Da’ puneti mana si semnati petitia asta, ca nu stiti cand va rapune vreo bolesnita si statul va da flit!

A scris Leviatan/senderis2003 pe blogul lui despre tot chinul care l-a determinat ca, in final, sa faca petitia asta. Nu pot sa cred ca toata lumea care a citit despre ce s-a intamplat se rezuma a 17 oameni, deci probabil ca nu ati citit inca. Asa ca puneti mana si cititi intai povestea omului si cum il condamnau medicii romani si statul nostru imbecil in vreme ce tratamentul care ii trebuia lui era disponibil si… altul. S-a tratat omul in Italia si sper ca va fi mult mai bine si ca tratamentul, desi instituit in ultima clipa, sa-l ajute sa se simta mai bine.

Apoi, dupa ce cititi, va minunati, injurati statul si pe imbecilii care il conduc si plimba hartii in vreme ce oamenii sufera, luati-va 3 minute din timp ca sa semnati petitia.

Iar daca aveti impresia ca nu va priveste, ganditi-va ca nu se stie niciodata ce bolesnita da peste voi si nu vreti sa fiti vreodata in situatia de a sti ca tratamentul exista, dar depinde de niste hartii si de dosurile puturoase ale unor functionari dotati cu stampila, pe care ii doare in fund de voi.

Semnati petitia “Tratamente salvatoare la discretia unor birouri” si dati si altora sa semneze! Macar atat!

Advertisements

12 Responses

 1. La ce crezi că ajută petițiile astea? La nimic. Doar dau oamenilor iluzia că fac ceva!

 2. Nup, nu-s ca rugaciunile – daca se strang destule, omul care initiaza poate sa le printeze si sa mearga la u parlamentar (ca nu-s toti, adica nu chiar toti, niste imbecili) si sa-i arate ca uite, oamenii vor chestia aia, iar parlamentarul sa propuna in parlament si de aici… exista macar o sansa.

 3. Teoria o ştiu eu. Dar dar nu cunosc nici un exemplu de succes al acestei reţete…

 4. Da, pentru ca prea putini semneaza!

 5. Deci, din nou, nu este nici o problemă cu sistemul, ci este o problemă cu oamenii.

  După mine, dacă nu funcționează prea bine pentru oameni așa cum sunt ei, atunci nu funționează prea bine punct.

 6. @Gab – din pacate ai dreptate – orice sistem este populat de oameni, si oricat de bn ar fi sistemul tot varza iese daca oamenii sunt varza.

 7. @Mogre

  Ce spun eu este că oamenii nu sunt varză, ci sistemul este.

  Nici o altă specie de pe planetă nu este defectă, noi de ce am fi?

 8. @Gab

  Nope. Oamenii sunt complet pe langa. Sistemul scartaie si e prost, da oamenii sunt si mai prosti. Ca exemplu, uita-te la china, unde e in linii mari cam acelasi sistem ca in urss si totusi functioneaza – pentru ca a o alta culturam adica oamenii care populeaza sistemul sunt putin altfel.

  La noi sistemul, asa prost cum e el, daca ar fi popult cu oameni exceptionali ar fi futui paradis. Problema birocratiei, de exemplu, nu e numai ca e extrem de stufoasa ci e in primul rand ca functionarii o freaca pe coana pula la rece si nu se gandesc decat la spaga si cum ar putea fura ceva. A, si cum sa avanseze, ca sa poata fura mai mult in timp ce nu mai muncesc deloc.

  Cu asemenea oameni si un sistem perfect ar intra in colaps.

  Da ia imagineaza-ti tu ca rahatii aia de la primarie s-ar da peste cap inasa fel incat sa rezolve problemele rapdi si eficient – adica nu ti-ar cere spaga, nu te-ar trimite de la un ghiseu la altul doar sa scape de tine, nu ar avea ziua de munca de 2 ore daca sunt si alea, nu s-ar vaita in restul timpului ca cat de greu e viatza samd. In conditiile astea sunt convins ca autorizatia mea de constructii, cu tot cu sistemul idiotic coneput ar fi iesit in 2 saptamani in loc de 10 luni.

 9. Când tragi concluzii atât de generale, cum că omul e defect, insist să te uiți mai departe în spațiu și în timp decât la China.

  În primul rând, aș argumenta că defapt nici ceea ce se întâmplă în China nu este foarte sustenabil pe termen lung, deci nefuncțional, aș spune eu.

 10. Defapt, ce zic? În fond și la urma urmei sunt de acord cu tine.

  Nu este o problemă cu omul, ci este o problemă cu cultura noastră.

  Singura diferență e că, din punctul meu de vedere, Orientul are cam aceeași problemă.

 11. @Gab

  Io nu am zis ca unii sunt mai ok decat altii – am dat numai exemplu despre relatia individ-sistem. Si am mai zis ca la noi indivizii sunt fucked up si evident e o chestie culturala.

 12. problema pt mine se va rezolva intr-un fel sau altul dar ceea ce fac acolo e pt cei ce stau si asteapta aceste tratamente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: