praf in oki cu angajatu rudelor apropiate

Azi irealitatea tv a descoperit douajde parlamentari care si-au angajat fii, fiicele sau nevestele la cabinetele parlamentare.

No apai io stiu ca nepotismu e un soi de regula la rromanika, da nu pot sa ii condamn prea tare pe gigeii astia. Hai sa o luam pe alternative:

1. cedeaza presinilor de la partid si angajeaza un/o petarda umana cu o singura calitate: colportator de barfe, zvonuri si alte cacaturi si nici o competenta

2. angajeaza pe piata libera ceva soi de incompetent cu vise de inavutire si cu ceva calitati de spagasin; oricum, un bun profesionist, eventual cu un master sau chiar un doctorat, la 1100 lei pe luna nu gasesti decat daca are si de unde sa ia spaga, macar pe un banal trafic de influenta

3. o angajeaza pe vaca aia de fi-sa sau de nevasta-sa ca oricum alea freaca pula si nu-s in stare de nimic, si decat sa arunce banii pe leprele de la punctele 1 si 2 mai bine ii tine in familie; valabil in special in cazul putinilot deputati care nu se rup in figuri cu banii si pt care cei 4-5000 lei de la parlament chiar conteaza; btw, ca parlamentar, banii astia nu ajung nici de haine.

4. o angajeaza pe nevasta sau fiu sau fiica pentru ca sunt persoane de incredere (si e si asta una din multele kestii care conteaza in politica); daca mai au si oaresce competente, plus ca banii raman in casa (vezi pct 3) de ce nu?

Oricum, a nu se confunda de nepotismul clasic, pentru ca exista o diferenta majora:

  • demnitarul are dreptul de a-si defini discretionar propriul cabinet, tocmai din motive de incredere, care sunt foarte importante; asa ca nu incalca regula aia cu concursul si isi asuma posibilitatea de a angaja un cretin

Freebonus: aia de la realitatea (care au facut stirea si toate manifestarile colaterale)  is retarzi pe bune. Ete ce date arunca ei pe post:

– in cazul unor deputati, anagajatii lor, din familie, iau bani mai multi decat deputatul care i-a angajat
– ca exemplu, Amalia Cindrea, sotia lu unu e trecuta la “cheltuieli de personal” cu fo 5763 lei
– ne gingie Cindrea asta, “ridica” de la parlament 4900 lei / luna

Bai bai puleti de jurnalisti, cheltuieli de personal  e suma bruta, adica alea 57 meleoane devin fo 30. Pe cand bani ridicati sunt “in mana”.  Suficient de simplu sa intelegeti?

Sau nu sunteti voi chiar asa retarzi si vantu iar a dat-o pe violaceu si sportul de a arunca cu cacat in parlament a devenit din nou interesant?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: