminat cu ASUS-urile, asta e ultimul, chiar cred ca e ultimul ASUS pe care il comentez pentru concursul PCNews. Cred ca am comentat toate ASUS-urile, de la ala micu’, dragut ca o bijuterie si simpatic pur si simplu pana la ala mare si scump rau de tot, tras in piele si cu logo de fitze pe el. Am comentat ASUS-uri scumpe, ASUS-uri scumpisoare, ASUS-uri asa-si-asa dar sigur nu am comentat inca ASUS-ul cel mai ieftin. Doar 1582.10 RON la Arigo pe site.

Sigur ca o sa gasesti ASUS de 7 milioane in site-ul Arigo, dar alea sunt cele cu ecran micut, de scris pe ele una-alta si cam atat. Prin cel mai ieftin ma refer la cel mai accesibil avand totusi un ecran acceptabil si pentru oarece alte activitati decat masina de scris, privit filmulete mici seara la hotel sau in avion de plictiseala… Adica Notebook Asus X51L-AP139L, 160GB, 2GB.

Ce are pe el ASUS-ul asta de costa asa putin si totusi e bun?

Pai sa incepem cu ecranul, ca asta a fost criteriul de selectie. 15.4 inci, WXGA ColorShine. Placa video e onboard, desigur, Intel 965 GM, dar la banii astia nu e cazul de mofturi, plus ca un film vede, un joc mai vechi vede, un joc nou dar nu din cele care vor placa grafica de ultima ora – vede. Asa ca e foarte ok.

Are 2 GB DDR 2 la 667 MHz. 2 GB. Tare. Cred ca numai asta si face banii. A, si HDD-ul de 160 GB. Pe SATA. Procesorul e ok, nu e zvarluga dar nici melc obosit – e numa’ bun: Intel Celeron M 550.

Pe langa astea, are DVD SuperMulti DL, placa de retea (banuiesc ca nu wireless, dar exista placi wireless pe USB, deci nu-i bai si banuiesc ca are si USB-uri, daca nu 4, macar 2) si vine cu Linux, ceea ce e bine, ca scapi de mizeria aia de Vista si poti cumpara separat un XP (daca mai gasesti).

Si, ca orice ASUS care se respecta, vine si cu o geanta plus un mouse, atat de util celor care n-au chef sa se chinuie cu touchpadul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: