Cine-a venit mah cu aberatia asta?

Bani pentru romani. Bani europeni

Asta e sloganul PNL la europarlamentare. Aberant, prost si fara rost.

In primul rand nu are nici un fel de rezonanta, e greu de memorat si e greu si de inteles. E un fel de “Io ma duc la ieuropa cu tabara noastra si o sa bem gin” (Zdob si Zdub). Desi sunt atent la kestiile astea, l-am vazut pe strada dar acasa a trebuit sa cau la ei pe site, atat de bine l-am retinut.

In al doilea rand, transmite un rahat. Chiar e un rahat. E un fel de manutza intinsa la tanti europa sa ne dea si noua niste bani. O mizerie. Ca liberal (doctrinar, nu ca membru) ma simt jignit.

In al treilea rand, se contrazice cu ce a incercat pana acum sa fie pnl-ul. Dintr-un partid mandru acum multi ani – “Prin noi insine” – si dintr-un partid mandru  si demn acum putini ani – “Pentru o Romanie mandra si prospera” devine acum un partid cu mana intinsa la tanti europa. De fapt mai rau, se vrea pus in fruntea haitelor de cersetori romani de la tanti europa.

In al patrulea rand, pnl-ul uita ca nu are acelasi target cu PSD-ul. La aia merge. Acolo asa se face, cu cerseala la mici si bere, pomeni electorale samd. PNL-ul are totusi un electorat, sa zicem asa barbar, putin mai “dashtept”. Electorat care s-ar putea simti jignit de o asemenea cerseala.

Io zic sa luati consultantii aia de ceafa si sa ii dati afara. Parerea mea.

Advertisements

One Response

  1. […] pentru romani. Bani europeni” – am mai scris aici despre asta aici. Pe scurt, este o atitudine de milogeala ori NU, NU toti romanii sunt milogi, mai ales aia mai […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: