Sa va futu in curu vostru portocaliu!

Azi mi-a fost blocat contul de catre fisc. Sunt cu TOATE DARILE LA ZI. Iar ca un cetatean corect si responsabil, manager de IMM, ce altceva as putea sa primesc de la stat?

Oare sprijin? Oare taxe mai mici? Oare incurajare sa tin locurile de munca care exista? Daaaaa?

Ei bine NU. Ei mi-au blocat contul firmei, pt ca statul roman este in FOAME DE BANI si pentru ca lor li s-a PARUT ca as avea datorii. Iar toate astea FARA NICI UN AVERTISMENT!

Ca fapt divers, contabilul zice ca oligofrenii de la ANAF sunt in campanie de strangere de bani si asta li se pare ca e cea mai buna metoda. Io zic ca au dat lovitura decisiva cel putin catorva mii de IMM-uri si au lasat in strada cateva zeci de mii de anagajati.

Asa ca le dedic si lui Bocanila, aka prim ministru, si lu bou ala de Pogea aka ministru de finante, sa moara de durere de cur:

PS: bineinteles ca voi pierde cel putin 2 zile sa ii conving pe oligofreni sa ridice blocarea contului, ca totul e ok, doar ca ei nu au fost in stare sa priceapa ce si cum. Iar banii pe timpul pierdut, evident nu mi-i da nimeni…

4 Responses

 1. Conform art 129 Cod Procedura Fiscala

  “(6) Măsurile asigurătorii dispuse potrivit alin. (2), precum şi cele dispuse de instanţele judecătoreşti sau de alte organe competente se duc la îndeplinire în conformitate cu dispoziţiile referitoare la executarea silită, care se aplică în mod corespunzător.”

  Poprirea pe cont care vi s-a aplicat dvs este prevazuta la aliniatul 2, art 129, prin urmare ei ar fi trebuit sa respecte regulile de la 145, privitoare la executarea silita:

  “(1) Executarea silită începe prin COMUNICAREA SOMATIEI. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Somaţia este însoţită de un exemplar al titlului executoriu.

  (2) Somaţia cuprinde, pe lângă elementele prevăzute la art. 43 alin. (2), următoarele: numărul dosarului de executare; suma pentru care se începe executarea silită; termenul în care cel somat urmează să plătească suma prevăzută în titlul executoriu, precum şi indicarea consecinţelor nerespectării acesteia.”

  Ar fi trebuit sa vi se comunice Somatia. Puteti face o contestatie pe art 172.

 2. Multumesc. Da, voi face contestatie. Nu cred insa ca pot obtine in vreun fel timpul pierdut inapoi, sau nervii aferenti.

 3. […] ca sa nu lipseasca in pula mea cireasa de pe tortu pulii mele, idiotii s-au apucat sa blocheze conturile firmelor, cica sa recupereze datoriile, chiar daca datoriile alea nu exista. […]

 4. @Andrei contestatie de pe care sa obtii ce ? Ca sa cistigi ceva, in afara de o sentinta favorabila, trebuie sa demonstrezi un prejudiciu..iar asta o sa dureze niste ani de zile, banii o sa fie la ei, o sa mai dureze niste ani pina ti-i recuperezi si tot asa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: