Jos palaria in fata UDMR

Ieri m-am uitat la politichie ca la meci. Deh, fiecare cu microbu lui. Am vazut, asa cum am mai afirmat, cel mai tare meci cam de cand a fost ales dictachioru prima data si a instalat guvernul penele.

Dar abia acum, dupa ce “am dormit pe” informatie, am reusit sa descifrez evenimentele de ieri, cu curtea constitutionala si disperarea oranj.

Inainte de toate, pornesc de la premiza ca ungurilor chiar daca le convine colaborarea la guvernare cu pedelacii, nu are cum sa le placa – pana la urma ei sunt cei mai civilizati dintre politicienii romani (ce aiurea suna!) si pedelacii sunt cei mai mizerabili (exceptand PNG/PRM care nu sunt in parlament).

Acum sa ne amintim votul de la camera derutatilor pt judecatorul CCR, intarziat ore in sir, pt ca ungurii nu vroiau sa voteze cu pedelacii. Pana la urma e normal, ca colaborarea la guvernare nu e totuna cu a vota oranj de fiecare data. Negocieri, nervi, amanari si pana la urma vin si ei si voteaza cu pedelacii, probabil dupa ce au mai stors cateva kestii.

Tinand cont de disperarea portocalie sa numeasca dracu rapid judecatoru ala era clar ca basescu & co se asteptau la sesizari de neconstitutionalitate la legile lor de cacat si se bazau fix pe omu asta sa iasa ca ei.

Cum a votat unguru din CCR stim cu totii. Iar disperarea din ziua anterioara si graba cu care fix in ziua motiunii dictachioru l-a numit pe al 9-lea judecator, dupa chipul si asemnarea sa, arata ca astia credeau ca au majoritatea si implicit unguru voteaza cu ei. Ei bine, MUIE. Ala le-a tras presul de sub picioare.

Prima mea reactie a fost “au tradat ungurii“. Tehnic totusi, nu e chiar asa pentru ca asociera la guvernare nu presupune asociere 100% in toate cele. Plus ca imediat dupa picarea motiunii, Marko Bela (parca) recunoastea ca si-a suparat electoratul, format in 2 treimi din pensionari. Asa ca le-au tras-o, dar nu acolo unde aveau o intelegere ferma, ci acolo unde era implicita pt pedelaci dar inexistenta formal si pt udmr.

Bok, suparat, ii acuza la cateva ore dupa ca “nu si-au controlat omul in CCR“. Ungurii ii raspund din nou cu o MUIE: “noi nu ne permitem sa facem presiuni asupra unui judecator al CCR“. Bineinteles Bok ramane in ofsaid, ca un rahat cu oki care afirma deschis ca face presiuni si isi “controleaza oamenii din CCR“. Asta in conditiile in care oricum ii zburase presul de sub picioare si era in mijlocul caderii gen desene animate.

Cam in acelasi timp, pe cand oranjii refuzau sa zica altceva decat ca au o solutie (pe carte nu o au) pe care cica nu o dau inca publicitatii, ca doar a zis dictachioru ca daca cresc taxele el si pedelacii nu mai au ce cauta la putere, Marko Bela iese ca o floare la Tg Mures si arunca pastila: taxele vor trebui sa creasca.

La finalul zilei, ungurii sunt salvatorii tuturor pensionarilor, le-au tras presul de sub picioare pedelacilor fara sa isi fi calcat cuvantul in vreun fel si le-au mai aruncat vreo 2-3 mui in the process portocaliilor, asa ca sa inteleaga si ei ca niste jegosi ca exista si forme mai subtile de manifestare a puterii si superioritatii, nu doar sa iesi cu bata din pestera si sa urli la luna.

Felicitari.

PS: ceche otilo tot un idiot patentat ramane. parerea mea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: