Adevarul din spatele mortii lui Trifu Schrottu

In primul rand, daca mai citesc mult despre “abominabila crima de la Timisoara” si “funeraliile lui Trifu Schrottu au fost ca pentru un rege“, o iau razna pe camp cu oile. N-am oi, dar in tara lui Becali, n-or fi greu de adunat. Crime abominabile sunt toate crimele si oricum au mai fost unele si mai si, deci toata stirea in sine nu ma impresioneaza. Iar ideea ca ala a avut coparseu cu aer conditionat (sigur nu era congelator? ca aia l-au bagat la pungute!) ma enerveaza pur si simplu. Nu-s zgarcita, n-am fost niciodata, dar ma irita la culme risipa si chestiile inutile menite doar sa atraga atentia prostilor asa cum un gablonz sau o tinichea momeste cotofenele.

In al doilea rand, fac abstractie de ironia apartenentei religioase in contrast cu preocuparile lumesti ale protagonistilor. Despre asta a scris mai multe Tizu’ in postarea lui intitulata genial (am ras o ora!): “Un fiu de preot ortodox si-o pocaita transeaza un penticostal“.

In al treilea rand, nu ma va interesa niciodata ca un peste si o parasuta hacuie un client, decat daca s-ar intampla treaba asta in zona in care stau si numai pentru ca m-as asigura ca aia nu-s in libertate. Ei, poate si asa, ca fapt divers. Na, ar fi in zona. Poate i-as si sti din vedere.

DAR am o foarte mare problema cu povestea asta. Mare de tot. Si problema asta a scapat presei, ca e mai interesant sa scurmi dupa naratiuni speculative despre minutul 7 al agoniei victimei si sa faci full coverage la nunta botezucumetria inmormantarea unui tigan bogat cu rude gata de circoteca decat sa analizezi putin datele.

Adica…

Va dati seama ca aia doi, criminalii, pitipoanca si pestele… sunt studenti la Me-di-ci-na?! Va dati seama ce psihopati se plimba prin facultatea aia? Va dati seama ca, daca nu ii apuca amocul fix cand Trifu Schrottu era in curul gol si mosul apuca sa plece sa-si serbeze ziua, astia doi ajungeau medici si ciomuiau pe careva nevinovat? Cati ca astia or fi out there?

In fine, nu vreau sa ma mai gandesc nici eu la asta, asa ca inchei cu o notita a propos de Ciomu – cica plateste spitalul ce-a castigat victima la zaruri proces ca daune morale si ca or sa-si recupereze banii luand chestii de prin casa omului. Eu zic ca-s optimisti, ca daunele sunt de 500000 de euroi; ce dracu’ sa aiba Ciomu’ asa de pret in cosmelie ca sa poata astia sa vanda pe atatia bani? Prin urmare, tot contribuabilul plateste, de parca ar fi ceva nou ca banii cetatenilor sa se duca pe pu…stii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: