LCD-uri ASUS Designo MS, ca-n filmele SF

Monitor LCD ASUS Designo MS

Monitor LCD ASUS Designo MS

Cand am citit si dupa cum suna tema la SuperBlog2009 (“ce schimbări de ordin estetic şi vizual îţi inspiră noul monitor ASUS în mediul tău de lucru, atât fizic cât şi virtual?“) m-am gandit ca uite, o sa am de comentat un prapadit de monitor, or fi inventat cei de la ASUS apa calda. La cat de cliseistic suna cerinta, ma asteptam sa vad ori ceva cat se poate de banal, ori vreo dihanie roz sau cu sclipici sau cu paiete sau ceva, ca asta e trendul publicului larg, ala de asculta Gutza si admira bucile Printesei h’Ardealului unde “h” este particula de mamoasha la cratitza, care face gratare.

Dar am dat click pe linkuri si am gasit minunatia asta. SF. ASUS Designo MS.

In primul rand ca e incredibil de slim. Intr-una dintre poze e asezat in dunga si se vede suportul ca un cerculet si cam atat. Banuiesc ca suportul ala se poate desuruba usor, deci poti sa iti iei cu tine extra-monitor pe care sa-l atasezi la laptop ca sa sustii o prezentare la client, de exemplu, mult mai comod decat ai face-o cand toate capetele se bulucesc langa tine de nici nu mai vezi tastatura si nu poti nici sa respiri calumea.

In al doilea rand, astea sunt monitoarele care preced ecranele virtuale/holografice din StarTrek si alte filme de gen. Hm, incep sa cred ca plimbarile prin spatiu si teleportarea nu mai sunt chiar atat de departe.  Totusi, as spune ca designul asta e destul de apropiat de conceptele de Mac, asa, futurist, slick, desi difera rezonabil (si imbucurator) de ce am vazut pana acum la Mac.

ASUS Designo MS - superslim!

ASUS Designo MS - superslim!

In al treilea rand, cred ca soiul asta nou de monitor merge prin birouri unde totul trebuie sa arate brici. Nu as vedea un monitor din asta prin sufragerii clasice sau prin celulele/cubiculele meschine ale primariilor de sector. As vedea insa monitoare din astea in multinationale (desi am parapon pe multinationale) si in firme mici si destepte, unde imaginea e importanta dar serveste doar ca haina ceruta de protocol pentru a imbraca ceva mult mai serios, profi si adevarat. Cu alte cuvinte, daca ai o firma mica si stii foarte bine ca esti mai bun decat firmele mari din domeniul tau, numai ca nu se prea vede asta asa, la o privire superficiala, e bine sa te dotezi cu accesorii care arata ca monitorul asta, pentru ca, din pacate, “haina face pe om”. Asa ca, avand in vedere ca unul costa cam 1150 de lei, macar pentru incaperile vizibile si merita echipat totul si cu cateva LCD-uri ASUS  Designo MS.

Si in final… am mai zis ca-s fan ASUS, nu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: