Ecaterina strikes again. TWICE!

Ecaterina vedea-o-as moarta cu dric la poarta Andronescu strikes again! Doua dintr-o lovitura.

Prima  duma e cu campania Diavolului Nici un liceu fara ozeneu Dumnezeu“, unde nu inteleg cum de parerea sarlatanilor in fuste nu ramane la stadiul de parere:

Patriarhia nu renunta nici in ruptul capului la pozitia actuala a religiei in trunchiul comun de materii de liceu. In februarie 2008, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, conducatorii si reprezentantii cultelor religioase recunoscute in Romania si-au exprimat pozitia comuna cu privire la mentinerea disciplinei religie in planurile-cadru ale invatamantului liceal, ca parte a trunchiului comun. La randul sau, Ministerul Educatiei incearca sa se mentina departe de ideea excluderii religiei din trunchiul comun.

Sa ne amintim de acest citat din inelepciunea Ecaterinei vedea-o-as moarta cu dric la poarta Andronescu:

Va marturisesc ca am avut deja o discutie cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si incercam sa apropiem scoala de biserica sau biserica de scoala, in asa fel incat sa lucram impreuna la cresterea calitatii componentei educatie. Pentru ca noi nu dorim ca in scolile noastre sa avem barbari scoliti. Trebuie sa avem valori morale cu care elevii sa plece din scoala, sa stabilim repere valorice de referinta pentru toata viata. De aceea cred ca vom merge in aceasta directie.

Duma a doua e legata de dorinta incrancenata a Ecaterinei vedea-o-as moarta cu dric la poarta Andronescu de a controla o institutie particulara de invatamant superior:

Ordonanta privind desfiintarea invatamantului la distanta la ‘Spiru Haret’ a fost publicata, joi, in MO, astfel ca universitatea este obligata sa inceteze scolarizarea la aceasta forma pentru toate specializarile sau programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate.[…] Universitatea ‘Spiru Haret’ va fi monitorizata special pe o perioada de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatie, Cercetarii si Inovarii.

Pe perioada monitorizarii, institutia de invatamant superior va organiza examenele de licenta potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatie, Cercetarii si Inovarii.

Pai, cum sa scapi controlul? Pe aia mici ii indoctrinezi, pe aia mari nu-i lasi sa invete la distanta, ca nu vrei “barbari scoliti”, ci “capsunari indoctrinati”, Cati draga. Hai, ja sub parafirul Danielului si lasa-ne pe noi cu educatia noastra laica, garantata de Constitutia Romaniei. Dar de unde sa stii tu ce e aia, coana Cati, cand tu ai furat bazele de date ale Primariei ca sa faci spam electoral???

Advertisements

4 Responses

 1. De fapt, tare ii pasa ei de educatie. Ea propune doar chestiile care ii convin ei. Schimba atatea lucruri ca o mananca pe ea undeva.
  Daca tot a schimbat atat de mult bacalaureatul, ma astept sa apara si religia ca subiect de bac.

  Presupun ca daca Spiru Haret ar avea invatamant la distanta pentru religie (sau are?) nu mai era asa mare tam-tam…

 2. Iar eu vroiam sa ma inscriu in toamna asta la Spiru Haret… Chiar nu imi imaginez ce cauta asta la carma invatamantului… Uneori mi se face dor de “3 culori cunosc pe lume” pe care il cantam pe vremuri. Nu am prins cine stie ce din invatamantul comunist, dar zau ca l-as prefera pe ala decat bullshitul asta impus de cretinoida andronescu

 3. Messa, chestia cu statul secular romanesc este cam vaga. Adica eu nu am reusit sa dau de un articol explicit sau macar o interpretare a caracterului secular an statului. Merita de notat articolul lui Remus Cernea in Revista 22 (http://www.revista22.ro/o-constitutie-pentru-libertate-4280.html). Daca ai ceva mai concret, as fi recunoscator.

  Apropos de educatie, articolul 32 , alineatul 7 a constitutiei Romaniei zice: “(7) Statul asigură libertatea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fiecărui cult. În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.” Deci, garantat si organizat prin lege in institutii de stat. Hmmmmmmmmmmm …

  Lilith, nu esti singur/singura cu aceasta parere . 🙂

 4. @ Lixatoel, hm, eu cred ca am sarit de articolul 32 alineatul 7… printr-un act ratat.

  @ Lilith – esti mult mai tanara ca mine – pleaca din tara asta cat de repede poti. Serios.

  @ cimajes – Cati Andronescu este, din punctul meu de vedere, o maicuta ratata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: