Etnia roma a fost prezentata negativ in presa in ultimele 6 luni

Logic.

_____

Sursa: Gardianul

Advertisements

11 Responses

 1. pai e oarecum un demers logic. cu cat o societate e mai fundamentalista si mai habotnica crestineste vorbind, cu atat e mai rasista si homofoba. urmatorii sunt ungurii.

 2. Adevarul in cazul tiganilor (“romi” este o eticheta pretentioasa si idioata, nici tiganilor nu le place… decat uneori 🙂 ) e undeva la mijloc. Ideea e ca nici romanii nu-i plac si nu-i vor, nici tiganii nu incearca sa se intergreze. E genul ala de situatie in care nimeni nu vrea sa cedeze pentru ca toata lumea simte ca a cedat deja prea mult, asa ca nu o sa se intample nimic bun, cel mult situatia o sa stagneze si asta e tot. Pana cand atat tiganii cat si romanii n-or sa faca pasi (fie si foarte mici) unii catre ceilalti, in sensul ca pana cand romanii nu vor fi ceva mai toleranti si tiganii ceva mai adaptati civilizatiei asteia, nu o sa fie rost de conciliere.

 3. cam ca israelienii si palestinienii …. numai ca ei isi arunca bomba dintr-o curte in alta

 4. din cate stiu RO e una din tarile cu cele mai multe drepturi pentru minoritati, au locuri la buget in invatamant si alte facilitati (discriminare pozitiva).

  peste 50% din tiganii pe care i-am intalnit erau fie hoti, pungasi, prefacuti, prosti, isterici, fara scrupule, fara onoare (pentru ei insisi), fara respect, niste primitivi neevoluati.

  eu unul am ajuns la concluzia (poate pripita) ca nu au ajuns inca la stadiul evolutiv in care sa constientizeze indeajuns de mult anumite chestii sau sa nu fie destul de inteligenti pentru a o face.

  educarea nu i-ar face decat sa-i transforme (pe buna parte din ei) in categoria prostul “educat”.

  sa ma ierte daca cineva de aici e de aceasta etnie, intrucat nu i-am bagat pe toti in aceeasi oala, ci doar pe o mare parte dintre ei.

 5. Radule, Radule… israelienii si palestinienii poate, bre! Are cu ce!

 6. Cea mai scurta si corecta prezentare a starii de fapt:

  „Existenţa la marginea societăţii generează sărăcie. Sărăcia generează delincvenţa pentru supravieţuire. Delincvenţa alimentează stereotipul negativ. Stereotipul condamnă romii, încă de la naştere, la statutul marginal.
  Întrebarea rămâne: cum poate fi întrerupt ceva care se perpetuează de secole?”

  evz.ro

 7. multi sunt saraci pentru ca sunt incapabili sa se integreze, sa coopereze, sa fie cinstiti si cu bun simt, sa faca o munca corecta sau care necesita si putina minte si daruire.

  iar multi dintre cei care nu sunt saraci nu i-a facut mai cinstiti sau mai cu bun simt (vezi categoria de tigani cu mertzane). si pe astia din urma tot ii vezi bagand manele la maxim, urland ca in jungla, impunand teama si alte activitati retrograde de specie neevoluata.

 8. @tizul

  ce spui tu acolo e corect pana la un punct; asta pt ca, asa cum observa si rue, e multi tigani full de bani, facuti oricum numa corect si cu plata de impozite ca noi ceilalti nu

  asa ca exista si iesiri din cercul vicios, dar odata iesiti ce fac ei? oare se civilizeaza? nu. chiar mai mult, isi consilidteaza pozitia de grup contracultural

  si numa sa nu mai citesc inca odata argumentul “exista si oameni printre ei” mentionez ca am scris despre o tendinta mult mai frecventa la ei decat la “populatia majoritara romaneasca”

  si inca una, din acelasi motiv: faptul ca individul este incapabil sa evolueze din pozitia lui antisociala de secolu 18 la secolul curent nu il scuza sub nici o forma de critica mea, si anume ca e un animal fara ratiune si vointa care se subordoneaza situatiei, mediului samd; si din nou mentionez ca e vorba de tendinta mai mare decat in populatia majoritara, care totusi sufera si ea cam de aceleasi metehne

  asa ca ete si concluzia: cei mai multi dintre tigani sunt animale. la fel ca si la romanashi, numa ca aici procentul e ceva mai mic

 9. Pai timpul le rezolva pe toate. Dar asa fara interventie controlata nu se stie cu certitudine cat… poate 100 de ani de aici incolo 😀

  Americanii acum 50 de ani aveau segregare rasiala si KKK iar acum au presedinte de culoare. Deci se poate.

 10. In final ai scris ce voiam io sa-ti scriu ca raspuns; ce spui tu acolo e corect pana la un punct; asta pt ca e si ma multi romani full de bani (bre, da’ fuleanu’, nu 3 sau 10 pagode, x5 si alte cacaturi), banuti facuti oricum numa corect si cu plata de impozite ca noi ceilalti nu (ba chiar facuti din neplata impozitelor, vezi cazul lui Paturiciu, scutit de stat de sute de milioane de para, in fiecare an, pana cand, vanzand firma scutita de impozite- ba chiar ajutata cu bani grei de la buget- s-o umplut de banet si-i miliardar cinstit; ia sa vina statu’ sa-i zica: “Bai Dinule, te-am scutit de X parai, in mai bine de 10 ani, cu dobanzile corecte pentru orice imprumut in afaceri, ai sa ne dai Y parai, ia sa vedem cu ce mai ramai?!?”), deci, reiau, banuti facuti oricum numa corect si cu plata de impozite ca noi ceilalti nu…

  Mentionez ca am scris despre o tendinta mult mai puternica la ei- “ai nostri, ca brazii” decat la “populatia tiganeasca”- si prin puternica inteleg puternica ca efect la buget, recte asupra vietii pulimii din tara asta, inclusiv noi doi…

  Diferenta intre talharii cu mansete romani majoritari si cei minoritari bruneti este ca indivizii albi au evoluat in pozitia lui antisociala de secolu 21 (de fapt 19, c-atunci s-au dat astfel de tunuri si s-au facut prin aceste metode averi- perioada are si-un nume- capitalism salbatec), deci sunt antisociali de secol curent, animale cu muuulta ratiune si vointa care se subordoneaza situatiei, mediului samd (prea multa as zice eu, caci societatea nu se poate apara de ei); si din nou mentionez ca e vorba de tendinta mai mare decat in populatia minoritara, care totusi sufera si ea cam de aceleasi metehne, dar care nu se pricepe si pielea nu-i permite sa ne dea astfel de tunuri (si sa ne mai si tina lectii de civism, cum fac ai nostri)

  Asa ca ete si concluzia: cei mai multi dintre tigani sunt animale. La fel ca si la romanashi, numa ca aici procentul e ceva mai mic, dar mai eficient, prin eficienta intelegand efectul negativ asupra statului ce se interpreteaza Romanika!

 11. @Radu Ciocan- Presedinte tigan vom avea mai repede de 100 de ani- asta daca nu luam in seama ca multi din romanii care ne conduc sunt tigani asimilati- deci, muuult mai repede fiindca daca iei in seama cifra REALA de etnici minoritari si rata lor de inmultire, realizezi ca 50 de ani este deajuns…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: