Guvernul Manitu: Boc aduce ploaia de 400000 de euro pe an

Aflu de la Antena3 cum ca Boc a infiintat Administratia Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor. Tare, in tara in care vine viitura in fiecare an si pleaca dupa ce paraduieste casele si acareturile rurale, Boc s-a gandit ca trebuie o institutie care sa creasca precipitatiile. Nenea Boc, la mamaie la tara, acolea langa Bucale, nu e apa curenta si toata lumea cara galeti de la un put din mijlocul satului si matale o freci pe duduia Menta si te crezi Manitu?

Sau ai mai gasit o metoda sa faci sa se scurga anual in neant 400000 de cocosei europeni din care sa fie usor de cules o parte cu justificari pe care sa nu le poata verifica nici dracu’? Ce-ar fi sa aloci banii astia pentru ceva util, in loc sa-i arunci pe apa sambetei?

Zice Antena3: “Noua institutie va acorda licente pe baza carora firmele se pot ocupa de schimbarea vremii.
Potrivit conditiilor impuse de guvern, firmele care vor sa shimbe vremea pot fi societati romanesti sau straine si trebuie sa aiba angajati specialializati in domeniul interventiilor active in atmosfera, cu analize medicale si psihologice la zi.

Tulai, ce bafta pe capul nostru!

Va dati seama ca, in tara in care s-au alocat bugete uriase catre biserici, ar fi oportun, fezabil si chiar rentabil sa facem o firma de chematori de ploaie profesionisti, care sa lucreze dupa principiile traditionale din diverse culturi, de la amerindienii lui Manitu pana la paparudele neaose? Va dati seama ca am putea dansa de bezmetici pe strazi si ulite si am putea merge la mare si la munte ca sa chemam ploaia si am face si bani din asta?

Nu mai am eu douaj’ de ani si nervi tari, ca zau as demara o astfel de minunata intreprindere. Intr-o tara cu atatia prosti merita sa faci numai biserici, sa transformi farmaciile in laboratoare de potiuni magice si homeopate si sa chemi ploaia cu incantatii care incep cu oda bocului si basescului in pogea mamii ei de viata pe udrele ridzilor in vecii vecilor, amin.

Advertisements

7 Responses

 1. Aha. Deci Boc face institutia aducatorilor de ploaie. Da daca astia se ocupa cu dansu ploii, cu BOR ce se petrece? se desfiinteaza?

  Sau ramanem cu 2 rahaturi cica fac acelasi lucru si nu le iese niciodata la nici unu din ele?

 2. Welcome to Romania, the country which makes ur impossible nitemares become reality!

 3. Nu inteleg tonu asta la misto, gen paparude, ritualuri, incantatii pt ploaie.
  Practic mesaju este: nu e posibil asa ceva.

  Adica daca aia au zis serios ca baga bani in asa aparate de adus / gonit ploaia, inseamna ca ei considera ca e posibil.

  WTF ??

  Nu am cunostiinte in domeniul asta.

  Zi si mie, se poate influenta vremea in mod stiintific ?

 4. Vremea… hmmm, se poate influenta ceva mai (mult mai) rau decat poate fi prezisa… pentru ca e vorba de un sistem haotic… De ce mult mai rau? Pai simplu, din acelasi motiv pentru care e usor sa calculezi traiectoria unei planete, dar mult mai greu e sa o schimbi. In rest, necesita gandire si nu credinta netarmurita…

 5. @mishulika

  cate ceva se poate face pt modificarea vremii, dar totul este mai degraba in faza de cercetare / experimentala si bineinteles ca costa gramezi enorme de bani – bani care exista la buget, dar la bugetul SUA, nu al nostru

  uite si 3 linkuri:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_seeding
  http://en.wikipedia.org/wiki/Weather_control
  http://www.technologyreview.com/computing/20463/

 6. @yos

  si totusi, asa cum sodiul si clorul, substante distrugatoare de capul lor, devin un adaos in mancarea noastra printr-o simpla reactie chimica, la fel niste reactii chimice potrivite ar putea influenta vremea

  accentul cade bineinteles pe “a influenta” care e foarte departe de “a controla”

 7. Si ceea ce este foarte departe de ceva cu adevarat util pentru contribuabil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: