Evaziunea fiscala BOR – ca resursa pt iesirea din criza

In RRomanika in anul 2007 am avut urmatoarele evenimente:

– 214.728 nascuti vii; nu voi lua in calcul mortalitatea infantila, pt ca totusi undeva in zona lui “la mie”

– 251965 decese

– 189240 casatorii

Suplimentar, avem aproximativ 7.000.000 gospodarii, dinre care 3.500.000 in mediu urban si 3.500.000 in mediul rural.

Hai sa plecam de la premiza ca un botez e vreo 50 euro in rural si 100 euro in urban; ca o casatorie e aprox 100 euro in rural si 200 in urban; ca un deces e 50 euro in rural si 100 euro in urban. Toate astea sunt “taxele” popilor.

Si sa nu uitam, datu cu fleostomontzu este vreo 25 euro / casa in ortas, cu o rata de succes sa zicem de 50% si de 12.5 euro / ca in meniul rural, cu o rata de succes de 90%.

Si acum sa facem calculele.

Botezuri – aprox 16.100.000 euro

Casatorii – aprox 28.400.000 euro

Inmormantari – aprox 18.900.000 euro

Vizita acasa cu stropit pereti in urban – 87.500.000

Vizita acasa in mediul rural – 42.500.000

TOTAL: 193.400.000 euro evaziune fiscala, pt ca pe banii astia NIMENI, NICIODATA nu taie chitanta

Iar la faza asta nu am luat in calcul decat cele mai evidente manifestari – fara slujbele saptamanale, fara tot ce se vinde prin manastiri si biserici, fara donatii samd.

Avand in vedere ca pib-ul rromainikai e cam de 124 miliarde de euro, eu cred ca evaziunea facuta de biserica se ridica lejer la 6-7 sute milioane de euro, adica vreo 0,5% din PIB.

Ce-ar fi sa fiscalizam si banii astia?

Si ce-ar fi ca dintre voi, cei mai responsabili decat mine, sa porniti o miscare pentru fiscalizarea BOR?

A, si mai ceva: ce-ar fi sa nu mai platim deluziile multimii de le bugetul de stat? Adica nici bor nici celelalte culte sa nu primesca vreun ban de la buget?

Advertisements

10 Responses

 1. Deci ei fac evaziune fiscala fantastica, sunt scutiti si de alte taxe, primesc si salarii de la stat, primesc si fonduri pentru constructii si renovari. Ei sunt in PARADIS… (paradis fiscal)

  PS. stie cineva cum se poate “de-boteza” un cetatean? Nu doresc sa mai apar in statsticile BORului…

 2. Un text scris ma demult, pentru cei bisericosi:

  Argumentam burti si averi necurate, facute de preoti si biserici, folosind Biblia.
  Sa continuam atunci munca de avocat si sa argumentam poligamia, violul, crima, inferioritatea si pacatosenia intru-diavol a femeii, etc pentru ca si ele sunt in Biblie.
  Sa folosesti pasajul care justifica primirea de danii oferite voluntar celor ce propavaduiau crestinismul, danii primite intru-hranirea apostolilor, pentru a scuza si justifica averi monstruos de mari, taxe pe botez, inmormantare si nunta, mertzane si jipane nesimtite ca si burtile lor mi se pare…nu mai scriu cum, ganditi-va cum m-ati privi dac-as fi avocatul celor ce ne fura si insala.
  Nu am nimic impotriva unor legi care sa le ofere preotilor casa, masa, cele necesare strict unei vieti oneste si ANOSTE (fiindca Biblia propavaduieste curatenia saraciei) dar sunt scarbit de burtosi ce lauda cumpatare si slavesc modestia, dandu-si cururile jos din bemveuri!
  Ei n-au nici-o legatura cu credinta si a ajuta la cresterea osanzei lor e mare pacat, parerea mea!
  Hristos nu se hranea din propavaduirea Cuvantului Domnului.
  Era tamplar.
  Petru, pescar.
  TOTI Apostolii MUNCEAU, nu jumuleau credinciosii.
  Este interzis de Biblie sa faci bani in numele Domnului, pe seama credintei.

  Cum ne va ajuta biserica nationala sa iesim din criza

 3. Buna ziua, domnu’ Mogre, un pic offtopic, dar trebuia sa va aduc la cunostinta existenta acestui minunat blog – http://tomisthecat.wordpress.com/2010/05/11/acdc-–-atac-fara-precedent-al-diavolului-asupra-poporului-roman/ . Grija mare pe 16 mai.

 4. […] Haideți să zicem lucrurilor pe nume: bisericile sunt gaura neagră a bugetului. Mănâncă miliarde de lei din banii publici, din taxele noastre aproape fără a da ceva înapoi societății. Puțini știu că din bugetul total dat bisericilor doar o parte mică se cheltuie pe servicii sociale sau educaționale. Marea parte a banilor se duc pe salarii, pe întreținerea clădirilor bisericești, pe facturi, pe construcții. Peste toate astea mai intră și pierderea de bani din neimpozitarea veniturilor bisericilor. […]

 5. Ha! Spuneţi-mi ce parlamentar întreg la minte ar avea tupeu să deranjeze Biserica şi, implicit, credincioşii a căror voturi contează aşa de mult.

  E ca în cazul cluburilor de fotbal ţinute pe banii publici. Nu-s proşti primarii, îşi dau seama că îşi asigură nişte voturi, microbiştii-s numeroşi.

 6. Un parlamentar responsabil.

 7. […] az adóinkból, és szinte semmit nem fordítanak vissza a közösségnek. Kevesen tudják, hogy az egyházaink a közpénznek csak töredékét fordítják szociális tevékenységekre, oktatásra. A pénz nagy része fizetésekre, az épületek fenntartására, számlákra, építkezésre megy. Ehhez jön még a veszteség, amit az okoz, hogy az egyházaknak nem kell jövedelmük után adót fizetniük. […]

 8. Nu mi-s simpatici popii DELOC, dar sa spui ca dai 25 euro(800 de mii) cand iti intra popa in casa sa ti stropeasca cu “fleoshtomonzu” mi se pare exagerat! La fe l si celelalte ‘taxe’ enumerate.

 9. Sunt de acord cu fiscalizarea BOR-ului! Toata lumea iese in strada! Dar oare dc.umflatii astia de popii nu ies?? Asa k nu trebuie sa mai aveti incredere in ardeii astia! :)) :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: