Despre atei si nebuni in Biblie si de ce sa fii ateu nu e rau!

Am avut o aventura cu niste oizi care voiau sa mi-l bage pe gat pe Isus in Cismigiu. Porcaria plicticoasa numai buna sa-ti strice cheful intr-o dupa-amiaza de weekend nu s-a oprit aici, pentru ca am fost intrebata foarte taios daca am tupeul sa fiu sunt atee.

M-am tot gandit care e faza cu problema lor cu ateii si mi-am dat seama ca habar n-aveam sa fi auzit ceva rau despre atei prin Biblie, asa ca de ce fac oizii atata caz pe chestia asta? Din ce stiam eu, in Biblie Dumnezeu cel suparacios si plin de orgolii zice “sa nu ai alti dumnezei in afara de mine” si ca el e “cel mai mare” si mai bun si mai tare din parcare si asa mai departe. Asa ca am luat Cartea la puricat.

Si iata ce am gasit:

Psalmul 13
1.     Zis-a cel nebun în inima sa: “Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
2.     Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
3.     Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.

si

Psalmul 52
1.     Zis-a cel nebun întru inima sa: “Nu este Dumnezeu!”
2.     Stricatu-s-au şi urâţi s-au făcut întru fărădelegi. Nu este cel ce face bine.

3.     Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
4.     Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bine, nu este până la unul.

Fac o paranteza ca sa clarific ceva, ca se cere. Parerea mea este ca, pe langa faptul ca traducerea e idioata, ghilimelele alea sunt puse prost; frazele complete sunt asa cum le-am boldat eu. Cine nu crede, n-are decat sa compare traducerile Bibliei in diverse limbi (eu asa am facut si asa m-am si prins de chestia asta). Are si mai mult sens; de multe ori am auzit “nebuni”, atat crestini cat si atei, care se intrebau: “Ce face Dumnezeu, unde este, cata vreme aici pe pamant e atata suferinta si rautate?”

Cu alte cuvinte, in limba romana si fara arhaisme inutile in secolul 21, Psalmii astia ar arata cam asa:

Psalmul 13
1.     Zis-a cel nebun în inima sa: “Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu (mai) este nimeni sa faca (doar) bine, nu e (bun) niciunul (dintre ei).

si

Psalmul 52
1.     Zis-a cel nebun întru inima sa: “Nu este Dumnezeu!”
2.     Stricatu-s-au şi urâţi s-au făcut întru fărădelegi. Nu exista binefacator(i).

Cu alte cuvinte, “nebunii” sunt cei carora le pasa de ce se intampla in jurul lor, cei care vad cand lumea se prabuseste imprejur, ca oamenii isi fac rau unii altora si care si-ar dori sa vada bunatate si bucurie la semenii lor. Spre deosebire de inteleptii carora li se rupe de relele din lume, pentru ca “Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înţeleaptă decât înţelepciunea lor şi ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor” (Corinteni, 1:25). Mda. Inchid paranteza.

Psalmii astia sunt SINGURA referire in Biblie la cei fara Dumnezeu, adica atei. Atat. Nimic altceva. Nici de bine, nici de rau, cu exceptia Apocalipsei, unde e mai bine sa fii ateu decat sa fii “caldicel”, adica crestin de convenienta:

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 3:15-16

15.       Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
16.     Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.

In rest, Biblia abunda in cererea expresa si mereu intarita a lui Dumnezeu de a nu avea alti Dumnezei in afara de sau in paralel cu El, care, dupa cum spuneam, este cel mai tare din parcare, minunat si de valoare si care totusi recunoaste pe alocuri ca mai sunt pe lumea asta si dumnezei mai mititei si ca sunt si din aia falsi, care nici aia nu-i plac, dar cel mai rau il enerveaza aia mititei care ii fac concurenta. Iata:

Cântarea celor trei tineri, 1:67

Binecuvântaţi pe Domnul, Dumnezeul dumnezeilor, toţi care vă închinaţi Lui, lăudaţi şi mulţumiţi, că în veac este mila Lui.


Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, 8:3-6

3. Dar dacă iubeşte cineva pe Dumnezeu, acela este cunoscut de El.
4. Iar despre mâncarea celor jertfite idolilor, ştim că idolul nu este nimic în lume şi că nu este alt Dumnezeu decât Unul singur.
5. Căci deşi sunt aşa-zişi dumnezei, fie în cer, fie pe pământ, – precum şi sunt dumnezei mulţi şi domni mulţi,
6. Totuşi, pentru noi, este un singur Dumnezeu, Tatăl, din Care sunt toate şi noi întru El; şi un singur Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate şi noi prin El.

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 2:5

Templul pe care voiesc să-l fac este mare, pentru că mare este Dumnezeul nostru şi mai presus de toţi dumnezeii.

Deuteronomul – A cincea carte a lui Moise 5:7

Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.

Cu alte cuvinte, problema cea mare a Dumnezeului crestin este concurenta, nu negarea. Interesant. Sigur a venit Dumnezeu cu prostia asta, sau e facatura preoteasca, asa cum eu sunt 100% sigura ca este? Pai da, ca daca te inchini, crestine, si la alti zei… se imparte donatia la numarul de zei la care te inchini si asta nu e bine! Totul trebuie sa vina la popii crestini, nu, sa le umfle numai lor matzele nesatioase si vesnic infometate (de unde si obsesia crestina pentru post).

Iar de mantuit, se mantuie mai ales credinciosii, dar desigur si ateii:

Timotei I, 4:10

Fiindcă pentru aceasta ne şi ostenim şi suntem ocărâţi şi ne luptăm, căci ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credincioşilor.

Singura conditie este cea pe care multi, daca nu majoritatea ateilor, o indeplinesc deja:

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 2:13-16

13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptaţi.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,
16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.

Asa ca, in continuare, nu pot sa inteleg de ce au o problema oizii cu cu ateii, ca doar, daca-s de treaba, se mantuiesc si ei. Acuma, cand vorbim de vesnicie, parca mai conteaza ca ei se mantuie intai si ateii pe urma, cata vreme se mantuie!

10 Responses

 1. (cre(ş)tin)oizii

 2. Puteam sa jur ca ma voi plimba intr-un Porsche prin rai …

 3. Eu cred alta chestie. Cred ca oizii or sa stea la dreapta Tatalui si or sa cante osanale iar noi, restul, o sa o tinem numai intr-un bairam cu baute si amor liber.

 4. Nice. Bine punctat.

 5. Si o sa stam la stanga.

  Hehe.

  In dreptul inimii.

 6. Ateii militeaza impotriva eradicarii crestinismului.
  Crestinii nu ii iau unui ateu dreptul de a NU crede, dar ateii vor sa le ia crestinilor dreptul de a face un lucru esential pentru credinta lor.
  Oricine are libertatea de a nu crede , nu mai e ingradita de nimic.
  Dar sa le impui oamenilor cum sa isi educe copiii, adica sa faci in asa fel incat sa fie educati in ateism (de scoala, de societate) inseamna sa le ingradesti libertatea.
  Se spune ca exista egalitate si libertate, dar atunci de ce credinta unuia nu e respectata, de ce unii considera ca societatea trebuie sa “elibereze” copiii de “indoctrinarea” facuta de parinti?
  De ce nu se pot lasa oamenii in pace unii pe altii?
  Ei nu vor sa elibereze pe nimeni, vor sa impuna ateismul .

  Teoria evolutionismului a fost scoasa temporar si din programa din Germania, din Italia, din Serbia …a fost eliminata, dar reintrodusa ulterior, a fost schimbata capital(in programa). In sensul ca sunt predate elemente ale ei, insa elevilor le este facut cunoscut faptul ca nu este o realitate, adica nu se stie daca este adevarata.
  Noi invatam(pe vremuri) despre evolutionism aproape ca despre o certitudine, asa era in tarile comuniste.

  Se doreste ca elevilor sa li se predea alternative pentru teoria respectiva, sa li se spuna clar ca este doar o teorie, nu un adevar.

  Ideea e ca in Romania si in alte tari comuniste evolutionismul era expus in carti aproape ca o certitudine, fara alternative etc…asta era deranjant,pt ca evolutionismul este pura filozofie.

 7. my ass. fiecare isi traieste propria deluzie si bineinteles e liber sa o faca.
  chestiunea e, asa cum spui si tu, de limite, pe care vrei de fapt sa le indoi in favoarea voastra;
  problema e ca statul in particular si spatiul public in general sunt laice si asa trebuie sa ramana, in timp de deluzia/religia e o chestiune privata, care trebuie sa se pastreze in zone private;
  daca v-ati da copii la scoli private nu ar avea nimeni nimic impotriva sa va tapetati in pula mea peretii cu icoane si daca bisericile nu s-ar construi din bani de la buget ar fi ok sa va faceti un oras intreg numa cu biserici construite din bani privati! dar nu e asa; voi, impreuna cu viermii vostri in sutana, vreti sa va bagati mana in buzunarele noastre, sa va fluturati mandri religia sub nasul nostru, sa ne jefuiti dupa care ati vrea sa va si multumim
  ei bine, la asa ceva nu pot raspunde decat cu un deja traditional “hai sictir”

 8. Ratiunea aia a ta atotcuprinzatoare functioneaza doar in zile pare?

  Mai “guru” mioritic, nu cumva te-ai jucat prin “astral” si ai avut viziunea ca Dumnezeu a luat pauza, si ca dracu’ se joaca cu tronul lui?

  Mai iei o gura din “nectarul bivolarian” si tacticos emiti axioma precum ca cine iti respinge elucubratiile e prea ingust la minte.

  Bravo bai fachirule, tot ce trebuie sa mai faci e sa apari la OTV si sa declari ca “Era Varsatorului” a inceput.
  Madame Blavatsky si mucosul Rudolf Steiner se vor scula din morti daca balmajesti mantra corecta, te vor pupa si-ti vor arata cum sa te integrezi in absolut.

  Retine decat atat , abureala lui Craig Venter ,este decat o incercare ordinara in stil Frankenstein de manipulare a naturii, iar ideologii ce vantura ideea de “viata artificala” ,nu merita decat un… dus rece!

  Ateismul “ştiinţific” nu este chiar atît de ştiinţific cum vrea să pară. Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei noi orînduiri “iluministe” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de inrobire a maselor: manipularea genetica.

  Cosmologia Big Bangu-lui va ramane doar la stadiul de fantezie.O adunatura de “savanti” care-si dau cu presupusul, nimic mai mult.

 9. Uite ce-i, ma doare fix la 2 m in fata de religia si credintele tale; nu-i treaba mea si cu asta basta. Ma doare tot acolo si ce parere ai tu despre mine. Hai sictir. Dar, daca mi te mai exprimi mie in halu asta, pe blogul meu, esti banat. Capisci?

 10. Citat:

  Ateismul “ştiinţific” nu este chiar atît de ştiinţific cum vrea să pară. Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei noi orînduiri “iluministe” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de inrobire a maselor: manipularea genetica.

  Corectie:

  Crestinismul milenar nu este chiar atat de milenar si crestinesc cum vrea să pară. Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei vechi oranduiri “iluminate” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de inrobire a maselor: manipularea prin frica de moarte.

  Sa-ti fie frica de moarte si ca atare sa visezi la viata vesnica, ori sa te simti mic, singur si neputincios in fata sortii nu-i neaparat cre(s)tinism. E destul de incomod realismul, iti trebuie caracter tare, ceva umor negru si un pic de nebunie ca sa accepti lipsa tatucului ce ne apara pe toti.
  Recitind povestea Messei, mi-am adus aminte de un post destul de proaspat, despre concurentii ortobocsilor:

  Iehovistii n-a cetit Biblia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: