Ce ore se scot din programa? Alea utile!

Zice Cotidianul: “Elevii de liceu vor avea maximum 30 de ore pe saptamana. S-au taiat, in functie de profil si de anii de studiu, orele de consiliere, o ora de sport si una de la a doua limba straina. […] Ecaterina Andronescu a aratat ca in acest fel elevii au fost ‘descarcati’ de unele ore.

Tare.

Dar ora de religie nu ‘incarca’ inutil programul elevilor, coană Ministreasă?

In opinia coanei Ministrese, nu.

Programul elevilor, dupa coana Ministreasa, e ‘incarcat’ de sport, a doua limba straina si consiliere (!?).

Tot coana Ministreasa zicea a propos de alta chestie (dar ar trebui sa existe o consecventa indiferent de context, nu?) ca crede ca “scoala romaneasca trebuie sa dea absolventilor educatie. Avem obligatia sa ne aplecam mai mult asupra capitolului educatie, pentru ca fiecare tinar sa plece din scoala cu setul de valori morale necesare. scoala poate si trebuie sa faca acest pas“.

Ta-na-na! Care valori morale, cucoană? Alea din Biblie, unde Lot isi insemineaza fiicele dupa ce se face manga de beat? De ce nu scoti religia din scoala, daca zici ca in scoala trebuie sa se faca educatie? A, ai impresia ca religia e educatie? Nu-i! E ovinizare!

Pai scoti tu sportul, care e esenta dictonului “mens sana in corpore sano“? Pai ce nevoie avem de mens sana? Avem pater noster si sana danone!

Si scoti ora aia de la a doua limba straina, pai la ce naiba ne trebuie limbi straine sa ne intelegem intre noi indiferent de natie si tara, ca doar insusi Mniezo’ a incurcat limbile la Turnul Babel, ca oamenii au avut tupeul sa vrea sa ajunga la cer si lui Mniezo’ nu i-a placut asta (Geneza, 11:1-9)!

Si mai scoti tu si consilierea, ca daca avem ora de religie o sa tina loc de consiliere si asa o sa avem mii de studenti la facultati care nu-i intereseaza, psihoze alimentate de religie, probleme nerezolvate si depresii de toate felurile. Perfect! Cu cat mai multa e confuzia, cu atat mai multi tineri vor ajunge oizi in genunchi sub poala popii, inghitind samanta credintei direct de la sursa!

Ecaterino, vedea-te-as moarta si ingropata cu o lopata data jos din ministerul ala pana intra fii-mea la scoala!

Advertisements

7 Responses

 1. Ora aia nu e de “sport”, e de “Educatie fizica” (proful avea grija sa ne reaminteasca asta la fiecare ora …). Deci se axeaza pe educatie scotand educatia (fie ea si fizica) … Sustin ultimul paragraf, cu mentiunea ca nu e “fii-mea” ci “fi-meu” 🙂

 2. Da, pai poate ar trebui sa facem o Asociatie a Parintilor Rationali sau ceva de genu’…

 3. pana la urma vor scoate biologia,fizica,matematica si alte materii “inutile” din programa scolara…
  foarte bine, vom avea o natiune de vis…
  ce ar fi ca la ora de muzica sa cante Guta, Salam, Parizer , Wonder Child etc ??

 4. Ce sa fie, o sa zicem bancuri cu “ultimul stinge lumina”, ca pe vremea lui ceausescu. Incep sa cred ca nu el a fost de vina pentru mlastina si colcaiala in care se ineaca tara asta.

 5. “Ecaterino, vedea-te-as (moarta si ingropata cu o lopata) data jos din ministerul ala pana intra fii-mea la scoala!” Se duce aceasta doamna, vin alti… Noroc ca n-am si nici nu planuiesc copii 🙂
  P.S.: stie cineva ce inseamna orele de consiliere? Presupun ca sunt un fel de consiliere psihologica, sau de alegerea carierei; eu n-am prins decat ore de dirigentie in scoala (in care evident ca se facea materia profesorului diriginte)

 6. * scuzati, “vin ALTII” (cred ca mi-e foame :))

 7. […] ca sunt multe alte bube in invatamant, altele decat o institutie particulara care organizeaza examene pe calculator, cum e firesc in […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: