Iarasi racita

Mama mamii dracului, IAR sunt racita. Gripata. Virusata. Treimea formata din dracu’ si cu mama dracului si cu fiul dracului stie ce dracu’ de virus am mai luat de la fii-mea care l-a luat de la gradinita, de data asta. Pastele mamii dracului de drac de virus, ca fix in weekendul asta care vine intentionam sa nu fiu in mama dracului racita.

Bun, dupa asa o introducere draceasca (crestinii oizi care citesc sunt rugati sa isi faca 30 de cruci si sa dea o data, tare,  pana le da borsul intre ochi, cu fruntea de podea in fata unei icoane bine linse in prealabil) trebuie sa explic de ce eu, persoana (aparent) calma, am acum destui draci cat sa fierb un cazan cu smoala.

Pai chestia e ca medicina inca nu a reusit sa afle cum dracului se suprima virusurile. Cu bacteriile, treaba sta diferit – s-au descoperit antibioticele si e minunat, cu cateva exceptii, ptiu! drace!. Cu alte cuvinte, ai o bacterie, vine nenea doctoru’, te consulta si ori iti prescrie un antibiotic cu spectru larg (io nu-s ok cu metoda asta, ca asa imi pot prescrie si eu), il iei si iti trece in 2 zile, dupa care mai iei antibioticul inca 5 macar, sa fii sigur ca a crapat bestia, fie iti face niscai analize si apoi antibiograma, afla la care antibiotic da ortu’ popii lighioana si ti-l prescrie pe ala, il iei si iti trece in 2 zile, dupa care mai iei antibioticul inca 5 macar, sa fii sigur ca a crapat bestia si te faci bine. Bun. Asa e cu bacteriile, dar ce te faci cu virusurile? Ca antibioticele nici macar nu le fac sa tuseasca.

Daca ai un virus si iei ca boul antibiotic e ca si cum ai incerca sa iti saturi foamea cu doua palme.

Asadar, pentru scarbele de virusuri nu exista leac. Eee, sunt cateva antivirale pe lumea asta, dar nu functioneaza la toata lumea, nu merg la toate virusurile… plus ca sunt si scumpe. Si, ma rog, scumpe, ne-scumpe, zau ca as da bani fara sa clipesc, as face rost daca ar fi prea mult, ca sa ma scap de 7-14 zile de tuse-febra-muci-congestie (nu pun la socoteala durerile musculare si de cap, alea sunt tolerabile cu aspirina, paracetamol, nurofen), dar ce bani sa dau, ca nu exista antiviralul de care am eu nevoie la raceala sau gripa sau ce rahat de virus am luat. Nu-i.

Sa zicem ca ar exista o vaga metoda de preventie, vaccinul antigripal, dar ala: 1. nu te apara de guturai si 2. te apara de tuplina x si mutatia y, nu si de tulpina z si mutatia w, aparute spontan la inceput de primavara, ca asa a vrut muschiul evolutiei si al lui Darwin, na… (sa nu uitam, dragi crestini oizi, ca delirati si Mniezo ala al vostru nu exista) Ei, si situatia se schimba dramatic atunci cand ai plod, mai ales daca plodul e proaspat dat la gradinita.

Pentru cei care aveti de gand sa va reproduceti si cititi chestia asta, aflati ca parintii de plozi mici racesc in general de fiecare data cand raceste si plodul; cine are doi plozi isi creste, aproape isi dubleaza, sansele sa raceasca; un plod mic raceste in medie de 6 pana la 12 ori pe an (mai ales cei proaspat introdusi in colectvitati – cresa, gradinita); tatii tind sa raceasca mai putin ca mamele, pentru ca ei stau mai putin sa mangaie si sa pupe progenitura mucoasa plina de virusuri decat ele. Exista doua perioade cu densitate mare a bolilor virale comune in viata oamenilor – cand sunt mici si cand sunt mari dar sunt proaspat reprodusi si le raceste si li se gripeaza odrasla.

In ultimul an am racit de vreo 4 sau chiar 5 ori. In ultimele doua luni (de cand e fii-mea la gradinita), am racit de doua ori; in cazul “consumat” acum o luna fix, am avut febra, muci, dureri de cap, dureri musculare, tuse, 10-12 zile. Acum vad ca inceputul e la fel de promitator – febra, frison, dureri musculare. Astept mucii, tusea…

Si nu exista antivirale.

Ce treaba are asta cu dracii si ce treaba are asta cu crestinii oizi? Pai are. Daca nu exista secta asta inapoiata si criminala nu eram acum cu 800-1000 de ani in urma timpului nostru. Si poate aveam si antivirale.

Zona neagra e evul mediu, intunecat de crestin.

Zona neagra e evul mediu, intunecat de crestin.

@#$^%$ &&^%%$# (*^%# *%$# de crestini!

9 Responses

 1. Fiica mea, cred ca iti dai seama ca ti-ai incasat-o de la Supremul Manager pentru nenumaratele-ti pacate….Pun pariu ca n-ai fost la beserica, in sfinta noapte a resuscitarii, sa iei lumina sfintita adusa cu mari sacrificii de statul roman direct de la producator – scutita de tva si taxe vamale.
  Oricum, exista un mod de a te apara de virusuri: sa traiesti de acum inainte conform principiilor moralei crestine! Sper ca ai incredere in preasfintitul sinister al invatamintului, care ne-a impartasit aceasta minunata solutie.

 2. O sa ma rog pentru tine. La Ingersoll.

 3. Dar ce nevoie avem de antivirale, dragă? Nu-ţi creşte inima (şi nu ţi se usucă mucii) la gândul că poţi avea procesoare quad-core la preţuri accesibile, că te poţi spovedi prin tehnologie GSM, că poţi afla cum să ajungi la cea mai apropiată biserică de la o sculă GPS ieftină, că poţi avea pârţalioane de terrabytes pe un banal stick USB, etc. etc., aşa că ce mai contează că te chinui ca pe vremea lui Pericle?

  Apropo, în ce se măsoară “Scientific Advancement” pe graficul de mai sus? Megapascali pe lumeni la pătrat?

  Cu excepţia miniaturizării (în mecanică, ceea ce a permis evoluţiile ulterioare din microelectronică) şi a apariţiei antibioticelor, nu văd la ce dracu ne-au servit (la nivelul întregii omenirii) ultimii 60-70 de ani! Trăim mai nesănătos, şi avem o groază de gizmos inutile.

  Martorii lui Nurofen îţi urează însănătoşire grabnică! (adică în vreo 10 zile)

  Lectură recomandată: «Aveau Adam şi Eva burice?», de Martin Gardner, http://www.amazon.com/dp/0393322386/

 4. “Daca ai un virus si iei ca boul antibiotic e ca si cum ai incerca sa iti saturi foamea cu doua palme.”

  Eu am verificat pe propria piele ca e mai bine sa iau antibiotic la primele simptome de gripa (mai ales durere si usturime in gat), decat sa nu iau. Asta pe baza unei teorii care spune ca anumiti virusi au nevoie de bacterii ca sa fie mai ‘fiorosi’. Elimini bacteriile, le elimini sansa de a deveni fiorosi. Asa ca in ultima vreme o tai din scurt cu antibiotice, si functioneaza – in doua zile mi-a trecut. E doar o constatare anecdotica, recunosc ca nu pot demonstra nimic stiintific, dar aparent merge.

 5. Legat de ce scriam in mesajul anterior, uite si un articol:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/bookshelf/br.fcgi?book=pmd&part=A1659

  “Viruses that most commonly attack the human respiratory tract are influenza virus, parainfluenza viruses, respiratory syncytial virus (RSV), adenoviruses, measles virus, rhinoviruses, and coronaviruses (64). The main bacterial pathogens found in this tract are Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Neisseria meningitidis, Mycobacterium tuberculosis, Bordetella pertussis, and, in immunocompromised patients, Pseudomonas aeruginosa (37). This chapter describes how some of these viruses and bacteria can cooperate to cause respiratory diseases which are more severe than those caused by either pathogen alone.”

 6. Mai, nu… nu se usuca! Mucii mei sunt la fel de coloidali ca si pana acum; ai lu’ fii-mea par sa capete o consistenta mai vascoasa; nu vrei sa pomenesc nimic de culoare – nu de alta, dar ai sa te dai de ceasul mortii sa faci cumva sa existe antivirale, asta inainte sa iti asezi continutul stomacului pe tastatura, acest gizmo inutil al secolului 21 🙂 🙂 🙂

  Antibioticele sunt cruciale. Imagineaza-ti cum ar fi sa se moara pe capete dupa un banal guturai mai insistent, suprainfectat bacterian…

 7. Bacteriile sunt pe lume cu un scop, dară necredinţa noastră le zădărniceşte menirea…

  Problema este alta: mâncăm prost, respirăm aer poluat, nu facem efort fizic în natură, iar pe cale de consecinţă, DACĂ brusc nu ar MAI exista antibiotice, speranţa medie de viaţă a omului modern mă tem că ar cădea la valoarea ei din precambrian! Suntem mai bolnăvicioşi, asta este!

  Şi călătorim mai mult (avion cu motor…), hence epidemiile. Şobolanii nu pot răspândi SARS, mai ales că nu zboară din China până în Oiropa…

  Hai să ne uităm (care are) sau gândim (care nu) la bunicii şi străbunicii care au trăit o viaţă întreagă la ţară, la munca câmpului. Au chipurile brăzdate, şi definitely arată ca peizanii din Est, nu ca ăia din Vest. DAAAAR…. dacă faci un sondaj, o să afli că majoritatea au răcit doar de câteva ori în toată viaţa, şi cel mai probabil nu au luat antibiotice decât maxim de 2 ori în 80 de ani de viaţă.

  Un orăşan “modern” deja a băgat la ghiozdan 1,000 de pilule în primii 30 de ani de viaţă, din care minim 10% antibiotice.

  Dacă mai adăugăm glutamaţii şi nitriţii inventaţi de glorioasa industrie de chimie alimentară, ne mai mirăm când găsim morţi neputreziţi, mumificaţi ân mod natural pentru că nici viermii nu-i mai mănâncă?

 8. Nu ma intereseaza scopul bacteriei cata vreme are tupeul sa zadarniceasca scopul meu! 🙂 🙂 🙂

  Chestia e ca sunt intrucatva de acord cu ce spui, numai ca, in cazul meu absolut particular, imunitatea s-a dus pe copca dupa ce m-a inghiontit hormonul sa ma reproduc. Pana sa ma reproduc raceam o data la 3 ani si faceam un amarat de guturai pe care il tratam cu dispret si, hai, sa fie, o aspirina. Acuma, de cand am plod, tzac-pac, vin racelile si gripele una dupa alta, parca am abonament! 🙂 🙂 🙂

 9. Ah, păi a fost la ofertă, şi n-ai putut refuza! (Pe principiul: cu abonament e mai mişto decât cu cartelă. Numai că nu se ştie pentru cine e mai mişto.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: