A inceput “reconcilierea”

Dragi romani iubitori de tiran.

Se pare ca bashescu si ai lui au inceput vanatoarea de vrajitoare. Desi Ridzi e libera si fara probleme, un senator psd a fost luat pe sus din masina si dus la dna.

N-o sa ma fac io aparatorul lu ala de la PSD. Dar sa ridici un senator din strada blocandu-i masina e cel putin dubios.

Dar poate asta e democratia pe care au votat-o romanii. Care fac ce fac, si pana la urma tot un dictator voteaza, in mod democratic.

Deci sictir.

PS: Orwell va spune ceva?

Advertisements

5 Responses

 1. Inainte de a da cu piatra si a ne acuza ca am votat un dictator, stai intai sa vezi de ce a fost ridicat individul. Uite ce zice o sursa care nu poate fi banuita ca ar tine partea lui Basescu:

  http://www.inpolitics.ro/breaking-news-tentativa-de-mituire-a-judecatorilor-curtii-constitutionale-art51212.aspx

 2. @abis
  1. daca acuzatia e valabila, ar fi trebuit ridica geoana sau hrebe – dar NU JUDEC Eu aceasta kestie
  2. daca tot ne dam atata de democrati si adepti ai statului de drept, exista niste reguli, pe care gaborii si procurorii nu au dreptul sa le incalce sub nici o forma. printre regulile astea exista si niste proceduri apropo de cum se aresteaza un senator, iar PROCEDURILE astea, in nici un caz nu sunt “ii blochez drumu si ii arat catusele”
  3. acuzatia de “tentativa de mita” trebuie demonstrata, asa cum PSD-ul trebuie sa demonstreze frauda
  4. puterea, oricare ar fi ea, ar trebui vazuta cu suspiciune de catre toti cetatenii; doar asa poti perpetua democratia; de fapt, democratia e o poveste complicata, greu de intretinut si cu multe sanse de deraiere

 3. Mogre, pe bune exista proceduri speciale pentru arestarea senatorilor? Nu intreb la misto, da am ramas cu gura cascata. Adica pe mine poa sa ma salte de pe strada, da pe domnu senator nu?

 4. Da, exista. Pot fi cercetati penal, dar nu pot fi arestati, adusii cu mandat de aducere samd, decat cu avizul camerei din care face parte.

  Referitor la motivatie, e oarecum normal, asa cum si imunitatea e normala – scopul este ca atunci cand puterea o ia razna, sa nu poata abuza si sa lichideze opozitia sau liderii opozitiei la modul asta.

  Imunitatea nu mai exista decat pt declaratii politice, dar pt arestare totusi trebuiesc indeplinite procedurile de anuntare a camerei, care sa isi si dea acordul.

  Ca punct de vedere strict personal, as pastra si imunitatea full, ca masura de protectie. Oricum, orice fapta din timpul mandatului, cand a beneficiat de imunitate intra in cercetare normala daca nu mai are imunitatea – sau cel putin asa era cand aveau imunitate full. Mi se pare mai important sa fie protejata opozitia politica decat sa facem pe justitiarii poporului pt 300 oameni din fo 20.000.000, cand astia oricum vor plati cand pierd imunitatea.

  Un caz relevant pt situatie este “Operatiunea Tamadau” in care a fost arestat Iuliu Maniu &co pt ca la cateva zile sa fie desfiintata orice forma de opozitie in rromanika. Detalii aici: http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-07-12&id=240160

  Asa ca prefer sa nu ma las dus de valul de demagogie la moda acum.

 5. @ Mogre- Cand ie vorba de “Siguranta Nationala”, nu se mai pune procedura normala 9mai ales daca ipochimenu’ ie din opozitia ce se opune! :-)) ). Ce tot vii tu cu ce zice legile, nu vezi ca la pulime place Baselu “ca ie barbat”?!? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: