Observatie

Din ce in ce mai multi bloggeri pe care ii stiam oameni rezervati, decenti, cu exprimari intelectuale, incep sa scape boii in aratura cand vine vorba de basescu, sa lase tonul intelectual de-o parte si sa apeleze la un limbaj macar umpic mai dur – si ca forma si ca argumentare.

Pe de o parte incep sa ma simt mai putin singur, chiar daca nu isi dau toti drumu la injuraturi pe fata ca mine. In acelasi timp, ma gandesc cat de tare trebuie sa-i fi scos din pepeni rahatu aruncat in aer de bashescu.

Oricum ar fi, anul asta va fi fun!

4 Responses

 1. Problemele apar când ne gândim la viitor şi la schimbare. Să presupunem că schimbăm regimul de acum. Cu ce?
  Sistematic, în ultimii 20 de ani, am dat dovadă, ca şi popor de faltul că “noi muncim, nu gândim”. Ca atare, majoritatea celor care gândeau (şi asta s-a întâmplat la toate nivelurile), au emigrat.
  Practic, este imposibil în acest moment să se mai facă ceva, ca orice popor care renunţă la elite şi intelectuali, românaşii vor avea soarta care o merită.

 2. Partial corect. Oricine ar veni acum, mare lucru nu are ce sa faca, pentru ca cacatul a lovit ventlatorul deja.

  Realitate insa ne arata ca astia sunt cei mai prosti dintre cei prosti, cei mai hoti dintre cei hoti, cei mai rau intentionati dintre cei rau intentionati, motiv pentru care trebuie schimbati de urgenta.

  Altfel nu vom face decat sa intindem criza si sa ne taiem sistematic sansele de revenire.

 3. Pai din moment ce discursul politic se degradeaza pana la obscen e oarecum de asteptat ca reactiile media sa fie formulate in acelasi registru. Totusi, e de discutat aici daca ziaristii sau blogerii isi permit sa lase de-o parte tonul intelectual. Pentru ca ar putea lasa de-o parte, poate, singura modalitate credibila de cenzura a discursului politic. Cacat, ce frumos am spus-o!

 4. Asta pică la fix să clarifice ce vroiam să spun prin lipsa de elite:

  http://www.jurnalismonline.ro/?p=3376

  Mai mult, degeaba vin alţii puţin mai inteligenţi, sigur că mai sunt oameni ok, inteligenţi, în fiecare “strat social”, dar nu sunt destui. Este nevoie de o “masă critică” pentru a iniţia o schimbare în societate (probabil 2-3 la mie), ori asta nu o mai avem, ne-am pişat ca şi popor pe tinerii care vroiau să înveţe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: