Trezoreria e de criza! Criza de nervi, in mod evident.

Din pacate pentru mine am o firma. Care lucreaza si cu trezoreria, ca asta-i viata – daca vrei sa iti poata plati 300 lei odata la 1 an careva de la nush ce institutie de stat, nu se poate decat in aceasta “banca” de cacat a statului, numite pompos Trezoreria Statului, parte a ANAF.

Bineinteles ca procedurile lor gandite facute cu curu presupun ca ei sa iti dea extrase de cont cum vor ei, nu cum ai tu nevoie – adica cate un extras, pe o fituica de cacat, lunga de 30 cm si lata de 4-5, pentru fiecare operatiune. Asa ca in loc sa te duci sa ceri o foaie cu totul pentru luna anterioara (nu indraznesc sa vb e ebanking, ca e de criza) oligofrenele alea iti dau atatea fituici pe luna cate operatiuni ai avut – fie ea incasare, plata sau simpla acordare de dobanda. Problema acestor fituici e ca sunt foarte usor de pierdut. Ceea ce pana la urma s-a si petrecut. Motiv pentru care m-am dus sa cer duplicate (cate unul pentru fiecare fituica).

De aici incepem sa contabilizam:

1. Drum sa cer duplicate – aflu ca trebuie sa depun cerere, evident stampilata – 30 min + 0.6 l benzina

2. Scriu cererea, printez, stampilez – 15 min, 2 foi de hartie printate (~0.1 ron)

3. Drum pana acolo sa depun cererea – 30 min + 0.6l benzina

4. Drum pana acolo sa scot duplicatele – 30 min + 0.6l benzina

5. Semnez de primire pe fiecare dintre ele, ca doar sunt niste “docomente” extrem de importante. Semnez de primire pe o instiintare cu numar de inregistrare, semnata de ceva sef de acolo care ma anunta ca am atasat un borderou de comisionate aferente duplicatelor. Tantitza de acolo se uita la mine cu okiu belit ca io am venit fara stampila si imi explica ca trebuie sa platesc, cu OP pe care sa il aduc tot la ei, ca sa imi ia din cont si sa bage la ei in cont.

4 foi printate + timpul ca seful sa semneze + timpul sa treaca pe la registratura + timpul de intocmire + indosarierea cererii initial + indosarierea hartiei lor;  la cum lucreaza tantitzele alea, cred ca vreo 2 ore de lucru tot s-au dus dracului

6. Ajung la firma si ne crucim cu totii de fenomenala suma: 1.5 RON. Da, ati citit corect, un leu jumate. Sau 15.000 (cinshpe mii) de le vechi!

In pula mea, 15.000 lei!

Pana la urma facem OP-ul pentru ziua de maine si arhivam prostia de la trezorerie – mai 1 foaie printata si vreo 20 minute, din care 15 minute sunt de perplexitate

7. Maine mai fac un drum pana acolo cu OP-ul – 30 min + 0.6l benzina + mai vreo 5 min pt procesare.

Sa facem sumele comparative:

a. la trezorerie

– noi am pierdut 2 ore si vreo 2,4 litri de benzina
– ei au pierdut vreo 2 ore
– s-au tiparit in mod inutil vreo 7 foi pentru a fi eliberata inca una – foi care se vor indosaria, arhiva, ingriji timp de minim 5 ani de acum incolo
– toate astea pentru ca nu puteau incasa 1.5 RON fara toata tevatura de mai sus.

b. ebanking:

– intru pe site, bag codul, ma duc la raportare, aleg perioada si dau un singur print, sa aibe si contabilul hartiutza lui mult iubita, adica un singur print arhivat si 5 minute de lucru; aaaaa, si era sa uit, comision ZERO

– fata de ebanking trezoreria consuma infinit mai multa benzina (2.4 l/0 litri =∞) , de 24 ori mai mult din timpul meu, infinit mai mult din timpul lor (2 ore / 0 ore = ∞) si de 8 ori mai multa hartie.

c. “normal banking”

– fac un drum pana la banca, ma asez la administratorul de cont, ii spun ce vreau si imi scoate extras pe perioada dorita pe o singura foaie de hartie care ajunge la contabil; asta inseamna pentru mine 20 minute pe drum, 10 minute la banca, 10 minute de lucru pentru angajatul bancii si mai 0.5 litri de benzina.

– fata de banking normal trezoreria consuma de 4.8 ori mai multa benzina (2.4 l/0.5 litri) , de 4 ori mai mult din timpul meu, de 12 ori mai mult din timpul lor (2 ore / 10 min) si de 8 ori mai multa hartie.

Asta inseamna oare eficienta in activitate?

Hai SICTIR!

Asta e prostie pura, nu servicii bancare!

Advertisements

One Response

  1. Hahahahahaa, in ce tara te crezi, bai, nene?

    Iote cat de putini au semnat petitia asta si cat de multi, imbecili si multi, au semnat-o pe asta sau asta (e acelasi cacat).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: