Democratie portocalie cu verde praz

Ca si-o luat muie Dinescu zau daca ma intereseaza. S-a nisurubat singur in cacatu moale si puturos, singur sa se si scoata.

De cand s-a intamplat insa rahatu ala imi tot stau pe creieri cateva mici amanunte care imi trezesc aceeasi senzatie pe care am avuto cand am vazut Hitler, the Rise of Evil.

Defalcat, pe puncte:

1. Baiatu ala care e si primarul Craiovei nu a comis o eroare singulara cand a zis ca Dinescu trebe deportat. Nope. La urmatoarea demonstratie, mandru, a povestit cum “l-a umilit” pe Dinescu si a reluat ideea, spunand

“Dinescu sa inteleaga ca daca vrea sa ramana in Oltenia trebuie sa aiba un alt comportament”  (citat aproximativ).

Deportatea pare a fi o arma politica legitima atat pentru acest individ portocaliu cat si pentru aplaudacii din multime, la fel de portocalii si ei.

2. In cel de al doilea discurs, in fraza LIPITA de fraza cu plecatu din oltenia, acelasi individ spunea ca vrea sa “democratizeze romania”.

L-am umilit. Merita aceasta palma data de noi, cei care vrem sa democratizam aceasta tara. (sursa)

Dincolo de faptul ca alaturarea democratie + palma suna dubios, este simpotmatic pentru ce inseamna democratia in versiunea ei portocalio-prazulie

3. Acelasi individ dubios nu numai ca vrea sa isi dea afara oponentii, in asa fel incat sa ramana doar el cu el in versiunea lui proprie de democratie. Nu, el are un plan nu numai pentru expluzat, ci si pentru AVEREA EXPLUZATULUI. Si oare averea trebuie administrata de un comitet special desemnat, de urmasi sau ceva similar? Sau macar donata la saraci, vanduta si platita datoria externa or smth? Neeeeeee, averea trebuie sa o administreze chiar el personal:

Pe Mircea Dinescu îl trimit pe malul drept al Dunării. Acolo să petreacă cinci ani de zile, iar eu îi voi administra moşia (sursa)

Mie asta imi aminteste direct, fara nici un fel de ocolisuri de anii 50, cand si bunicii mei ramaneau fara avere, luata “spre administrare” de niste alti zelosi jegosi, la fel ca si rahatu asta portocaliu cu oki.

Concluzia e simpla: daca in 5 ani am ajuns sa auzim asemenea vorbe, in care democratie in seamna confiscarea averii, expulzare, umilire si palme date, in inca 5 ani cu siguranta vom ajunge si la fapte. Poate portocalii, insideri fiind, se simt protejati. Dar ar trebui sa se gandesca si ei ca nu se stie niciodata cand vor deveni, unul cate unul sau in grup, outsideri fata de alte grupuri definite de tiranul acum in ascensiune. Dar atunci nu va mai ramane nimeni sa ii protejeze, pentru ca noi, ceilalti, ne-o vom fi luat deja.

Asa ca atentie mare la vot!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: