Ia bilete la Obama, neamuleee!

Obama e presedinte. OK. Primul presedinte negru din istoria Americii, primul presedinte negru din istoria statelor “albe”. Foarte tare. Filmele futuriste s-au implinit mai devreme decat ne-am fi asteptat, desi eu as fi putut sa jur ca iese Obama, nu de alta, dar americanii sunt asa spalati pe creier cu “politically correctness” incat sunt colorblind (cred ca am sa mor si n-am sa apuc presedinte roman – tigan! suntem in urma rau) iar negrii lor sunt departe de a fi tiganii nostri (sau nu, but who gives a flying fuck?) si Obama chiar a avut un discurs si un program mai bun.

Dupa balamucul asta cu alegerile, care s-a terminat, urmeaza circul investirii, care la americani ca si aiurea, se face cu mare pompa.

Eiii, au si americanii speculantii lor, care au inceput deja sa vanda bilete, desigur, cu preturi nesimtite, la ceremonia de investire. Specula e specula si peste ocean, oameni sunt si aia si in America au emigrat si latini. Nu zic romani, ca toate natiile latine tot un soi de tigani sunt. Whatever. Altceva voiam sa zic.

Voiam sa zic ca si la ei politica e circoteca. Nu numai la noi. Si la ei e prostia maxima, si ei sunt oligofreni (a propos de postarea lui Mogre) – really m-ar durea fix in dos ca are ala ceremonie de investire si nicidecum n-as plati bani sa vad… ce? Cum un individ e pupat in cur de o natie intreaga, in speranta ca o sa il faca pe dracu’ si o sa fie mai bine, mai cald, mai frumos?

Desi, daca stau bine sa ma gandesc, daca ar castiga iar alegerile prezidentiale matrozul Baselu’, mai ca as lua si eu un bilet sa-l vad de aproape, dar numai daca mi-ar da voie in sala cu un cos cu oua stricate si niste rosii bine coapte. Sa-i mai tai din elan. Sau as lua bilet de avion, sa ma car mai repede din tara – nu-mi plac dictatorii, am vazut unul, cand eram mica, si nu a fost bine.

Advertisements

2 Responses

 1. Io mor de drag la expresia: “primul presedinte american negru”! (sau, politic-corect, “afro-american” )
  Negru o laie!
  Seamana perfect cu ma-sa cea alba Stanley Ann Dunham (divortata de cat micul Barry avea 2 ani, pe tata-sau-kenianu’, care a facut o scurta vizita în America în 1971, cunoscandu-l mai ales din povestirile familiei si din poze: „Eram doar vag constient de faptul ca tatal meu era complet diferit de cei din jurul meu – ca era negru ca smoala, in timp ce mama mea era alba ca laptele.”), reiau, seamana de asemenea cu cu bunicu-sau, dupa ma-sa, tot alb (metodist cu stramosi americani bastinasi si rude indepartate ale lui Jefferson Davis, presedintele Confederatiei sudului in timpul razboiului civil american).

  Cu generalul David Petraeus şi Chuck Hagel intr-un tur aerian al Bagdadului

  A fost educat intr-o familie de albi, a urmat cursurile celor mai “albe” institutii de invatamant din SUA (absolvent al Occidental College din Los Angeles, Universitaţii Columbia-stiinte politice- relatii internationale si al Facultatii de Drept de la Harvard).
  Vorbeste si se poarta ca un alb (prieteni- primul ministru, la vremea aia, al Regatului Unit, Tony Blair, cu care s-a intalnit la Londra in 2005, cu liderul Partidului Democrat din Italia, Walter Veltroni, care l-a vizitat pe Obama la biroul sau senatorial in 2005, si cu presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, care l-a vizitat si la Washington in 2006).
  Fara suparare, Obama, cred eu, este mai mult alb, decat negru, daca ne referim la atitudine, educatie, comportament; negru pot sa fiu si io cu DUCO! :-)))

 2. Da, zici tu bine ce zici. Da mai e si varianta in care exista ceva adanc, intunecat si eventual mortal in Obama si in potentiala lui apartenenta la muslims; de obicei la astia – a se vedea teroristii din Anglia, majoritatea fiind oameni aparent normal, deci de obicei la astia, in adancime sunt alte povesti; oricum, tot globul e cu okii pe el ca pe butelie, deci poate ar fi mai bine ca pe moment sa ma preocupe altceva, cum ar fi somajul tehnic de la Dacia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: