Intelectualii lu peste

Via Auftakt aflai zilele astea ca Ilie Serbanescu nu mai scrie la 22.

Sincer sa fiu, imi amintesc de 22 din copilarie, imediat dupa revolutie, chiar daca in ultimii 10 ani i-am ignorat, pentru ca mi se parea o revista “boring to tears”. De 22 si de Grupul de Dialog Social. Stiu ca erau oamenii aia carora le doreau moartea muncitorii de la imgb care strigau “Moarte intelectualilor”, urmat imediat de dubiosul slogan “Noi muncim noi nu gandim”

Mai stiu totusi ca erau (sau se autointitulau) sustinatorii democratiei, a societatii deschise, inamicii declarati ai abuzurilor de orice fel samd.

In ultimul an insa, acolo, la GDS / libraria Humanitas / Green Hours a fost happeningul cu Cristi Neagoe. Ala care o dadea cu pisat, puli, extremisme pe banii nostri (da nu asta conteaza de fapt) ca reprezentant diplomatic al statului rroman. Happening la care m-au si citat, la capitolul “baietii rai

Nah, ca faza io m-am simtit bine, de fapt. Ca oricum am declarat ca renunt la titlul de intelectual.

Deci mi se cam rupea. Numai ca am aflat, cum ziceam, via Auftakt (ca io nu citesc reviste dinastea destepte) ca l-au zburat pe Ilie Serbanescu.

Pe motiv ca cititorii sunt suparati ca apare la Antena 3.

Pai bine ba, intelectualii pulii, nu voi vorbiti de diversitate? de libertatea opiniei? de dreptul la parere? de dezbatere? de nediscriminare? de PUTEREA ARGUMENTULUI? Si atunci? Va e frica de argument? de dezbatere? de critici?

Sau sunteti exact retarzii sugatori de licurici care cred eu ca sunteti? Aia care se dau la suprafata toleranti si deschisi, dar care abia asteapta sa bage si ei odata in viata pumnul in gura cuiva, macar pe motiv ca pana acum nu au avut aceasta ocazie?

Eu cred ca sunteti doar niste frustrati. Asa ca, inca odata, ma dezic de voi. Deci NU, NU SUNT INTELECTUAL

Hai sictir! Parerea mea.

Advertisements

4 Responses

 1. ha ha, stiam eu ca esti baiat “rau”, dar mai bine viril decit intelectual castrat.

 2. Puteai afla asta niţel mai devreme dintr-un comentariu pe un alt blog, sau chiar de la mine.

 3. ei da, poate, dar cum nu am timp sa fiu la curent cu ce scrie toata lumea, abia am timp sa-i citesc pe ai mei, prefer sa ma bazez pe intuitie.

  ps: dar stiu ca ai muncit, nu gluma, la recomandarile alea. recomandam si bloguri acum 3 ani, nici platita nu mi-as mai pierde timpul cu asa ceva. e drept c-o faceam zilnic si a durat smecheria 7 luni, mi-a iesit pe nas. asa ca stiu ce inseamna, de fapt , toata trimiterile alea, nu e un repros, ci un fel de jos palaria. si-acum ca sa fie treaba si mai misto, sper totusi, beranger, ca ai vorbit cu mine.

 4. Păi… poate că nu. Who is «zully»?

  Eu am comentat la adresa lui Mogre, care postă aici-şa, citind pe blogul lu’ tanti Lilick. Este oare zully == Lilick ?!

  Apropo: eu nu recomand bloguri, m-ai încurcat cu primul link, la Constantin Gheorghe. El este cel care şi-a pierdut vremea cu aşa o colecţie.

  Eu am nişte zeci de RSS feeds într-un soft (www.curiostudio.com), şi-mi arunc ochii în diagonală din când în când.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: