Cum cacat sa te rogi pentru sanatate?

Adica daca ai privilegiul sa stai de vorba cu futui pestisoru de aur, cum pula mea sa ii ceri sanatate? Asta in conditiile in care nu suferi de vreo afectiune majora, mergi pe picioarele tale samd?

De ce nu i-ai cere sa fii nemuritor, sa fii cel mai bogat de pe planeta, sa poti sa zbori in spatiu, sa vezi de aproape o supernova, sa afli teoria care va unifica fizica cuantica si relativitatea, adica chestii extraordinare, pe masura puterilor extraordinare ale pestisorului de aur?

Atunci, daca deluzia ta proprie si personala iti spune ca dupa ce ai pupat niste oase vechi vei putea adresa cereri aluia pe care tu il crezi cel mai pestisor de aur in universu asta, in conditiile in care nici macar nu iti limiteaza cererile, tu ii ceri un singur lucru, si ala la baza piramidei nevoilor lui maslow.

Adica singurul lucru pe care ti-l doresti de la viata e sa treci sanatos prin ea? Pai scuze, da daca treci prin viata ca gasca prin apa, la fel de bine puteai sa nu treci deloc sau sa treci bolnav sau sa treci in graba …

Mi se pare normal sa iti doresti sa fii sanatos. Dar sa iti limitezi dorintele la asta mi se pare bolnav.

A fi sanatos este un fundament, fara care intr-adevar e cam greu, in functie de boala, sa faci ce iti doresti – orice ar fi acel ceva. Dar daca esti sanatos si degeaba, nu esti cu nimic mai bun decat un gandac de bucatarie bine ascuns de sprayul ucigas.

Iar din perspectiva asta, varianta “maimutza cu aspiratii intelectuale” mi se pare net superioara.

Parerea mea.

13 Responses

 1. Gresesti fiica mea! Tu nu intelegi latura spirituala a rugaciunii…
  😛
  Poate stapinul tocmai de-aia iti da boala, ca sa te faca sa te apropii mai mult de el, sa-l rogi, sa-l implori….
  Si la o adica, nu te opreste nimeni sa schimbi popa cu homeopatul sau bioenergoterapeutul….

 2. Ca bine le zici fiule. Da vezi ca fiica ta are barba, aproape 2 metri si peste suta de kile. Si se cheama Mogre.

 3. ma scuzi fiule, vederea mi-a slabit… Dar in fata domnului si a bolii sintem toti la fel, nu mai conteaza lungimi, grosimi sau greutate….
  PS: ca sa nu se mai intimple situatii de-astea, n-ai putea sa-ti scrii textele cu albastru si Messa cu roz? 😀

 4. In primul rand daca ar fi sa prind pestisorul de aur, dorinta mea cea mai mare ar fi sa-mi daruiasca lampa lui aladin, sa-mi pot pune cate dorinte vreau fara sa mai prind pestele.

  Cat despre cre(s)tinoizi, se pare ca una dintre dorintele cele mai aprinse e sa contacteze tot felul de bube de la lins oase. Abia apoi urmeaza sanatatea. Sanatatea care o primeste de la dumnezeu, nu de la medici, ca aia e necurata.

 5. Cimajes, pai sa nu mai mearga la medici decat obligati, pentru chestiile epidemice, nu de alta, dar sa nu ne bolnavim toti ca-s ei idioti…

  Silviu, Mogre o sa scrie cu bleu… 🙂 🙂 🙂 dar crezi ca-i va indulci injuraturile culoarea asta care se zice ca ar avea darul sa calmeze?

 6. Silvica, to’ma’ ne-ai scris ca te rogi la diavol; nici-un Dumnezeu nu ie atata de cacanar incat sa-ti deie bolesnita ca sa te rogi la el. Ala ie orgoliu diavolesc! Piei Satana!

 7. Vai, Tizule, cum poti sa hulesti in halul asta?Nu ti-e teama de descarcarile electrice divine?Sau nu esti roman?Ca doara stii bine ca noi care de 2000 de ani si care fiinta nationala si credinta stramoseasca si care cu stramosii nostri eroi si aparatori ai dreptei credinte si care conspiratia mondiala a ocultei iudeomasonice care vrea sa distruga acest popor sfint prin pingarirea simbolului national care este beserica si se caca in sufletul nostru crestin….E clar, TU esti unealta satanei!!!
  Messa, Mogre cred ca e posedat de o legiune intreaga, altfel nu se explica puhoiul de mascari care-i iese pe gura si daca ar scrie un post legat de trecerea la ora de iarna… Ma gindeam ca albastrul este culoarea cerului iar raiul – dupa cum stie orice baba cu picioarele jegoase- se afla in cer, deci incercam sa-i sugerez un prim pas spre mintuire, pentru ca sint convins ca are un suflet frumos care se zbate sa se apropie de adevarul divin….
  Mogre, nu dispera, Domnul e bun si iubitor…sau nu? …ma rog, sint convins ca deja ti-a rezervat un norisor pufos intr-un coltisor insorit al raiului. Dar pentru asta ar trebui sa te mai rogi si tu pentru sanatate, ca am inteles ca mniezo n-are bani de compensate, deci nu-si incarca rezervatia cu bolnavi. Reteta sanatatii vesnice e simpla: bati cruci, pupi moasca,balmajesti cererea si marci banu`!Ce vreti mai clar???
  Apropo, Mogre, chiar as fi curios sa citesc o rugaciune in varianta ta.De exemplu tatal nostru sau ingerasul……..faci un efort?

 8. Mah, rugaciunea vine de la rugaminte si presupune sa ceri ceva cuiva, nu sa te apuci sa blestemi ca descreieratu.

  Ori io daca m-as intalni cu fiinta divina aia din biblia crestina ar iesi cu nasoale.

  Si daca ar exista totusi o divinitate atotputernica si omniscienta sotto nu are cum sa ceara sa i te rogi ca ultimu rahat cu oki, deci nu se pune aia cu rugaciunea.

 9. Corect Mogre, presupunand ca exista Entitatea ce a creat Universul, cum dreaci sa ceara aia rugaciuni de la propria creatie, parc-ar fi frate cu taranu’ roman, care face copii ca sa aiba mana de lucru ieftina??!

 10. Bai Tizule, cum dracu` nu poti intelege ca asta e adevarul????Orice crestin iti poate confirma: ne-a creat ca sa ne rugam de (sau la) el si sa il slavim!!!Ce nu ti-e clar?
  Mogre, am io fixul asta cu tine si rugaciunea…vad ca pina acum n-a mers, hai sa incerc altfel. Presupune ca tu, plictisit de nemurire, intr-o zi te apuci sa creezi oaresce vietati, intre 2 bilutze….CUM si CE ti-ar place sa te implore in mod cuviincios si temator sa le dai?

 11. @Silviu

  CACAAAAAAAAAAAT!

  La modul cel mai propriu. Adica i-as constipa pe toti si i-as pune sa se roage la mine sa le dau drumu la cacat.

  Good enough?

 12. Aproape bine! Mai trebuie doar sa ne spui exact, textual, mot-a-mot cum ai dori sa sune rugaciunea! Iti promit ca o printez si le-o ofer la toate babele nespalate care-mi vin la 3 noaptea la urgenta ca nu s-au cacat de 2 saptamini! Si daca vad ca functioneaza, iti fac un mic altar decorat cu curpapir si truse de clisma, ba iti fac si o cutie pentru donatii. Deal?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: