Tigara, prieten? Tigara, dusman!

Scrumiera cu otrava

Scrumiera cu otrava: seamana asta a prieten?

Cat de BINE imi pare ca am scapat de fumat… Uite ce zice Apollinaire, ca fumatul ar fi ca un soi de prieten, ala care e cu tine peste tot, la care te duci si cand ti-e bine, si cand ti-e rau si asa mai departe:

Citi prieteni ai atit de buni incit sa-ti stie orice suparare, orice tristete, orice bucurie si absolut, dar absolut orice moment de singuratate? Citi prieteni ai atit de buni incit dupa o partida de sex sa te ridici din pat si sa te duci la ei? Sau citi prieteni atit de buni incit sa vrei sa iti fie alaturi cind bei, cind maninci, cind muncesti, cind esti in concediu, cind gindesti, cind conduci, cind esti pe strada, in baie sau pe buda?

Pentru mine, toata perioada (13 ani!) cat am fumat tigara – fumatul – nu a fost “prieten”, ci pedeapsa. Adica, iata varianta mea a paragrafului de mai sus:

“Citi dusmani ai atit de aprigi incit sa-ti stie si sa-ti exploateze orice suparare, orice tristete, orice bucurie si absolut, dar absolut orice moment de singuratate si in fiecare astfel de moment sa-ti bage pe gat cate o doza de otrava de al carei gust oribil te-a facut sa nu-ti mai dai seama? Citi stapani ai atit de groaznici incit nici dupa o partida de sex sa nu te lase sa iti traiesti relaxarea in pat si sa te duci la ei ca sa ti se bage iar pe gat doza de otrava? Sau citi temniceri atit de tenace incit sa iti stea in coasta si sa-ti fure aerul cind bei, cind maninci, cind muncesti, cind esti in concediu, cind gindesti, cind conduci, cind esti pe strada, in baie sau pe buda?”

Eu am luat postarea lui Apollinaire ca pe o leapsa 🙂 asa ca o dau mai departe cui simte ca vrea sa scrie ceva despre “prietenia fidela” a tigarii.

Si daca ii vine cuiva gandul bun (“Vreau sa ma las de fumat!”),  intrati in site-ul care ajuta fumatorii sa se lase de fumat.

Advertisements

2 Responses

  1. Auzi, pe cand fumai si tu mi-ai servit EXACT acelasi text – ca tigara / fumatul este singurl prieten adevarat, care nu te lasa niciodata. Cel putin partea “care nu te lasa niciodata” e adevarata.

  2. Ntz, asta era mult inainte sa vreau sa scap de fumat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: