Perspectiva

Via Oenoanda – o lectie despre perspectiva.

… de Carl Sagan

Advertisements

4 Responses

 1. Frumos, dar din păcate singura casă pentru noi va dispărea curând, nu din cauza poluarii (cum tot auzim în ultimul timp) ci din cauza exploatării iraţionale a pădurilor.
  (puţin search cu Googu şi se găsesc articolele corespunzătoare)

  Pădurea este capabilă să absoarbă apă din ploaie (cca 100l/mp) şi să o redea încet naturii, prin transpiraţia frunzelor şi evaporare lentă din sol.

  Noi, în lăcomia noastră, am tăiat şi tăiem în continuare: mă refer la scară planetară: Amazon, Taiga, China, Africa…şi bineînţeles, nu rămînem nici noi ultimii când e vorba de prostie şi lăcomie.

  În consecinţă circuitul apei în natură este mult mai rapid: ploaia se evaporă repede şi cade din nou, în cantităţi de 20-30-50L/mp în 15-20 minute. Aici sunt 2 cazuri: cade şi face dezastru (inundaţii), sau cade pe mare şi ne mirăm că avem secetă.

  Treaba cu poluarea maşinilor e praf în ochi şi manipulare, dar mi se pare ok să respir aer curat în oraş, aşa că sunt pentru maşini ecologice (sau, mai bine, biciclete).

  Şi acum o ghicitoare: cine, în ţara noastră, are banii băgaţi în TIR-uri şi se ocupă de transportatul lemnelor pentru export? Da` cine are gater?
  Dacă ghiciţi răspunsul corect, veţi vedea cum chestia cu lupul paznic la oi e din nou valabilă…şi mai ales de ce nu avem legi coerente, iar alea existente, în acest domeniu, nu se aplică.

 2. Poate atunci o sa murim dreq odata … oricum nu imi imaginez de ce am merita “miracolul” vietii. Suntem ca niste cretini care prefera sa se certe pe cine mosteneste capra … desi am avea lucruri mult mai bune de facut.

  Iar cand spun bune, criteriul este folosirea acelor calitati care ne separa de celelalte animale – ratiunea si dorinta de cunoastere (a mai existat o discutie si voi scrie un post, dar mai “rumeg” .. precum capra)

  Am putea sa ne intelegem si sa studiem universul, dar noi preferam sa ne certam pe cine mosteneste capra. Sictir! Noua tuturor!

  PS: Cine face smenu cu lemnele?

 3. pentru smenu cu lemnele, uite, baietii astia au sapat putin:

  http://www.crji.org/news.php?id=27&l=1

 4. Eu cred ca din cearta cu cine mosteneste capra toata lumea sfarseste stand capra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: