Pesta porcina sau cum obligam Romania sa dubleze importurile

Citeam deunazi un articol a propos de chestia cu UE care cere sa nu mai vaccinam porcii anti-pesta porcina dar care, in acelasi timp, vrea sa fie si eradicata boala, in ambele cazuri, adica porc vaccinat sau porc din tara in care exista inca fie si un singur caz de pesta, carnea de porc in cauza fiind interzisa la consum. Pana acum, Romania avea interdictie la export si noi, aia din tara, puteam sa halim porcul vaccinat fara probleme. Dar UE e lacomoasa si se gandeste ca nu-i bine sa n-aiba unde-si vinde suinele fiindca romanul cumpara halca romaneasca si se pisa pe ea pesta vaccinata, asa ca de la anu’ n-avem voie nici noi sa ne mancam porcii.

Decat daca respectiva carne vaccinata va fi prelucrata termic la peste 70 de grade Celsius si, respectiv, conservata.

Vai, ce fraieri sunt romanii. Producatorii acuma se vaita cu trei guri ca ah, ce se fac ei, ca or sa falimenteze si lalala. Pai bine, bai, serdarilor! Pai bine, bai, porcarilor! De ce nu puneti mana sa fabricati voi singurele conserve exclusiv din carne din UE? Scoateti naibii soia si amidonul si restul de cacaturi din salamaret si conservaraie, investiti in reclama la greu gen “SALAM 100% carne, ZERO cacaturi” sau “CONSERVA 100% carne, ZERO cacaturi”, puneti pretul dublu si exportaaaaati!

Dar, nu. Ca le e frica de faliment, dar n-ar face nici taiati pe burta niste salamuri, parizere, cremwursti sau conserve fara otrava in ele, numai din carne.

Vorba lui Mogre: Sictir!

Eu oricum mananc peste, pui, oaie si vita. In ordinea asta.

Advertisements

One Response

  1. KO-Rect!
    Vrem porcu’-porc, nu pesta e problema, ci abundenta de aditivi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: