Apel catre pensionari

Sunteti generatia dinaintea noastra. Sunteti cei care au cacat steagu pe vremea lu ceasca si au preferat sa dea limbi in cur.

Mai mult, sunteti cei care au votat intr-una de la revolutie incoace. Sunteti cei care au avut (atat pe moment cat si mai mult pe toata perioada) cel mai mult de spus despre viata politica a rromanikai.

De fiecare data, ati dat-o in bara. Inclusiv pe pielea voastra. Pana si voi suferiti, dar insistati in continuare sa decideti. Va duceti la vot mai ceva ca la biserica. Nepotii si copii vostrii se caca pe el vbot (si gresesc!) dar voi insistati sa votati. Si o dati de fiecare data in bara. Gresiti invariabil, de fiecare data.

Mai mult, speranta voastra de viata e de vreo 5 ori mai mica decat a noastra – daca majoritatea dintre voi veti mai trai 5 ani, majoritatea nistre noi vor trai (si munci intr-una) inca vreo 25.

Atunci de ce insistati sa stabiliti voi viitorul nostru, cata vreme voi pentru voi ati dat-o in bara? Ati ratat pe vremea lu ceasca, ati ratat dupa, muriti de foame si de boala pe propria optiune, implicare si responsabilitate politica, iar noi, care chiar suntem ultima si singura voastra speranta, suferim si noi de pe urma voastra?

Chiar nu intelegeti ca sunteti inutili? Ca nu aveti nici un rost, de vreme ce ati gresit TOT? Chiar nu intelegeti ca e timpul sa luati o pauza, daca nu de dragul nostru, macar de dragul vostru, pentru ca singura voastra speranta TOT NOI suntem?

Ce e asa de greu de inteles? Asa ca va rog, la alegerile care vin, stati acasa, de dragul VOSTRU!

16 Responses

 1. Eu fuk apelu’ asta de 20 de ani dejaba; muma o fo’ data afara din faculta, k si fratzii ei din scoalele militaure, tac-so, adeca bunicu’, bagat la parnaie, toate astea fiindca omu’ era kiabur, adeca nu era fomist si punea pe altzii sa lucre-n locu’ lui, PE BANI, NU gratis k comunistii…
  Si totusi muma l-a votat pe Bunicutza-KGB-ista, Cordeliu-Vagin Tuborg si BerBekali, fix in ordinea asta! :-)))
  Si nu-i analfabeta, o fo’ sefa birou la BCR (de-aia mere economia de kkt, crez io!:-)))!!!

 2. Mogre, tu simplifici istoria şi viaţa oamenilor mai mult decât au făcut-o bolşevicii.

  Aproape nimeni nu a greşit TOT. Indiferent cât de prost organizate ierea făbricile alea, cei care munceau ca să fabrice ligheane, prize, radiouri Gloria, chiloţi, pantofi, sacouri ori napolitane NU au greşit. Au muncit şi ei ca tot omul de pe planeta asta, indiferent de ţară şi regim, şi au prestat muncă utilă societăţii şi semenilor lor.

  Mulţi dintre ei sunt acum deprimaţi văzând cum făbricile în care trudiră 20-25-30 de ani au ajuns fier vechi. Nici nu-ţi poţi imagina câte zeci de mii de tone de fier şi câtă muncă au fost necesare ca să se construiască combinatul de la Călan. Nu, habar nu ai, îţi spun eu. Iar barajul de la Bicaz (ca să vin cu un clişeu) nu a fost o greşeală. Acolo au muncit oameni ca să-i trimiţi tu acuma în pizdele mamelor lor, da?

  În ciuda incredibilei propagande, politizări şi cenzuri, să ştii că a existat cultură în ţara asta, ba chiar a existat şi educaţie. Ironia istoriei face ca acum să fim mai oligofreni decât acum 30 de ani.

  Istoria este greu de judecat. Zeci de mii de oameni aveau “dosar prost” şi n-au putut continua studiile. Alte zeci sau sute de mii au studiat moka, în condiţiile în care, pe meleagurile astea de căcat, sărăcia nu le-ar fi permis s-o facă în anii ’50-’60 nici dacă ţara asta ar fi fost capitalistă. Grânarul Europei sau nu, în realitate eram o ţară cu oameni săraci în 1940. Un altfel de Americă de Sud — şi Buenos Aires a fost “un altfel de Paris” în anii ’20-’30, apropo.

  Nedreptăţile regimului anterior le plăteşti tot tu acum. Şi eu. Şi sor-ta.

  Nu te poţi crampona ca papagalul de ideea de reparaţie totală pentru cei cu case, moşii, fabrici. etc. confiscate abuziv de comunişti, şi îţi spun de ce.

  Practic, pentru că nu vor plăti reparaţii (când nu se poate restitui în natură, trebuie în bani) Dej şi Ceauşescu, ci tot noi toţi vom plăti, din impozitele noastre. Cum ar fi, futuţi în cur de comunişti, acum suntem futuţi în cur a doua oară. (Îmi cer scuze faţă de cei cărora le place satisfacţia anală. Mie nu.) Dacă ai avut ceva confiscat de comunişti, ai o şansă de reparaţie parţială. Dacă n-ai avut, ghinion: plăteşti pentru de-alde Malaxa, deşi tu n-ai nici o vină, Mogre.

  Secundo, pentru că NOI toţi am piedut în acel regim. Dacă România nu ar fi fost comunistă, poate că 20,000 de români ar fi fost astăzi miliardari în valută, nu pensionari la bloc. Viaţa lor şi şansele lor au fost probabil ratate de comunism în aceeaşi măsură ca şi a celor cărora statul le-a confiscat fabricile, moşiile, casele. TOATĂ lumea a pierdut… deci de ce să plătească încă o dată şi cei care au pierdut ŞANSA de a fi altceva? Doar pentru că nu erau DEJA bogaţi în 1947?

  S-a pierdut în mai multe feluri. Ruşii ne-au furat. Comuniştii au administrat prost. Dar s-a mai pierdut şi prin redistribuire, în sensul că au putut şi sărăntocii să urmeze o şcoală profesională, liceu, facultate. În 1940, majoritatea populaţiei nu avea mai mult de 4 clase primare. Capitalism sau nu, Europă sau nu, România NU ar fi fost ca Germania în 1990 dacă nu ar fi fost comuniştii! NIMENI nu ştie ce am fi ajuns! Poate am fi fost ca o ţară din America Latină. Sau ca căcatul ăla de Grecie, minus monumentele la care cască ochii proştii de turişti şi scot banul. (Plus că istoria nu se scrie cu “Ce-ar fi fost dacă”.)

  Aşa că, deşi îmi vine şi mie să le dau în cap boşorogilor care se bulucesc în autobuz peste mine, uite că nu o fac. Da, sunt ramoliţi, cam proşti şi fără de viziune. Tu cum o să fii peste 35 de ani?

 3. Mogre, in categoria nashpetzilor intra si parintii/bunicii tai? Eu sper ca nu, si daca nu, nu se poate face nici o generalizare. Cunosc multi pensionari mai cu scaun la cap decit majoritatea adultilor votanti. Eu am inteles ca nu-ti plac nici tinerii (caci nu mai esti tinar), nici batrinii (caci inca nu esti batrin), deci probabil facem parte din aceeasi categorie de virsta/stare sociala/materiala/whatever. Cu toate astea, exista o mare diferenta intre noi: tu faci diferente generice intre oameni, eu nu. Tinar ai fost si batrin vei fi. Poate ca uzura ta de la 60 de ani o sa fie egala cu a bunicilor tai la 80. Unele lucruri ar trebui sa-ti dea de gindit inainte sa iasa pe gura. parerea mea.
  PS1. Nici mie nu-mi plac majoritatea pensionarilor, da’ ca un traitor de o buna parte din viata pe vremuri (pin’la 23.5 ani) si om cu memorie buna, nu pot spune despre aceasta categorie ce-ai spus tu.
  PS2. Keep on doing the good work!

 4. @everybody

  Alooooo, am zis ca au gresit TOT si asta este parerea mea. Si in categoria asta intra si cei din familia mea (iar daca sunt unii care nu intra, nu am sa ma obosesc sa diferentiez pt 1%)

  Da, generalizez, pentru ca istoria lucreaza cu mase, nu cu indivizi singularti si mai ales pentru ca nu condamn pe nimeni, nu ioau casele nimanui, nu cer restitutio in integrum de nici un fel, nu vreau sa revenim la vreun moment anterior la istoriei,si, repet, NU CONDAMN PE NIMENI

  Doar le cer pensionarilor sa nu mai voteze. Atat. Simplu.

  PS: nu am zis nici ca nu imi plac tinerii. De fapt in ei sta speranta, in cazul in care reusesc ei sa se autoeduce si sa ignore influentele generatiilor precum noi sau cei mai batrani, influente in general nocive.

 5. De ca şi cum ai avea pe cine să votezi în ţara asta.

  Ai de ales între: un mistreţ, un câine şi un crocodil.

  La care tu zici: băăă, nu mai lăsaţi pensionarii să voteze, că pun ştampila pe mistreţ sau pe crocodil! Lăsaţi-ne pe noi să votăm câinele!

  Am avea nevoie măcar de un cimpanzeu, dar nu e pe liste, nici prin partide — numai mistreţi, câini şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, un crocodil.

 6. Ba eu zic ca avem verze. Pe toata linia.

 7. Foarte rău. Varza e indigestă AFAIK.

 8. Mah, io nu am zis sa li se INTERZICA sa voteze. I-am RUGAT sa nu voteze. Pentru ca acum am ajuns numa cu astia trei si datorita votului lor.

  Asa ca ii ROG sa nu o mai comita, ca poate poate lucrurile o iau putin in sus.

 9. PS: Iar pe amatorii de pomeni electorale, care nu intelege ei ce si cum da ia banii pe vot, ii rog sa ia banii, pomenile, micii si berile si sa nu voteze. Sau daca banii se da numa la iesirea de la vot, sa voteze alb sau nul. Asta daca nu e prea greu de inteles.

 10. E greu.

  Ti-am zis ce am vazut azi in Kaufland.

 11. bun articol. igienic. igiena morala.

 12. @guardia

  10x

 13. mogre, esti prost. istoria NU e facuta de mase, ci de 0.5% care au “initiative” si/sau access la putere.
  napoleon, alexandru cel mare, hitler, stalin – ce mare masa de oameni – si cit de putine victime datorita lor, nu-i asa?

 14. @fish

  mai citeste odata; am zis istoria lucreaza cu mase, nu se face de mase – asta una la mana

  a doua – presupun ca tu la viata ta nu ai auzit de istorie sociala, aia care ia in calcul masele, dar probabil tu nu intelegi decat ideea tatucului care sa ne salveze pe toti, fara ca noi sa facem ceva

  a treia – data viitoare cand ma faci prost daca ma mai faci prost de 2 ori (ca nah, mai greseste si io) iei ban, regula fiind simpla: nu ma injuri la mine pe blog, daca vrei poti sa ma injuri la tine, dar atunci nu comentezi la mine

 15. @ fish- Tu ejti si mai si!
  Cadetu’ corsican Neapulaion Buonaparte, Sandu-babanu’, capraru’ austriac Dolfi Schicklgruber & popa ortobox Soso sunt produsu’ maselor aflate intr-un anume context socio-economic, k si bunicutza-Ilici & sluga lui Cozma-racoare, k sa dam k ie zemple 2 ipokimeni pe care masele romanesti i-a vrut. :-))) In orice alta perioada, personajele respective ar fi fost niste ilustri anonimi & celebri ratati. 😉

 16. Well, cine zise ca democratia este sublima, cea mai buna dintre orinduiri, dar n-are criterii de selectie a valorii? Unu’ faimos, Talleyrand, Disraeli, whatever, unu’ care stia ce spune despre mase. In marea parte a timpului, masele sint “multi, da’ prosti”, citeodata “prosti, da’ multi”. Acum (chiar daca “acum” dureaza cit toata viata mea, a ta si a altuia) sint multi, imbuibati, prosti si lenesi. Nu se aplica numai la pensionari.

  Cit despre istorie, he he, e mult mai lunga si inapoi si inainte decit viata mea ca sa-mi chinui eu zilele sa ii duc pe oameni spre mai bine. Oamenii nu vor mai binele, de fapt. Oamenii vor ce-au vrut intotdeauna, piine si circ pe gratis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: