Viata merge inainte, catre ce merge insa?

Adica, a trecut tot balamucul electoral, inca nu stiu cine cu care face guvernul, negocieri, presupuneri, mananca si prezentatorii de talk-show-uri o paine alba zilele astea, zvonuri, discutii, eu am votat bine, altii au votat cu fesele, adica a iesit Ecaterina Andronescu la senat, dar tot e bine ca Ciontu, comunistul traseist, s-a dus sa doarma in pace in asternuturile lui de acasa. Ma simt pe jumatate castigata, pe jumatate ingretosata. Madam Cati, halal profesoara “garantata” de un analfabet, e senatoare. Si pe pix o floare.

Partea cea mai scarboasa e insa alta. Adica treaba cu alianta.

Ca PNL e in pozitia aia in care isi permite sa stea cu nadragii in vine, aratand-o mandra si prospera, si alelalte doua partide vin ca milogii sa se baune cu gura larg deschisa ca isi doresc guvernarea. Nu stiam ca e atat de bine sa fii pe locul 3. Mama mea m-a invatat ca locul 1 e ala care castiga, dar uite ca, in uninominalul lui 2008, locul 3 este, de fapt, ala care ia spuma si caimacul.

Nu ca mi-ar parea rau ca PNL are cu ce da in masa, dar ma oftic asa, de situatie, nu de alta, dar PSD e bucata rosie a fese-ne-ului iar PD (nu are ce cauta “L”-ul ala acolo) e bucata decolorata de atata frecare. Tot a fese-ne-ului. Deci chestia de care imi pare rau e ca PNL-ul va trebui sa se alieze cu una din cele doua fese-ne-uri ca sa fie la guvernare. Dupa negocieri, desigur, dar tot fratie cu dracul se cheama. Ca dracul e prostanac si are fatza de lepricon sau ca e mic si elastic… e tot un drac.

Asta e, fa-te frate cu dracul ca sa treci puntea patru ani.

Desi eu as sta departe de guvernare in anii astia – romanul ar trage mitza de coada sub FSN-ul reunit si in conditiile Crizei si, peste 4 ani, PNL ar putea veni in arena politica pe saua magarului – cam prafuit, cu barba incalcita, obosit, dar batandu-se-n piept ca-i Mesia. S sa vezi atunci guvern plin, ca atunci cad s-a votat in disperare cheia.

Advertisements

One Response

  1. […] A facut mama o fata desteapta. Posted on December 10, 2008 by Messa Asta era clar pentru mine, dar era clar pentru toata lumea? Iata, ultimul paragraf: s-a reunit FSN-ul. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: