Remus Cernea, candidatul tinerilor

Remus Cernea candideaza la presedintie. Oficial.

Remus Cernea candideaza la presedintie. Oficial.

Ei sunt cei care s-au orientat sa fure de unde nu se vedea imediat. Ei sunt cei care au facut din demagogie o arta. Ei au impresia ca golania vinde si mitocania e tarie de caracter. Ei ne sfideaza si ne numesc “votanti”. Ei sunt generatia trecuta, ofilita, gresita.

Noi, pe de alta parte, suntem cei care ne-am privit parintii cand isi tineau capetele lipite unul de celalalt langa radioul ascultat ilegal. Pe atunci noi am stiut ca, daca suflam o vorba despre ce se vorbea in casa, ramaneam orfani. Noi am mers primii la scoala fara uniforma si am cumparat primul “BRAVO” in romana. Multi dintre noi s-au nascut si toti am crescut in democratia originala a lui Iliescu. Noua ne-a parut rau ca a murit Michael Jackson. Noi am preferat sa ne angajam in mediul privat si dintre noi multi ne-am facut firme. Noi suntem toate generatiile de la Madonna la Tokio Hotel.

Ei sunt trecutul. Ei nu stiu sa porneasca un calculator, dar ne dau lectii despre eficienta. Ei nu stiu ce inseamna un blog, dar vor sa reglementeze internetul. Pe noi ne pun ei sa platim mai mult decat putem plati ca sa sustinem o tara intreaga, cu angajati la stat si pensionari si ca ei sa aiba ce fura din ce storc de la noi. Tot noi platim si pentru ca ei sa faca legi tampite, inutile, sa infiinteze agentii noi, inutile, sa dea bani popilor pentru biserici inutile si sa scoata din scoli materiile folositoare in favoarea religiei, inutila noua, binecuvantare pentru ei. Pe noi ne stiu absenti la vot, pentru ca ne cunosc lehamitea si scarba noastra le convine. Daca noi nu mergem la vot, nu-i nimic, pentru ca prostimea merge. Prostimea poate fi cumparata cu o punga de faina si un kil de ulei, noi insa, nu.

Noi nu am avut pana acum pe nimeni sa ne reprezinte.

Pana acum.

Pentru ca acum Remus Cernea si-a anuntat oficial candidatura la presedintie.

Asa ca, cel putin in primul tur, avem pe cine vota.

Advertisements

11 Responses

 1. Celor care se simt bine cu doctrina verde, care vor o Romanie curata la propriu si la figurat, acum au un candidat la alegerile prezidentiale. In alegerile prezidentiale, (spre deosebire de parlamentare)voturile nu se pierd, nu se duc prin redistribuire catre alt candidat… e momentul ca cei care simt ca vechii politicieni ca Basescu, Iliescu, Tariceanu etc trebuie sa ne lase sa traim intr-o altfel de Romanie, sa se exprime! Chiar daca se va spune ca Remus Cernea nu ar sanse, nu are importanta, noi cei care ne simtim nereprezentati nde actuala clasa politica trebuie sa ne exprimam impotriva ei!

 2. Macar atat… din pacate, candidat cu sanse cu care sa votez din convingere… 😦 nu exista.

 3. Or fi romanii prosti, dar nu atat de prosti. Nici 5% n-o sa aiba.

 4. Pai aia 5% cred ca-s fix aia destepti. Iar ai dat-o in bara, Andreea 🙂 🙂 🙂

 5. Am batut clickul degeaba. Credeam ca scoti cva inteligent.

 6. “cva” – cool.

 7. http://tinyurl.com/CandidatulTinerilor – dați acest link cunoscuților

 8. I-oi da votu’ meu…

 9. Cei care sunteti critici nu realizati ce inseamna a candida la alegerile prezidentiale. Este un drept al tuturor cetatenilor tarii, altfel nu este democratie. Si nu trebuie neaparat sa castigi, trebuie doar sa promovezi o platforma, sa o popularizezi, pentru ca asta inseamna democratie, o multitudine de voci, de pareri, din care sa alegi una care ti se pare mai apropiata de adevar. Si sincer, eu sunt de mult plictisit de gornacii de partid si de modul in care se deruleaza campaniile electorale in Romania. Sunt cu adevarat o jignire la adresa intelectului. De fapt, ei se bazeaza pe “fidelitatea” de vot, caci fiecare partid are votantii lui clasici. Si pedaleaza pe ei, caci restul tarii, adica cca. 65% din electorat, s-a plictisit pe bun drept de acest joc de-a stampila. Oricum votezi, ies tot aceeasi oameni. Interesant, nu-i asa? De asta mi-ar face o placere imensa sa apara o alternativa serioasa candva la aceasta “casta” inchisa ce ne conduce tara de 20 de ani. Problema cea mai mare e ca oriunde serios echivaleaza cu a avea bani sa construiesti un partid, o echipa cu care sa dovedesti ca poti fi o alternativa reala. Dar bani inseamna expunere la manipulari, si de aici chintesenta problemei: ori esti fara bani, dar pari neserios, ori esti cu bani, caz in care nu mai poti sa pretinzi ca esti cu adevarat independent. Pot generaliza si pot spune ca aceasta ar fi cauza pentru care oamenilor nu le place politica si jocurile ei, caci ea mereu cauta banul care sa ii permita sa isi extinda influenta. Din nefericire, cei care – vezi acest candidat – au naivitatea sa se opuna mecanismului sunt automat catalogati drept visatori. Desi daca stam sa ne gandim, aceasta ar fi adevarata menire a conducerii politice a unei tari, sa se ocupe de oameni si de problemele lor, lasand la o parte sferele de influenta si cautarea banilor.

 10. Cu Remus Cernea nu sunt de acord in multe privinte dar sincer sa fiu este singurul care merita cu adevarat sa fie votat.
  El nu este un anarhist (asa cum sunt eu) dar macar reprezinta un pas in directia cea buna.
  Mult succes Remus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: