Un acerebrat credincios si-a injunghiat de moarte fetita de trei ani pentru ca a crezut ca e posedata de diavol.

Un acerebrat credincios si-a injunghiat de moarte fetita de trei ani pentru ca a crezut ca e posedata de diavol.

Probabil copilul trecea prin perioada fireasca a crizelor de nervi (temper tantrums), in general asezonate cu ragete teribile, strambaturi de te sperii si tavalit pe jos, cu dat din picioare, sufocat si asa mai departe.

O astfel de criza de nervi nu e nicidecum o tragedie (le are si fii-mea, drac mic impielitat si foarte haios), pentru ca este expresia naturala a frustrarii copiilor care inca nu isi pot exprima coerent in limbaj dorintele (care nici nu le sunt satisfacute, din cauza asta – cei din jur nu pricep ce vrea sa spuna copilul).

Crizele de nervi ale copilariei (temper tantrums) sunt destul de simplu de rezolvat – parintii trebuie:

1. sa stie ca aceste crize de nervi sunt firesti (ceea ce nu se poate in mod clar daca “educatia” lor ii face sa creada in spirite malefice si posedare);

2. sa isi pastreze calmul, chiar daca spectacolul se petrece cu public, de obicei babe saritoare, in supermarket sau pe strada (ceea ce nu se poate daca parintele nu stie ca genul asta de manifestari sunt totusi proprii varstei);

3. sa distraga atentia copilului sau, daca nu este posibil, sa il tina in brate, cu calm, pana ii trece criza sau sa il ia din locul unde s-a produs si sa-l duca in alt mediu, unde sa se linisteasca singur (desi, daca parintele e indoctrinat si nu stie prin ce trece copilul lui e foarte posibil sa aleaga ca “tratament” un “lasa ca scot eu dracii din tine“, urmat de cateva palme zdravene sau, in cazuri patologice, lovituri de cutit…)

4. Sa fie ferm in a nu tolera crizele de nervi, dar nu coercitiv, ci asertiv – parintele nu trebuie sa caute sa rezolve motivul pentru care a aparut criza de nervi pentru a intra in voia copilului, adica nu trebuie sa-i caute plodului in coarne, pentru ca daca o face, ala micu’ o sa inteleaga ca, daca urla, nici nu trebuie sa spuna ce vrea, ca adultii se vor da de-a berbeleacul sa afle si sa-i dea. Un fel de “cat timp si daca urli, nu capeti ciocolata, dar dupa ce si daca te linistesti, discutam“.

E posibil ca sceleratul tata, fara habar de toate astea, dar bine indoctrinat cu draci si pucioasa si mniezei pana toata aiureala i-a luat mintile (mintea omeneasca e totusi rationala, aiurelile si chestiile ilogice tind sa ne duca razna), sa fi incercat initial sa potoleasca fetita asa cum nu trebuie, adica dandu-i ce a intuit ca vrea. Copilul a invatat ca urlatul si tavalitul pe jos este un comportament care ii aduce indeplinirea dorintelor, asa ca l-a repetat si l-a perfectionat, pana cand boul de genitor, in loc sa isi puna niste intrebari despre capacitatea lui de a fi parinte sau sa se interneze la spitalul de veseli, l-a vazut pe dracu’ si si-a ucis copilul.

Daca iadul ar exista, primii care ar arde in el ar fi popii. Sunt vinovati de atatea atrocitati, de atata frica si de atata durere si moarte incat chiar si Satana ar avea dificultati sa le gaseasca pedepse pe masura.

Advertisements

5 Responses

  1. Pedeapsa cu moartea, futu-i crucea si mnezeii lui sa-i fut! Apropo de asta, intreaba colegul meu la misto pe fanatica de la noi din birou, daca suntem sau nu de acord cu pedeapsa capitala, la care ea, imediat, a sarit cu “nu” si eu cu “da”. Cand a intrebat-o de ce, a spus ca e de acord in schimb cu inchisoarea pe viatta. “Are timp sa se caiasca si eventual, sa devina sfant”. Na de-aici “logica”! Pai uite, toleranta excesiva unde ne-a adus….

  2. Nope, el ar trebui castrat, e doar retard si cu n-spe mii de pumini luati in cap, popa care i-a bagat ideile in cap ar trebui likidat in piata publica, la oara de maxima audienta!

  3. Si popa, am uitat sa adaug…

  4. Ce ar trebui sa pateasca asta, parafrazand din cartea Takedown de Brad Thor:

    Gandacul de piele (Dermestidae) este folosit de muzee la scoaterea carnii de pe oase, pentru a putea fi studiate. Cand incep sa manance, nu se mai opresc! Astfel, un asemenea gandac, introdus pe canalul auditiv al unei persoane, poate provoca o durere care face persoana respectiva sa-si piarda mintile.

    + pepperspray pulverizat printr-un cateter

  5. Omul e bolnav psihic, de ce sa-l mai chinui? Dar popa… ehei! E alta poveste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: