De ce, pana sa plec, imi cumpar o huiduma de masina

Huiduma de masina

Huiduma de masina

In lumina (adica umbra, findca-i inalt) asadar mai bine zis spectrul noului imobil oribil construit de LOCIC dar ilogic, fara locuri de parcare, in burta bietului meu cartier hartanit de tot soiul de intreprinzatori cu bani dar fara cap si bun simt, ma gandeam adanc zilele astea la buba cu parcarile, care o sa se sparga si o sa inghita si Cotroceniul in curand, ca deja se sufoca stradutele de masini parcate care pe unde apuca.

Si ma gandeam ca Primarian Paranghelie a zis la un moment dat ca ar face si el in sectorul 5 cacatul ala cu ridicatul masinilor asa ca inevitabil mi-am amintit de amaratii aia carora le ridica bisnitarii primariilor masinile parcate (chiar daca parcate cu bun simt, fara sa incurce) si la ce “arme” au bietii cetatenti impotriva abuzurilor. Pai, niciuna. Au facut in Tei un protest foarte frumos gandit, elegant, genial, dar care a fost musamalizat de presa care a publicat abia dupa o mie de ani un scurt articol (Evenimentul zlei, mai precis), bazat pe filmul celui de-al doilea protest. Si, ce? S-a rezolvat ceva? Nu! Supercom face banu’ in continuare iar, dupa parerea mea, Ontanul isi trage partea lui, ca asa se construiesc vilisoarele la tzara.

In acelasi timp, mi-am amintit ce spunea un amic, mai in gluma, mai in serios, ca si-ar lua camion, sa-l parcheze si sa vada cum ii ridica aia camionul.

Dodge RAM

Dodge RAM

Pe urma am vazut in parcarea de la Carfur magaoaia asta de Dodge RAM. Cu chipul lui Belzebut transformat in berbece pe post de sigla, pe care as echipa-o cu bullbar nesimtit in toate partile, mare, grea, tone peste tone, pofteste de ridic-o pe amarata aia de masina platforma, ca se rupe platforma sub ea. Daca nu ati vazut niciuna pana acum, ganditi-va ca unui om obisnuit, adica sa zic la 1.80 asa, ii ajunge punctul cel mai inalt al rotii cam pana la fund. Partea de sus a masinii e mai inalta de 1.80, cred ca are 2 m. Latimea… nu mai vorbesc, nu sunt sigura ca incape pe benzile de circulatie meschine trasate de ai nostri in orasul asta inghesuit. Si de lunga… e clar ca e lunga, plus ca poti sa duci calul in spate. Daca ai cal. Daca nu, merita cumparat, numai asa, de faza. Aberez.

Chevvy Tahoe

Chevvy Tahoe

Mogre imi da si ideea cu Chevroletul Tahoe, alta bestie de masina, urata de frumoasa si frumoasa de urata, cu mutra rea si talie grea, si asta cat casa, de poti sa-ti istalezi o canapea si o comoda TV in maruntaiele ei si sa te uiti la Seinfeld din masina, in timp ce aia cu ridicatul masinilor isi sterg sudoarea care le tasneste din pori, in incercarea inutila de a te urni de unde te-ai parcat. Din cand in cand poti sa scoti capul pe geam si sa ii rogi frumos sa dea o fuga pana la nonstop sa-ti mai ia niste bere si floricele, ca ai ramas aproape fara si daca ei tot sunt in picioare, de ce sa iesi tu din papuci? Si Chevvy Tahoe e inalta rau, adica daca nu esti atent dai cu tampla in oglinda si trebuie sa te urci in ea ca pe cal, punand intai piciorul pe scara.

Asadar, am sa injur mai putin meltenii cu astfel de masini sub fund, nu de alta, dar daca nu-ti faci din meltenism un modus vinendi, nu poti rezista in tara asta. Sau pleci.

Imi plac masinile astea doua. Si totusi, in afara de situatia cu aia care ridica abuziv masini, nu am nevoie de asa ceva. Asa ca… plec.

Advertisements

3 Responses

  1. Io zic sa te duci la birou teritorial, mai ales ca nu e departe si sa incerci sa obtii un loc de parcare rezidentiala, si sa inregistrezi pe reportofona toate convorbirile cu aia.

  2. Centrul de Resurse pentru Participare Publica a nominalizat protestul din Lacul Tei pentru premiere in cadrul unui eveniment in care premiaza initiative ale ong-urilor sau cetatenilor care fac ceva pentru a influenta o decizie publica, pentru a-si cere dreptul de a fi consultati.
    Tre sa vorbim.
    Este vineri 30 ianuarie.
    Astept un semn de la tine

  3. Deci nu mi s-o parut mie, kiar a fost o kesztie civica faina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: