Protectia mediului, varianta papistasa

Citesc ca omul presa de dupa-amiaza (ca dimineata nu mi-am vazut capul de treaba) si aflu ca “Patriarhia din Venetia (nord-est) le-a cerut crestinilor sa bea pana la Paste apa de la robinet, in loc de apa imbuteliata, pentru a respecta mediul” (Mediafax).

Si ma minunez de idiotii lor, asa cum ma minunez si de idiotii nostri.

In caz ca nu stiati, acu’ ceva vreme, nu demult, papistasii au inventat (pardon, updatat) lista pacatelor capitale. Printre pacatele capitale noi se afla si ceva legat de distrugerea mediului sau, ma rog, lipsa de preocupare pentru ecologie, nu mai stiu (si nici nu ma intereseaza) formularea exacta. Trendy, huh? Asa ca, ce sa faca papistasii modernizati in lipsa grava de ocupatie? Recomanda enoriasilor oizi sa beie apa clorinata (si aproape nepotabila) de la robinet pe durata postului Pastelui. Si uite cum apa minerala plata microbiologic pura devine “de dulce” numai fiindca vine la pet nebiodegradabil iar apa de canal care lasa urme de calcar pe ibricul de ceai face parte din noua dieta de post catolic a secolului 21!

Mhm, deci asa evolueaza tampenia religioasa. Luam o chestie de bun simt sau “la moda” si o popim grav, o dezbracam de orice farama de logica si o infundam adanc in creierele spalate, pufoase de atata balsam divin, ale enoriasilor externalisti.

Ce, credeti ca Pastele asta a aparut altfel? Sau Craciunul? Pai in perioada Pastelui lumea sarbatorea revenirea la viata a Naturii, nu revenirea la viata a rastignitului Hristos! Era trendy sa serbezi Primavara? Hai sa ne bagam si noi in chestia asta, ca ne iese si noua ceva! Gandire business, ce-i drept.

In aceeasi stire aflu ca nushcare episcop de prin Italia a venit cu o idee la fel de creata, preluata desigur de inca niste de-ai lui din alte dioceze, si anume – a recomandat puietului italian amator de “iesemiesuri” sa se abtina de la clapacit telefoanele mobile pe durata… postului catolic antepascal. Nah, ca si SMS-ul e de dulce, de-aia nu raspundea gagica lu’ Ozone la iesemies. Ca postea.

Astept cu interes sa vad cand recomanda si popoteii nostri chestia asta.

Advertisements

3 Responses

  1. Lasa ca e bine, asa mai rareste din ei chiar biserica. Nu ca pana acum nu ar fi fost un instrument de exterminare 🙂

  2. In 100-200 de ani, daca ne tine bunul Mnezo vii, vom sarbatori ziua Sfantului Robinet (hartzi) , insa ma tem ca mai inainte de asta va trebui sa tinem un post riguros.

    Si va mirati cand guru Bivolaru recomanda urinoterapia ? Macar stiai cu siguranta prin ce “canale” s-a plimbat lichidu’…

  3. Corect, mai ales ca Biserica mananca celalalt produs de ceva vreme, ar fi si timpul pentru exploatat si resursa lichida si galbuie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: