Masinile popii

Un popa tinerel are o biserica de lemn construita acu’ vreo 8 ani langa Academia Militara, la statia de autobuz Dr. Rainer. Cica biserica ar fi pentru soldati, dar popa nu refuza botezurile si nuntile oitelor domnului fara uniforma.

Acum 7 ani avea Renault Megane.

Acum are doua VW. Unu’ mic si unu’ mare, sa le foloseasca dupa cum are treaba si nevoie. Iaca:

De la Megane la Tiguan n-a trecut prea mult timp.

De la Megane la Tiguan n-a trecut prea mult timp.

Cred si eu. Nu mai departe de acum doua saptamani si-a botezat cumnata-mea copilul nr.2 la popa asta in biserica si popa si-a dat constiincios ochii peste cap timp de 45 de minute, a facut plimbari de la o masa la cealalta masa, a manevrat bebelusul, l-a atins cu zeama unsuroasa, l-a stropit cu apa, i-a dat o gura de vin, l-a pus pe jos in curent si a luat 500 de lei noi, neimpozabili.

In ziua aia, ca am tot trecut pe acolo, a avut inca cel putin doua botezuri si trei nunti. La nunti se ia dublu. Deci a sarit parintelul de mia de euroi pe zi de dat ochii peste cap si cantat, lautarul domnului! Deci doua mii pe weekend, opt mii pe luna, ce mama ma-sii! Plus ceva banuti de la buget si gratis investitia, de la stat, sa-si inceapa afacerea, cand i-au construit sediul sucursalei intreprinderii Domnului!

Misto.

Advertisements

9 Responses

 1. Pai nu, daca nu ar avea masinuta cum s-ar duce el prin toata localitatea dupa bani? Ca sigur are burtica, si nah, popa sa slabeasca? sa faca el miscare?

 2. Astia fura poporul. 😦
  Sunt de-a dreptul scarbita. Cum au oamenii incredere in asa ceva?

 3. HappyAteista, lasa, ca poporului ii place. Problema mea e cu astia ca noi, carora nu ne place, dar ni se sustrag bani ca sa fie construite cladiri uriase, inutile, oribile, in vreme ce in tara sunt doar doua aparate de omorat cancerul.

  Cimajes, are burticica, desigur. Si sa vezi ce frumos da ochii peste cap. Artistic.

 4. Cred ca ii da peste cap cand aude ca baba Floarea din deal inca nu a murit si nu are cum sa ii faca inmormantare. Sau mai stii, se va gandi sa puna otrava in impartasanie 😕

 5. Asta cred ca face mai multi bani din botezuri si nunti.

 6. o duce bine popa 🙂

 7. Pai sigur ca o duce bine.

 8. F. multa rautate din partea dvs. Generalizati un caz nereprezentativ… multi chemati, putini alesi..preotul cu pricina este din ceia multi….ateu de-al vostru.

 9. @Manfred

  Mah, cu 1 singura exceptie, numa dinastia am vazut. De problema de fond e alta, si tine de bani: de ce nu refuzati voi credinciosii ca biserica voastra sa primeasca bani si favoruri de la statul laic, care ia si de la noi ateii (chiar mai mult asi putea zice)? Si bineinteles sa platiti impozite si taxe pe salariile popilor si celorlalti oameni ai bisericii? Si impozite pe proprietati?

  Daca ati face asta atunci ati fi voi intre voi, chemati alesi , nechemati, cum vreti voi. Si v-ati putea balacari sau nu intre voi, fara ajutor din afara.

  Dar acum faceti ce faceti si pe banii nostri, asa ca comentam, futui crucea masii de treaba.

  Suficient de clar?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: