Toyota: ce trebuie sa aiba un site de lider mondial?

Toyota, daca tot e lider mondial pe piata auto, vrea sa stie ce ar placea oamenilor sa gaseasca acolo. Intrebarea face parte din SuperBlog 2009, asa ca am intrat pe Toyota.ro, desi proba e optionala.

Sa incepem cu ce nu as vrea sa gasesc:

 • Modul in care se afiseaza imaginile din galeriile foto ale masinilor – nu se poate, pur si simplu e inadmisibil ca in 2009 sa ai pe site un script care, in era netului rapid, sa aiba nevoie de cateva secunte bune sa se incarce, suficient cat la click imaginile sa se deschida ca intr-un site din anul 2001, adica in parent, direct poza.
 • Structura invechita, design sec – un site de lider mondial sa arate si sa aiba aceeasi structura ca site-ul FMT (Fabrica de Masini “Taraboanta”)? Nu se poate. Trebuie ceva altfel. Sigur ca pastram usablitatea, dar e Toyota-lider-mondial-auto, trebuie sa iasa din tipare. Sa fie viu, sa demareze, sa ma alimenteze cu un sentiment de admiratie. Sa nu mai fi vazut asa ceva in alta parte.
 • Preview 3D al masinilor si tur virtual cu zoom la detaliu din interior care sa mearga pentru toata lumea, adica fara sa ma lovesc de aiureli cu plugin care nu merge si sa ma apuc sa caut sa vad ce naiba are de nu merge, cum e acum.

Ce as vrea sa gasesc:

 • Interactivitate, elemente 3D care sa “sara” din ecran.
 • Un configurator, ca mi-e lene sa citesc pedefeuri.
 • Stiri in domeniu.
 • Un press room.
 • O promotie online demna de un lider mondial, desfasurata pe site, care sa solicite input, dar sa si ofere satisfactie imediata vizitatorilor.
 • Un concurs cu suport online “pe picior mare”,  adica, de exemplu, o excursie-competitie pentru ticniti cu dor de aventura in creierii muntilor cu una din bestiile mari, cu etape transmise live online, cu probe de trecut cu masinile, cu maxima interactivitate pentru public si cu premiul cel mare pe 4 roti, urmat de premii mai mici, dar consistente, de sa se duca vestea.
 • Un consultant de vanzari online.
 • Posibilitatea de programare la service online.

Concursul ala… chiar ar fi o chestie.

2 Responses

 1. Ai punctat foarte bine anumite lucruri.
  Cred ca, daca vor citit cei de la Toyota articolul asta, te vor numi in functia de administrator al site-ului lor.
  Bafta!

 2. Da, buna reorganizare vrei sa faci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: